Recept na LÁSKU sa ukrýva v prírode. Meditujte s OLIVÍNOM

01.03.2019 08:12

 

Každý minerál – dar od matky zeme – ukrýva obrovskú silu. Napríklad taký olivín. Pomôže každému, kto súperí s citovými či ľúbostnými starosťami. No nielen s tými...
 
O vzniku olivínu pojednáva nevšedná legenda. Starovekí egyptskí kňazi túžili po silnejšom spojení s ríšou svetla - aby mohli viesť dialógy s nadpozemskými bytosťami. Povráva sa, že bohyňa Eset im vyšla v ústrety - a na tento účel vytvorila olivín. Niekdajší duchovní z neho vyrábali špeciálne šálky, z ktorých pili halucinogénny mok - schopný prepínať myseľ medzi dvoma svetmi.
 
 
Prekrásny zelenkavý polodrahokam, ktorý Rimania nazývali zlatým kameňom, schopným prinášať duchovnú aj materiálnu hojnosť, zabezpečuje mier, pokoj a harmóniu. Stačí sa zaň zadívať alebo ho jemne držať v rukách – a človek okamžite pocíti príliv blahodarnej energie. Minerál sa v minulosti hojne využíval pri výzdobe kostolov. Uplatnenie našiel najmä v období baroka. Najväčšie náleziská sú na území Mjanmarska, Číny alebo Afganistanu. Interesantné kúsky však ukrýva aj naša zem – predovšetkým v okolí Žiaru nad Hronom. K olivínu sa viaže aj zaujímavosť. Na dne Červeného mora sa odohráva unikátny jav – do vody vyteká horúca magma. Jej rýchlym ochladzovaním vzniká takzvaná vankúšová láva, pripomínajúca obrovské húsenice. V útvare sa kryštalizuje olivín v špičkovej šperkárskej kvalite. Z neho sa vyrábajú tie najluxusnejšie ozdoby na ženské telo.
 
Kameň ukrýva mohutnú energo-silu. V staroveku sa tradovalo, že olivín dokáže človeka uchrániť pred zlými duchmi – aj takými, ktorí ho môžu napadnúť z vonkajšieho prostredia, ale i takými, ktorí by mohli okupovať jeho vnútro. Áno, olivín mal strážiť pred posadnutosťou. Dnes možno povedať, že na transcendentálnej báze chráni pred všetkým zlým, temným, hustým, negatívnym, démonickým. Človeka, ktorý ho nosí alebo s ním medituje, zbavuje nepekných myšlienok či emócií. Hasí jeho škodlivý interný oheň, a tak sa z neho stáva láskyplná a mierumilovná osoba. Eliminuje hnev, zlosť, nenávisť, ale aj agresívne správanie či žiarlivostné tendencie. Pomáha pri odpúšťaní tým, ktorí ranili naše city. Čistí medziľudské nezhody – prináša do nich zdravé a vše-prospešné kompromisy. Utužuje partnerské, manželské, ale i rodinné vzťahy. Osamelým osobám osoží pri magnetizovaní spriaznenej duše, takzvaného dvojplameňa. Zveľaďuje optimistického ducha a cibrí radosť z pozemského bytia.
 
Na fyzickej báze – v podobe alternatívneho liečebného prvku – priaznivo vplýva na kardiovaskulárny systém, obličky, tráviaci trakt i psychiku. V rámci harmonizácie čakier ho možno zužitkovať pri liečení štvrtého, teda srdcového a siedmeho, čiže korunného energetického centra.
 
 
Zdroj obrázkov: pixabay