Príroda dokáže zväčšiť SVALSTVO. Posilnite telo vďaka darom matky zeme

01.04.2019 09:29

 

Vždy na jar uvažujeme nad krajším a vypracovanejším telom. Chceme ho aj kvôli tomu, aby sme počas leta mohli ukazovať svoje vnady – a nie schovávať ich v „róbach“. Samozrejme, základom je cvičenie a posilňovanie. Veď nič nie je zadarmo. Popri tom si však možno pomôcť aj prírodnými zázrakmi. Prinášame vám zoznam byliniek alebo potravín, ktoré zveľadia vašu svalovú hmotu a urobia z vás jedinca, za ktorým sa obzrie nejeden človek.

*Kúzelná sila kotvičníka zemného

Bylinka patrí do vejára prírodných afrodiziakalnych prostriedkov. Hovorí sa mu aj zelená viagra. Zveľaďuje libido u obidvoch pohlaví. Naturálnou formou zvyšuje hladinu testosterónu. To však zďaleka nie je všetko. Cibrí vitalitu, eliminuje škodlivý cholesterol, zmierňuje návaly tepla v klimaktériu, upravuje krvný tlak, rozpúšťa močové kamene, lieči závraty, nespavosť aj náladovosť. U žien redukuje telesný tuk v rizikových partiách. U mužov sa stará o nárast svalovej hmoty. Prírodné anabolikum obsahuje sapogeníny, živice, bioflavonidy a fytosteroly. V plodoch kotvičníka možno nájsť vysoký podiel rastlinných olejov. Zázračná bylinka je tiež bohatá na céčko, éčko, béčko, vlákninu, horčík, draslík, vápnik či železo. Užívatelia prírodného zázraku hovoria, že zmeny na svalstve zaregistrovali už po jednom týždni.

Kotvičník možno užívať vo forme čaju, ale aj v podobe výživových doplnkov, napríklad tabliet. Dávkovanie je vždy uvedené na škatuľke. Po rastlinke by nemali siahať pacienti s rakovinou prostaty či prsníka a tiež tí, ktorí trpia zápalmi žalúdka alebo vredmi. Neodporúča sa ani tehotným ženám. Bylina by sa nemala používať dlhšie ako tri mesiace.

Kúzelná rastlinka sa u nás – v slovenských regiónoch – vyskytuje zriedka. Pôvod má v Číne, Mezopotámii a Indii. Je jednoročná a dorastá do výšky 10 až 50 centimetrov. Zužitkúva sa najmä vňať.

 

*Vyskúšajte aj senovku

Podobné účinky ako kotvičník má aj senovka grécka. Veľkej obľube sa teší v Maroku, Grécku, Indii či Turecku. Rastlina podporuje trávenie, uľavuje od kašľa i nadúvania, znižuje hladinu cukru v krvi. Odpradávna sa používa ako ženské afrodiziakum. Nežnejšie pohlavie ocení aj schopnosť senovky prirodzenou formou zväčšovať prsia. Pôsobí ako tonikum a skvalitňuje imunitu. Okrem iného obsahuje niacín, ktorý sa v našom tele neukladá, a preto je potrebné neustále ho dopĺňať. Slúži najmä na precízne využitie energie z konzumovaných potravín. Senovku možno užívať v podobe čaju alebo tabliet. Návod sa nachádza na obale.

 

*Svaly sa vám poďakujú za vlašské orechy

Vlašský orech je plod stromu, ktorý sa nazýva orech kráľovský. Dozrieva v ochrannej vrstve - tá je spočiatku zelená, neskôr tmavne a praská. Farba konzumovaného jadra môže byť hnedá, žltá, zlatistá, ale aj červená či fialová – v závislosti od odrody. Orechy majú svoj pôvod na Ďalekom východe a do Európy ich priniesli Rimania. Strom dnes rastie vo všetkých miernych pásmach po celom svete. Plody majú priam zázračné účinky na ľudský organizmus – obsahujú veľa draslíka, horčíka či vápnika. Nechýbajú vitamíny skupiny B, ale aj áčko či céčko. Vďaka béčkovým vitamínom povzbudíte nervový systém a psychiku, céčko posilní imunitu, éčko zníži cholesterol v krvi. Orechy obsahujú približne 50 % tukov, z ktorých väčšina patrí do skupiny 3-omega mastných kyselín. Je dokázané, že ľudia, ktorí denne zjedia zopár orieškov, sú pokojnejší, vyrovnanejší a výrazne a u nich znižuje riziko vzniku infarktu. Guľaté plodiny stimulujú rast svalov. Vlašské orechy je ideálne kupovať v celku – teda v škrupine. Vždy, keď na ne dostanete chuť, si ich jednoducho vylúpete.

 

*Inšpirujte sa postavou menom Pepek námorník

Pamätáte sa na rozprávku o svalnatom námorníkovi, ktorý sa volal Pepek? Na plátna kín sa dostal v roku 1933 a seriál o ňom potom často vysielali aj televízie. Nevšedná postavička milovala špenát. Bola presvedčená, že vďaka zelenej potravine je mocná ako Valibuk. A naozaj – špenát má na rast svalstva blahodarné účinky, a to vďaka obsahu prírodných steroidov. Špenátové listy sú tiež výborným zdrojom vápnika, ktorý napomáha uvoľneniu a regenerácii svalov po náročnom výkone.

*Ďalšie prírodné komponenty, ktoré zaručia rast svalovej hmoty

- ženšen

- Maca peruánska

- čučoriedky

- fazuľa

- quinoa

- extra panenský olivový olej

 

 

Zdroj obrázkov: pixabay