Telo aj duša potrebujú CESTOVANIE. Prečo je pre naše Ja dôležité spoznávať iné kúty sveta?

02.05.2019 07:37

 

Už sa to začalo! V máji odchádzajú na dovolenky pri mori prví našinci. Pokým na jar dominuje Turecko či Egypt, od júna preberá štafetu návštevnosti Chorvátsko, Grécko, Taliansko či Španielsko. Vlani strávilo letnú dovolenku v prímorskej destinácii takmer 50 percent Slovákov. Už tradične ich pritiahli najmä chorvátske pláže. Vyše 75 percent dovolenkárov uprednostnilo relax mimo domoviny. 
Cestovanie má blahodarný vplyv na telo i dušu. Človek vďaka nemu pookreje. Výskumy hovoria, že dovolenkovanie nás robí šťastnými. Dôvod? Vďaka nemu sa do našich myslí ryjú trvácne a príjemné spomienky. Jestvujú však aj ďalšie dôvody, prečo si zbaliť kufre a vydať sa na dobrodružnú púť do iných krajín. 
 
 
*Vďaka cestovaniu sa vzdelávame. Spoznávame iné kultúry, zvyky, obyčaje, historické či prírodné pamiatky. Veď empíria je múdrosť.
 
*Spoznávaním sveta sa otvárame „inakosti“. Je dokázané, že ľudia, ktorí viac cestujú, bývajú menej homofóbni ako tí, ktorí sedia medzi štyrmi stenami.  
 
*Dovolenky nám pomáhajú vyvetrať si hlavu, a to zvlášť v krízových situáciách, keď človek čo-to prežije a potrebuje zabudnúť na staré krivdy. Áno, reč je napríklad o rozchode či výpovedi v práci. 
 
*Cestovanie aktivuje takzvaného ducha rozhodnosti, a to v momentoch, keď človek balansuje a nevie, či sa má vydať tou, alebo onou cestou. Dovolenku mu prečistí myseľ – a na základe toho uskutoční kvalitný a progresívny verdikt. 
 
*Vďaka cestám máme harmonickejšiu psychiku. Či si to priznáme, alebo nie, po dovolenke sme odľahčenejší. 
 
*Záľuba v spoznávaní iných krajín rozpohybúva stojace životné vody. Ak máme pocit stagnácie, a to v ľubovoľnej sfére bytia, treba zájsť do cestovky a vybrať si duši lahodiaci zájazd. To, čo stojí, sa akoby mávnutím čarovného prútika uvedie do pohybu. 
 
*Dovolenky zlepšujú vzťahy. Počas ciest do dvojici sa do partnerstiev alebo manželstiev vlievajú nové a svieže energie. Často sa stáva, že páry, ktoré nevedia počať dieťatko v domácich podmienkach, „zamiesia cesto“ v inej krajine. 
 
*Cesty do cudziny sú veľakrát takzvaným volaním duše. Ak dlhodobo túžime nakuknúť do určitej krajiny, pravdepodobne to nebude náhoda. S príslušnou lokalitou nás môžu spájať karmické väzby – teda akési nitky z minulých inkarnácií. V bežnom živote sa často stáva, že ľudia, ktorí rešpektujú hlasy duše – a vydajú sa do žiadanej destinácie, v nej v konečnom dôsledku aj ostávajú. Skrátka – zakorenia sa tam. Nájdu si prácu, prípadne aj životnú polovičku. 
 
 
Každé znamenie zvieratníka má rado iný štýl dovoleniek. Nechajte sa inšpirovať ezoterickými tipmi na nadchádzajúcu sezónu. 
 
*Baran
Prvé znamenie zvieratníka potrebuje akčnú a dynamickú dovolenku – bez zbytočného lehnenia. Baranom ulahodia aj dobrodružné či mierne adrenalínové cesty. 
Odporúčaná destinácia: Južný Cyprus
 
*Býk
Zemskí jedinci obdivujú počas zájazdov najmä prírodu. Páčia sa im pestrofarebné kvety, ktoré opeľuje hmyz. Industriálne lokality im príliš nerežú. Na dovolenku by sa mali vydať buď v máji, alebo potom až v septembri, a to preto, že prílišné teplo neznesú. 
Odporúčaná destinácia: Kréta
 
*Blíženci
Tretie znamenie zvieratníka, ovládané Merkúrom, potrebuje takzvanú živú dovolenku, čiže zájazd, počas ktorého sa ustavične niečo deje. O spoločenskosť a zábavu by malo byť vždy dobre postarané. 
Odporúčaná destinácia: Ibiza
 
*Rak
Citliví jedinci – narodení v júnovo-júlovej etape – potrebujú romantické prostredie s príjemným fluidom. Ideálnym variantom je, ak zájazd absolvuje celá rodina. 
Odporúčaná destinácia: Santorini
 
*Lev
Takzvaní ohniváci si potrpia na luxus a prestíž. Preto by do dovolenky mali vraziť viac peňazí. Ošumelá chalúpka v lese ich ja neulahodí. Zájazd treba absolvovať so životnou polovičkou. 
Odporúčaná destinácia: Turecko
 
*Panna
Zemskí jedinci prahnú po dovolenke, kde bude všetko fungovať ako švajčiarske hodinky – raňajky o pol siedmej, potom lehnenie pri mori, obed presne na poludnie, popoludňajší výlet s fixne vyhraneným programom a večer sedenie pri drinku približne do desiatej. Pannám ulahodia destinácie s bohatou históriou. 
Odporúčaná destinácia: Rodos
 
*Váhy
Septembrovo-októbroví jedinci milujú spoločnosť. Preto je žiaduce, aby si v cestovke vybrali zájazd bohatý na ľudský „džavot“. Strohé a nudné lokality ich naplnia disharmóniou. 
Odporúčaná destinácia: Jordánsko
 
*Škorpión
Vodní jedinci patria do spektra mystických a tajomnom dýchajúcich ľudí. A rovnaké dovolenky aj vyhľadávajú. Musí z nich sálať čosi nadpozemské a kúzelné. V mori by mali tráviť maximum času – vodný živel z nich vysáva negatívne energie. 
Odporúčaná destinácia: Maroko
 
*Strelec
Strelci sú rodení bádatelia. Radi skúmajú a objavujú nové veci. Fascinuje ich história – zvlášť taká, ktorá je zahalená oparom tajomna a nedostupnosti. Tomuto faktu by mali prispôsobiť aj výber dovolenky. Lehnenie pri mori – bez zážitkov – ich ja neakceptuje.
Odporúčaná destinácia: Egypt
 
*Kozorožec
Zemskí jedinci – podobne ako Býci a Panny – majú silné spojenie s prírodou. Potrpia si na to, aby ich počas dovolenkovania obklopovalo príjemné naturálne prostredie. Uprednostňujú pokoj pred hlukom. 
Odporúčaná destinácia: menej navštevované lokality Chorvátska
 
*Vodnár
Vodnári patria do vejára inovatívnych jedincov. Milujú všetko, čo je novátorské a svieže. Aj preto by mali siahať po destináciách, kam nechodí „bežná masa“ ľudí. Potrpia si na spoločnosť, a preto je žiaduce, aby siahli po zájazde s bujarejším večerným životom. 
Odporúčaná destinácia: Španielsko
 
*Ryby
Posledné znamenie zodiaku miluje vodu – a preto je mu viac-menej jedno, kde strávi dovolenku. Dôležité je, aby sa mohlo močiť v slanom „poklade“. Ryby uprednostňujú romantické a tichšie prostredia. 
Odporúčaná destinácia: Kefalónia
 
 
Zdroj obrázkov: pixabay