Indície života. Čo nám chcú povedať nehody a úrazy?

31.08.2019 09:17

 

Život neprináša len pozitívne momenty. Občas dokáže byť poriadne krutý – napríklad vtedy, keď do nášho bytia nečakane vkĺzne otras v podobe úrazu alebo nehody. Človek – skeptik si povie: „Bola to náhoda, mal som si dávať väčší pozor!“ Duchovne vyspelejší jedinec má však inú optiku. Za pozemskou turbulenciou vidí výstražný prst. Ten nám môže ukazovať vlastná duša, ale aj mocné Univerzum. 



Úrazy či kolízie pobádajú k oddychu

Dnešná doba je uponáhľaná. Ustavične kamsi lietame. Niektorí z nás to zvládajú – pretože si dokážu správne „naorganizovať“ deň. Tí zvyšní sa však v chaose strácajú. Výsledkom je vystresované ja. Skrátka, nevedia, kde im hlava stojí. Do roboty vstávajú ešte pred východom slnka, v rámci práce odrobia nielen to svoje, ale aj úlohy, ktoré im na plecia hodia drzí šéfovia či kolegovia, medzitým rýchly obed, no a večer hajde domov – upratať príbytok a pripraviť jedlo pre najbližších. Pred polnocou spadnú do postele ako zabití – no príliš si neoddýchnu, pretože už o piatej ich opäť máta nepríjemný zvuk budíka. V takýchto intenciách sa dá fungovať len istý čas. Kým to duša rešpektujte. Len čo sa vzbúri, zasiahne. A to napríklad zlomeninou. Úraz nás pripúta na lôžko, a to na niekoľko týždňov, prípadne aj mesiacov. Dôvod je prozaický – máme vypnúť hlavu a dožičiť si adekvátny oddych. Životný otras je v podstate akousi zábezpekou pred úplným vyšťaveným vlastného ja. 

Za niektorými nehodami je nesprávny spôsob života
Kolízie na cestách sa dejú denno-denne. Z niektorých vyviazneme bez zranení, iné dokážu byť poriadne drastické, prípadne aj tragické. Časť z nich postretne ľudí, ktorí sú unavení životom a potrebujú vypnúť – v podobe rekonvalescencie; no niektoré nehody majú oveľa „vyšší charakter“. Nezasahuje pri nich naša duša, ale čosi mocnejšie – Univerzum. Takéto pomyselné buchnáty majú silný varovný ráz. Ak človek dlhodobo nežije správne, čiže jeho ja - obrazne povedané - bije na poplach, nastane zlom, ktorý má daného jedinca ponoriť do seba samého, aby pouvažoval nad tým, čo robí zle. Osudové zvraty sú vlastne výzvami Zhora, aby sme sa stali lepšími ľuďmi. V praxi to potom funguje jednoducho - ak sa človek po nehode spamätá a negatívne rysy vlastného bytia eliminuje, ďalšiu ranu osudu už nedostane. Naopak, v prípade, že by naďalej pokračoval v nesprávnom žití, dostaví sa ďalšia a ďalšia peripetia. Nehody „vyššieho charakteru“ sa dejú napríklad tým jedincom, ktorí sú príliš pyšní, hrdí, egoistickí, narcistickí, zlomyseľní a hriešni. 

Nehody detí upozorňujú na zlý vzťah k rodičom
Častými účastníkmi dopravných kolízií bývajú tí najzraniteľnejší, teda deti. Vyvstáva otázka, prečo. Samozrejme, na pragmatickej báze možno hovoriť o príčinách ako nedisciplinovanosť, roztržitosť či neuvedomovanie si možných následkov. Duchovné pozadie je však iné – nehody alebo úrazy sa stávajú tým deťom či mladistvým, ktorí majú zlý vzťah k rodičom, prípadne voči jednému z nich. Pomyselný buchnát je vlastne výzvou smerovanou k otcovi alebo matke – aby urobili všetko v prospech nápravy rodinného zväzku a aby svojej ratolesti odovzdávali väčšiu masu lásky. 
U niektorých drobcov sa úrazová či nehodová udalosť odohrá vtedy, ak chcú skrze nej utužiť spojivo medzi otcom a matkou. Duchovne vyspelé deti veľmi pozorne vnímajú manželské peripetie. Ak registrujú, že rodičom hrozí rozklad zväzku – a ony samy to nechcú, v podstate si „privodia“ kolíznu situáciu. Tá otca a matku zomkne – pretože spoja sily, aby urobili všetko v prospech záchrany alebo uzdravenia ich potomstva. 



Smrteľné nehody postihujú ľudí, ktorí chcú ísť Nahor
Jedna z ezoterických štúdií skúmala životy asi stovky ľudí, ktorí zomreli na cestách. Ich vekové rozpätie bolo medzi 21 až 41 rokov. Bádatelia sa zamerali na analýzu toho, v akých „koľajach“ existovali do momentu smrti. Zhovárali sa s ich príbuznými, prípadne skúmali ich pohnútky na sociálnych sieťach. Výsledky priniesli viac než šokujúce odhalenie – väčšina usmrtených jedincov bola v ostatných rokoch skeptická, negativistická a – obrazne povedané – stratená. Na sieťach často uverejňovali statusy o tom, ako ich nebaví žiť, akí sú zmorení pozemskými bremenami a ako dobre by im bolo Hore. A ich prosby sa v podstate vyslyšali. Boh si ich vzal do svojej ríše – aby sa už nemuseli pasovať so starosťami súcna. 

Mystérium hromadných nehôd
Záhadou ostávajú masové nehody či kolízie, napríklad letecké nešťastia. Je desivé, keď na jednom mieste naraz vyhasnú desiatky životov. Ezoterická prax sa pohráva s dvoma teóriami. Tou prvou je, že „sudičky smrti“ zvláštnymi nitkami poprepájajú tých ľudí, ktorí už nechcú fungovať na pozemskej báze. A potom zasiahnu otrasom. Druhá teória súvisí s takzvanou kolektívnou karmou. Ak „tlupa“ istých jedincov v minulom živote urobila niečo mimoriadne negatívne – so smrtiacim „nádychom“, v tejto inkarnácii sa im to vráti, a to v podobe hromadného nešťastia.

 

 

Zdroj obrázkov: pixabay