Pri jarnom detoxe pomôže aj minerálny kameň. TOTO JE ON

08.03.2019 08:34

 

Jarné obdobie žičí očistám rôzneho druhu. Detoxikujeme telo, zbavujúc ho škodlivín a nežiaducich prvkov. Viac cvičíme, chodíme do prírody, kontrolujeme stravu, do jedálnička zaraďujeme ovocie a zeleninu. Okrem fyzickej očisty je žiaduce siahnuť aj po očiste duchovnej – zameranej na odstránenie nepriaznivých myšlienok, emócií a pohnútok. V tomto smere môže byť nápomocná záhneda
 
 
Ide o očarujúci kameň – drahokamovú odrodu kremeňa. Upúta svojím zjavom – priehľadnou štruktúrou, ponášajúcou sa na klasický krištáľ. Najmohutnejšie kusy záhnedy sa našli vo švajčiarskych Alpách. Zo zeme tam vydolovali približne 150-kilogramové kryštály. Hlavným producentom vzácneho kameňa je Brazília. U nás – v slovenských regiónoch – možno nájsť len poskromné náleziská, najmä v západnej časti Slovenského rudohoria. 
 
S minerálom, presnejšie jeho vznikom je spojená aj legenda. V období staroveku sa vraj medzi ľuďmi rozšírila neidentifikovateľná, dovtedy nepoznaná choroba. Tamojší kňazi prosili nebesá, aby im zoslali takzvanú božskú vodu – schopnú liečiť. A stalo sa. Ríša svetla ponúkla svoju uzdravujúcu tekutinu v podobe záhnedy. Nie však v tečúcej forme, ale ako pomyselný večný ľad. 
 
Záhneda patrí do vejára takzvaných zakoreňovacích alebo uzemňovacích kameňov. To znamená, že človek, ktorý ju nosí, cíti pevnosť matky zeme. Nelieta v oblakoch a žije pre realitu. Vychutnáva si pozemské bytie a jestvuje v presvedčení, že môže dosiahnuť všetko, čo si zaumieni. Polodrahokam osoží pri celostnej detoxikácii života – teda pri zbavovaní sa všetkého, čo už nepotrebujeme. Môže ísť o eliminovanie deštruktívnych myšlienok, emócií, chorých spôsobov správania, prípadne aj nevhodných okolností alebo ľudí. Ezoterici ho uplatňujú aj pri rušení geopatogénnych zón. Odháňa takzvaných duchov strachu. Na fyzickej báze – v podobe alternatívneho liečebného prostriedka – blahodarne vplýva na pohybový aparát, urogenitálny systém, ale aj psychiku a nervy. Zaháňa bolesti hlavy i kŕče. 
 
Ku kameňu sa viaže aj zaujímavosť. Majstri spirituálnych vied odporúčajú meditačnú prácu so záhnedou pri odtučňovacích kúrach. Nielenže prestavuje myseľ – aby daný človek uvažoval pozitívne a videl jasný cieľ, ale zároveň – vďaka svojmu energetickému potenciálu – odbúrava z tela škodliviny, jedy a toxické látky. Údajne osoží aj pri zbavovaní sa závislostí rôzneho druhu.
 
So záhnedou treba meditovať, prípadne ju nosiť v podobe šperku. Vyžaduje si čistenie vo vlažnej vode, a to počas celej noci. Aspoň raz za dva týždne.
 
 
Zdroj obrázkov: pixabay