Veľký JESENNÝ HOROSKOP. Zistite, ktorý minerálny kameň vám v tomto období poskytne svoju liečivú energiu

05.11.2018 07:17

 

Život je spleť udalostí. Aj tých pozitívnych, aj tých negatívnych. Tie záporné nám – pochopiteľne – kradnú osobnú energiu a vervu. A potom hľadáme spôsoby a techniky, ako stratenú silu získať späť. Niektorým pomáhajú výsostne duchovné praktiky – napríklad v podobe modlitieb, iní potrebujú k naštartovaniu vitality niečo hmotné, fyzické, uchopiteľné rukami. Mocnými vibráciami - a teda aj schopnosťou dobiť naše životné batérie - oplývajú minerálne kamene, dary matky zeme. Ich harmonizačné, liečivé a magické účinky naplno využívali už starí Egypťania. Našťastie, nadobudnuté a praxou overené poznatky neskončili v ich hrobkách – sú stále tu, medzi nami, aby sme mohli moc polodrahokamov opáčiť na vlastnej koži. Špeciálny horoskop vám prezradí, aký je váš osobný alebo dominantný minerál na aktuálne obdobie. Nenechajte sa zmiasť – kľúčový kameň nemusí korešpondovať s tým, čo kážu ezoterické príručky, pridružujúce jednotlivé minerály ku konkrétnym znameniam zvieratníka. Každý pevný poklad matky zeme v sebe ukrýva nespočetné množstvo priaznivých vibračných vĺn, a preto platí, že jeho striktné a fixné priradenie k tomu alebo onomu znameniu zodiaku nemá svoje opodstatnenie. Skrátka, vždy závisí od toho, čo nás momentálne sužuje, aké problémy riešime, čím sa zaoberáme na myšlienkovej, emočnej alebo skutkovej báze. Na základe toho je nám z prírodného prostredia vyslaná cielená pomoc, a to v podobe vzácneho minerálneho kameňa.

Baran 

Čo vám v aktuálnom období vybije životné batérie? 

Nad Baranmi, deťmi Marsu, visí oblak hádok a sporov – a to s najbližšími osobami. Pravdepodobne si nesadnete názorovo či myšlienkovo. A to vyústi do konfliktov. Je žiaduce dbať na to, aby sa dialóg niesol v pokojnom duchu. V prípade, že by ste nekonali s chladnou hlavou, z úst vám vypadnú slová, ktoré by ste neskôr ľutovali. Urážlivý, či dokonca vulgárny prejav by mohol ľudí, na ktorých vám záleží, uraziť – ako sa hovorí – do kosti. Pamätajte, že aj občasné medziľudské rozkoly sú nevyhnutné – pretože sa prostredníctvom nich čistí vzduch. Kľúčom k ich zvládnutiu je však mierumilovné a harmonické fluidum.

 

Kľúčový minerál na dobitie životných batérií 

Zvládnuť konfliktné jesenné obdobie vám pomôže olivín. Prekrásny zelenkavý polodrahokam, ktorý Rimania nazývali zlatým kameňom, schopným prinášať duchovnú aj materiálnu hojnosť, zabezpečuje mier, pokoj a harmóniu. Stačí sa zaň zadívať alebo ho jemne držať v rukách – a človek okamžite pocíti príliv blahodarnej energie. Minerál sa v minulosti hojne využíval pri výzdobe kostolov. Uplatnenie našiel najmä v období baroka. Najväčšie náleziská sú na území Mjanmarska, Číny alebo Afganistanu. Zaujímavé kúsky však ukrýva aj naša zem – predovšetkým v okolí Žiaru nad Hronom.

 

Energetická sila kameňa 

V staroveku sa tradovalo, že olivín dokáže človeka uchrániť pred zlými duchmi – aj takými, ktorí ho môžu napadnúť z vonkajšieho prostredia, ale i takými, ktorí by mohli okupovať jeho vnútro. Áno, olivín mal strážiť pred posadnutosťou. Dnes možno povedať, že na transcendentálnej báze chráni pred všetkým zlým, temným, hustým, negatívnym, démonickým. Človeka, ktorý ho nosí alebo s ním medituje, zbavuje nepekných myšlienok či emócií. Hasí jeho škodlivý interný oheň, a tak sa z neho stáva láskyplná a mierumilovná osoba. Eliminuje hnev, zlosť, nenávisť, ale aj agresívne správanie či žiarlivostné tendencie. Pomáha pri odpúšťaní tým, ktorí ranili naše city. Čistí medziľudské nezhody – prináša do nich zdravé a vše-prospešné kompromisy. Utužuje partnerské, manželské, ale i rodinné vzťahy. Osamelým osobám osoží pri magnetizovaní spriaznenej duše, takzvaného dvojplameňa. Zveľaďuje optimistického ducha a cibrí radosť z pozemského bytia.

Na fyzickej báze – v podobe alternatívneho liečebného prvku – priaznivo vplýva na kardiovaskulárny systém, obličky, tráviaci trakt i psychiku. V rámci harmonizácie čakier ho možno zužitkovať pri liečení štvrtého, teda srdcového a siedmeho, čiže korunného energetického centra.

 

Zaujímavosť o polodrahokame 

Na dne Červeného mora sa odohráva zaujímavý jav – do vody vyteká horúca magma. Jej rýchlym ochladzovaním vzniká takzvaná vankúšová láva – pripomínajúca obrovské húsenice. V útvare sa kryštalizuje olivín v špičkovej šperkárskej kvalite. Z neho sa vyrábajú tie najluxusnejšie ozdoby na ženské telo.

 

Legenda o vzniku kameňa 

Starovekí egyptskí kňazi túžili po silnejšom spojení s ríšou svetla - aby mohli viesť dialógy s nadpozemskými bytosťami. Povráva sa, že bohyňa Eset im vyšla v ústrety - a na tento účel vytvorila olivín. Niekdajší duchovní z neho vyrábali špeciálne šálky, z ktorých pili halucinogénny mok - schopný prepínať myseľ medzi dvoma svetmi.

 

Býk

Čo vám v aktuálnom období vybije životné batérie? 

Býci, nositelia zemského znamenia zvieratníka, si toho v ostatnom čase naložili na plecia vyše hlavy. Povinnosti a úlohy pritiekli zo všetkých svetových strán. A – navyše – niektoré bremená prebrali aj od iných ľudí, napríklad od členov rodiny. Dôvody sú viaceré. Prehnaná empatia, neschopnosť povedať nie alebo ignorovanie potreby stanoviť si jasné pravidlá hry, hranice a mantinely.  Nečudujte sa, že vaše fyzično i psychično zlyháva. Bije na poplach, prahnúc po oddychu, relaxe, reštartovaní šedej kôry. Ak tak neučiníte, hrozí vyhorenie. A od neho to k depresívnym stavom – typickým pre jesenné obdobie – nie je ďaleko.

 

Kľúčový minerál na dobitie životných batérií 

Vaším priateľom z prírodnej ríše by sa mala stať záhneda. Ide o očarujúci kameň – drahokamovú odrodu kremeňa. Upúta svojím zjavom – priehľadnou štruktúrou, ponášajúcou sa na klasický krištáľ. Najmohutnejšie kusy záhnedy sa našli vo švajčiarskych Alpách. Zo zeme tam vydolovali približne 150-kilogramové kryštály. Hlavným producentom vzácneho kameňa je Brazília. U nás – v slovenských regiónoch – možno nájsť len poskromné náleziská, najmä v západnej časti Slovenského rudohoria. Najväčšia domáca záhneda pochádza z Klenovca – vážila okolo 2 kilogramov.

 

Energetická sila kameňa 

Záhneda patrí do vejára takzvaných zakoreňovacích alebo uzemňovacích kameňov. To znamená, že človek, ktorý ju nosí, cíti pevnosť matky zeme. Nelieta v oblakoch a žije pre realitu. Vychutnáva si pozemské bytie a jestvuje v presvedčení, že môže dosiahnuť všetko, čo si zaumieni. Priehľadný kameň zvyšuje bázu sebalásky, sebaúcty a sebahodnoty. Jeho nositeľ si uvedomuje hranice – a za tie nezachádza. Pozná svoje možnosti – a nepresiluje sa. Zároveň určuje mantinely aj okoliu. Dôvod? Aby ním nemávalo a nemanipulovalo. Záhneda láme stres, napätie, nervozitu. Stačí s ňou meditovať – a z človeka okamžite spadnú ťaživé bremená. Posilňuje schopnosť vedomej meditácie. Polodrahokam osoží pri celostnej detoxikácii života – teda pri zbavovaní sa všetkého, čo už nepotrebujeme. Môže ísť o eliminovanie deštruktívnych myšlienok, emócií, chorých spôsobov správania, prípadne aj nevhodných okolností alebo ľudí. Ezoterici ho uplatňujú aj pri rušení geopatogénnych zón. Odháňa takzvaných duchov strachu. Na fyzickej báze – v podobe alternatívneho liečebného prostriedka – blahodarne vplýva na pohybový aparát, urogenitálny systém, ale aj psychiku a nervy. Zaháňa bolesti hlavy i kŕče. Na energetickej úrovni harmonizuje najmä základnú, sexuálnu a korunnú čakru.

 

Zaujímavosť o polodrahokame 

Majstri spirituálnych vied odporúčajú meditačnú prácu so záhnedou pri odtučňovacích kúrach. Nielenže prestavuje myseľ – aby daný človek uvažoval pozitívne a videl jasný cieľ, ale zároveň – vďaka svojmu energetickému potenciálu – odbúrava z tela škodliviny, jedy a toxické látky. Údajne osoží aj pri zbavovaní sa závislostí rôzneho druhu.

 

Legenda o vzniku kameňa 

V období staroveku sa vraj medzi ľuďmi rozšírila neidentifikovateľná, dovtedy nepoznaná choroba. Tamojší kňazi prosili nebesá, aby im zoslali takzvanú božskú vodu – schopnú liečiť. A stalo sa. Ríša svetla ponúkla svoju uzdravujúcu tekutinu v podobe záhnedy. Nie však v tečúcej forme, ale ako pomyselný večný ľad. 

 

Blíženci

Čo vám v aktuálnom období vybije životné batérie? 

Blížencov, deti Merkúra, potrápi v jesennom období rozlietaná myseľ – neschopná sústrediť sa. Odštartujete viacero aktivít alebo činností – no do úspešného konca nedovediete ani jednu z nich. Skrátka, stratíte sa v mase úloh. To – pochopiteľne – naruší i psychiku. Budete podráždený, hnevlivý, jedovitý jedinec, sálajúci takzvané jedovaté šípy aj do okolia. Navyše, vplyvom napätia môžete siahať po návykových látkach. Duchovná ríša má pre vás dôležité posolstvá – dôsledne si rozvrhnite čas a jednotlivé povinnosti, nepúšťajte sa do viac než dvoch projektov a striedajte prácu s adekvátnym oddychom. Ak tieto rady dodržíte, krízové obdobie zdoláte. Z ríše kameňov vám blahodarnú silu dodá ametyst.

 

Kľúčový minerál na dobitie životných batérií 

Ametyst je odroda kremeňa, oplývajúca magickou fialovou farbou. Hovorí sa, že ide o polodrahokam s najmystickejšími účinkami – zrejme aj kvôli dominantnej kolóre, ktorá sa odpradávna považuje za farbu spirituality. Najväčšie náleziská minerálu sú v Rusku a Brazílii. Ametyst však možno nájsť aj v našich regiónoch – takmer 10-centimetrové kryštály objavili pri Banskej Štiavnici. Jagavé poklady ukrýva aj kremnická zem. Lilavý kameň sa v horninách často spája s citrínom. Vzniká tak ametrín.

 

Energetická sila kameňa 

Fialový polodrahokam disponuje najmä ochrannou funkciou. Svojho nositeľa stráži pred všetkým, čo nemá Boží základ. Negatívne energie automaticky transformuje na vibrácie pozitívne a radostné. Odháňa entity z nízkohmotných sfér, ale aj zlých duchov – napríklad i takých, ktorí okupujú myseľ človeka. Osoží pri rozpozitívňovaní uvažovania – milovník ametystu sa vďaka jeho energiám stáva optimistický jedinec, ktorý vo všetkom hľadá a nachádza to dobré, nie to záporné. Minerál láme skepsu. V ľuďoch otvára a aktivuje takzvanú studnicu nebeských právd a múdrostí – a práve vďaka tomu uskutočňujú len dobré, kvalitné a progresívne rozhodnutia, korešpondujúce s ich pravou a čistou podstatou. Ametyst roztrieďuje myšlienky na také, ktoré človeku pomáhajú, a na také, ktoré sú pre jeho ja zbytočné. Napomáha pri organizovaní času – aby bola každá aktivita pretavená do zdarného konca. Lilavý kameň eliminuje stresy a napäťové momenty. V neposlednom rade cibrí spirituálne alebo duchovné danosti. Na fyzickej báze – v podobe alternatívneho liečebného prvku – blahodarne vplýva najmä na hlavu ako takú, mozog a nervy. Čistí krv, upravuje spánok aj hormóny. Majstri spirituálnych vied ho používajú pri harmonizácii základnej, krčnej a korunnej čakry.

 

Zaujímavosť o polodrahokame 

Doteraz najmasívnejší objavený ametyst dosahuje dĺžku troch metrov. Váži neskutočných 13 ton. Nachádza sa v Shandong Tianyu - čínskom prírodnom historickom múzeu. Má podobu takzvanej drúzy – teda dutého kameňa.

 

Legenda o vzniku kameňa 

Zeus, podľa gréckej mytológie kráľ bohov, darca života a osudových darov, vraj nezniesol pohľad na ľudí, ktorí sa opíjali do bezvedomia. Nehneval sa – a z nebies rozlial obrovský kalich červeného vína. Ten sa vpil do zeme – a nasiakol do bieleho kremeňa. Zrodil sa tak ametyst. V staroveku sa odvtedy povrávalo, že nositelia fialového minerálu sú chránení pred zlými duchmi, nabádajúcimi k alkoholizmu.

Rak

Čo vám v aktuálnom období vybije životné batérie? 

Rakom, nositeľom vodného znamenia zverokruhu, znepríjemnia život iní ľudia. Pripravte sa na sokov, rivalov, neprajníkov, závistlivcov. Jesenné obdobie preverí a otestuje vašu schopnosť byť silným jedincom, ktorý dokáže automaticky odrážať jedovaté šípy z vonkajšieho prostredia. S osobami, z ktorých sálajú negatívne vibrácie, obmedzte kontakt. Nevstupujte s nimi do dialógov či inej interakcie – ukradli by vám osobnú silu. Ak viete o človeku, ktorý vám vedome či nevedome škodí, neuvažujte nad ním. Čím viac by ste sa preňho trápili a myšlienkovo umárali, tým väčšmi by ste umocňovali jeho silu. Skrátka, vypustite ho z hlavy.

 

Kľúčový minerál na dobitie životných batérií 

To, čo potrebujete v aktuálnom období ako soľ, je povzbudenie osobného svetla – vlastnej energie, schopnej eliminovať blízkosť a prítomnosť zákerných ľudí. Siahnite po jantáre – bude vám nápomocný. V skutočnosti nejde o kameň, ale o stuhnutú živicu ihličnatých stromov, prípadne iných dobových rastlín, ktorých vek sa odhaduje aj na niekoľko miliónov rokov. Hlavné náleziská minerálu sa nachádzajú na brehoch Baltského mora. Zaujímavosťou je, že v hmote jantárových kúskov sú veľmi často perfektne zachované telá treťohorného hmyzu, peľ vtedajších kvetov či ďalšie minulostné artefakty.

 

Energetická sila kameňa 

Jantárové kúsky v sebe skrývajú mohutnú silu. Na duchovnej báze aktivujú takzvanú aureolu – Božiu žiaru, ktorou disponuje každý človek, leň o ňu vplyvom pozemských starostí a problémov prichádza. Aureola je vlastne nebeské svetlo každého z nás. Jantár sa postará o to, aby tieto pomyselné lúče opätovne nabrali na sile. Ten, kto pri sebe nosí vzácny minerál, disponuje zdravou sebaláskou a sebaúctou. Váži si vlastné ja a dokáže sa presadiť v každodennom živote. Je odvážny, nebojácny, smelý a milujúci život. Srší optimizmom a nadšením. Jantár chráni aj pred zlovestnými energiami – urieknutím, porobením či závisťou. Tým, že posilňuje osobné svetlo človeka, zvyšuje aj schopnosť automatického odbíjania temnoty. Minerál pomáha eliminovať škodlivé črty nášho ja – výbušnosť, prehnanú emotívnosť, jedovitosť, hnevlivosť či netrpezlivosť. Nastoľuje vnútorný pokoj a mier.

V rámci energetického tela sa stará najmä o harmonizáciu tretej, čiže solárnej alebo osobnostnej čakry. Na fyzickej báze blahodarne vplýva na tráviaci trakt - žalúdok, žlčník, pečeň, slezinu či tenké črevo. Organizmus zbavuje kyslosti, ale aj plesní. Urýchľuje proces hojenia rán i zlomením.

Ak sa rozhodnete zadovážiť si prekrásny zlato-žltý minerál, buďte opatrný. Na trhu sa často objavujú falzifikáty. Umelé jantáry sa vyrábajú z nepravých živíc, ale aj zo skla alebo plastov.

 

Zaujímavosť o polodrahokame 

Jedným z najvýznamnejších diel – postavených z minerálu - bola Jantárová komnata. Šlo o miestnosť obloženú prekrásnymi živicovými blokmi v Petrohradskom paláci, ktorú ruskému cárovi daroval pruský kráľ. Počas 2. svetovej vojny nemecké vojská vzácnu komnatu rozobrali a odviezli na neznáme miesto. Dodnes sa po kultúrnej pamiatke pátra. Miestnosť tvorilo neuveriteľných 450 kilogramov pravého jantáru, ktorý osvecovalo 600 sviec.

 

Legenda o vzniku kameňa 

Povrávok o vzácnom mineráli je veľa. Jedna – tá z oblasti Pobaltia – hovorí o litovskej kráľovnej mora Juraté, ktorá sa zamilovala do biedneho rybára. Jej otcovi sa to nepáčilo – a jantárový palác vladárky dal bezcitne zničiť. Zvyšky komnát vraj dodnes vyplavuje Baltské more. 

 

Lev

Čo vám v aktuálnom období vybije životné batérie? 

Pred Levmi, deťmi Slnka, sa črtá komplikovanejšie vzťahové obdobie. Pravdepodobne vás potrápia citové nuansy. Pod niektoré sa podpíše vaše vlastné ja, iné spôsobí okolie – teda ľudia, ktorí vás obklopujú. Ak ste bez vzťahu, pocítite oveľa viac samoty a izolácie. Nadobudnete mylné presvedčenie, že niet jedinca, ktorý by vás miloval. Naopak, ak fungujete v partnerstve či manželstve, pripravte sa na chladnúce city. Každý začne fungovať na vlastnom piesočku – teda vo svojom vlastnom svete. Zamrzne aj komunikácia. Výsledkom môže byť zatúženie po inej osobe – a to tak z vašej strany, ako aj zo strany polovičky. Duchovná ríša radí – v jesennom období dbajte najmä na to, aby ste jestvovali v harmonických citových štruktúrach. 

 

Kľúčový minerál na dobitie životných batérií 

Vyupratovanie citovej, ľúbostnej alebo vzťahovej sféry zabezpečí prekrásny minerál – ruženín. Ide o špeciálnu odrodu kremeňa, ktorej najkvalitnejšie kúsky ukrýva zem pod Madagaskarom alebo Brazíliou. Nálezcovia tam objavili aj niekoľko kilogramov ťažké bloky. Zopár ružových darov matky prírody sa našlo aj na Morave. Polodrahokam, z ktorého šperkári vyrábajú všakovaké ozdoby – najmä pre nežnejšie pohlavie, sa od nepamäti spája s pozitívnymi citmi. Niet divu, že si vyslúžil prívlastok kameň vše-lásky.

 

Energetická sila kameňa 

Ruženín prináša pokoj a mier. Ľudia, ktorí ho nosia so sebou alebo s ním meditujú, nevedia, čo je napätie, nervozita, stres. Oplývajú láskyplnou a milosrdnou povahou. Sú empatickí, ľudskí a humánni. Ostatní ich milujú – pretože sa pri nich cítia ako v bavlnke. Ružová odroda kremeňa, spájaná s rímskym bohom Amorom, dáva do poriadku všetko, čo súvisí s ľúbostným alebo milostným životom. Osamelým jedincom osoží pri hľadaní a nachádzaní dvojplameňa, teda spriaznenej duše alebo rezonančného partnera. Do vzťahov, ktoré sú čímkoľvek alebo kýmkoľvek narušené, vlieva stratenú nádej. Rozhádaných manželov vracia do bodu či momentu, keď sa do seba zahľadeli a keď prvýkrát pocítili takzvané motýle v žalúdku – indikujúce zamilovanosť. Výsledkom je opätovné prebudenie energií lásky, jednoty a súhry. Ruženín rozpúšťa škodlivé emočné blokády – napríklad u ľudí, ktorí sa vplyvom spútanosti s predošlým partnerom nevedia otvoriť novému zväzku. Čistí zrady, sklamania, milostné útrapy. Pomáha pri odpúšťaní – aj iným ľuďom, aj vlastnému ja. V neposlednom rade buduje a cibrí zdravú sebalásku, sebaúctu a sebahodnotu. Na fyzickej báze – ako alternatívny liečebný prvok – blahodarne vplýva na srdce, tlak, tep, žily a cievy. Údajne zvyšuje plodnosť. Na energetickej úrovni priaznivo ovplyvňuje činnosť štvrtej, teda srdcovej čakry.

 

Zaujímavosť o polodrahokame 

Odborníci na litoterapiu – teda energetickú prácu s minerálmi – hovoria, že keď vám z ničoho-nič pukne ruženín, a to najmä taký, ktorý ste dostali od milujúcej osoby, z duchovnej ríše prichádza dôležitá výstraha. Na obzore je citové sklamanie, zrada, ľúbostný buchnát – napríklad aj v podobe nevery. 

 

Legenda o vzniku kameňa 

Rímsky boh Amor vraj rád sledoval ľudí – ich počínanie, prístup k sebe samému, ale aj iným osobám. Povrávka hovorí, že jedného dňa si všimol chladnúce vzťahy medzi pozemšťanmi. Skúmal, prečo je to tak. Dospel k záveru, že za všetko môže nedostatočná sebaláska. Na zem tak zoslal ružový kameň – a požehnal ho tak, aby v každom nositeľovi posilňoval úctu voči vlastnému ja.

 

Panna

Čo vám v aktuálnom období vybije životné batérie? 

Panny, nositeľky zemského znamenia zodiaku, sú už zvyknuté na komplikovanejší život. Dá sa povedať, že augustovo-septembroví jedinci patria do vejára ľudí, s ktorými sa osud príliš nemazná. Má to však svoje opodstatnenie. Deti Markúra, ako sa Pannám hovorí, si v aktuálnej inkarnácii zvolili takzvanú cestu učenia. Majú prežiť veľa negatívnejších udalostí – aby boli múdrejšie, vyhranenejšie, rozhľadenejšie, ostrieľanejšie. To, čo im môže v jesennom období vyryť vrásky na tvári, sú peniaze, prípadne aj iné materiálnej starosti. Na obzore sú finančné suchoty. Áno, pragmatické Panny budú musieť siahnuť hlbšie do vrecák.

 

Kľúčový minerál na dobitie životných batérií 

Vplyvom materiálnych problémov sa môžu u Panien zintenzívniť existenčné strachy a obavy. Nadobudnú presvedčenie, že planéta Zem nie je bezpečné miesto na život. A čím viac ustráchanosti v sebe vytvoria, tým väčšmi sa zablokujú. Veď obavy rodia len ďalšie a ďalšie strachy. Človek sa tak dostáva do pomysleného kruhu skepsy, z ktorého sa východisko hľadá len veľmi ťažko. Vynikajúcim energo-pomocníkom na odbúravanie ustráchanosti je granát. Jeho najznámejšia podoba má ohnivo-červenú farbu. V prírode sa vyskytuje aj v iných odtieňoch. Náleziská možno objaviť viac-menej po celom svete.

 

Energetická sila kameňa 

Granát je v prvom rade kameňom sily, energie, vytrvalosti, vervy, vôle. Ľudia, ktorí ho nosia so sebou alebo s ním meditujú, nevedia, čo je únava, vyčerpanosť, vyhorenie. Ustavične sa v nich zažína takzvaný oheň životnej plodnosti a tvorivosti. Disponujú radostným osobnostným fluidom a pozitívnym očakávaním. Vedia, že všetky sny alebo túžby, ktoré driemu v ich hlavách, sa teraz alebo neskôr pretavia do reality. Krvavý kameň odháňa takzvaných duchov strachov a obáv – ktorí človeka často atakujú a paralyzujú. Vplyvom ich blízkosti a pôsobenia sa z neho stáva zablokovaný jedinec, neschopný pohnúť sa z miesta. Granátové kúsky zakoreňujú – aj smerom nadol, aj smerom nahor. Spodná zakorenenosť znamená cítenie a vnímanie pevnosti matky zeme. Vrchné korene indikujú, aká silná a neoblomná je viera príslušného jedinca. Polodrahokam rozpúšťa materiálne blokády. Osoží pri magnetizovaní úspechu, zdaru, prosperity, hojnosti, blahobytu. Do vzťahov vnáša príťažlivosť, erotickosť, zdravú intimitu. Na fyzickej báze – v podobe alternatívneho liečebného pomocníka – blahodarne vplýva na krv, lymfu, pohybový aparát, metabolizmus, lonovú oblasť a srdce. Harmonizuje základnú, sexuálnu, ale aj srdcovú čakru.

 

Zaujímavosť o polodrahokame 

Krvavý kameň bol stáročia považovaný za polodrahokam pútnikov a cestovateľov. Prečo je to tak? Noe – biblická postava – mal na svojej arche používať lampu zhotovenú z granátov. Ich jas mu počas temných nocí pomáhal navigovať plavidlo.

 

Legenda o vzniku kameňa 

V gréckej mytológii granátové jablko a tiež samotný granát – názvovo odvodený od sladkého ovocia - symbolizovali večnú lásku a sľub rýchleho návratu pri dlhom odlúčení zaľúbencov. Starogrécky boh smrti Hádes dal granátové jablko svojej manželke Persefone, keď ho opustila, aby sa uistil, že sa opäť stretnú. Vzápätí svojou božou silou zostrojil v hlbinách zeme granáty – a to pre všetkých, ktorí stratia blízku osobu a chcú s ňou naveky ostať v duchovnom prepojení.

Váhy

Čo vám v aktuálnom období vybije životné batérie? 

Váhy, deti Venuše, v ostatnom čase len snívajú a fantazírujú. Na realitu pritom zabúdajú. Ustavične si niečo vizualizujú, no konkrétne skutky nerealizujú. Čakajú na zázraky. Ide však o mylný a chybný prístup. Život má rád aktivitu, dynamiku, vervu a zdravú ctižiadostivosť. Sladké plody na strome bytia ponúkne len tým, ktorí si svoje želania a méty nenechajú iba v hlave, ale ich aj pretavia do reality – prostredníctvom vôle, chcenia a vytrvalosti. Naopak, pre tých, ktorí zaspia na vavrínoch – ako fantasti či takzvaní peciváli – sa úspech a zdar odsúva na neurčito. Utlmiť pasivitu a – naopak – povzbudiť aktívneho ducha pomáha fluorit.

 

Kľúčový minerál na dobitie životných batérií 

Fascinujúci kameň – fluorit – sa v prírodnom prostredí vyskytuje v mnohých odtieňoch - od bezfarebného, cez purpurový, zelený, fialový, až po čierny. Polodrahokam má sklenený efekt. Objavuje sa najmä v okolí termálnych prameňov. Na Slovensku je zriedkavý. Zopár fluoritových kúskov – v podobe guľôčok hrachu – našli pri Banskej Belej. Najväčšie náleziská sú v USA, Nórsku či Nemecku. Ekonomickým významom minerálu je, že sa z neho vyrábajú fluoritové preparáty, najmä pre chemický priemysel.

 

Energetická sila kameňa 

Fluorit je vzácny kameň, vďaka ktorému sa jeho nositeľ stáva rozhodný, rázny a na pevných pilieroch stojaci človek, ktorý vie, kým je, čo chce a kam kráča. Nebalansuje, neosciluje, nevedie vnútorné ani vonkajškové dilemy. Disponuje fixnými predstavami – tak na úrovni vzťahov, ako i matérie, a dané túžby či sny s pompou a odvahou pretavuje do reality. Polodrahokam aktivuje akčného a tvorivého ducha. Cibrí celostnú odvahu. Majiteľ fluoritu sa stáva priebojný a zdravo súťaživý. Uvedomuje si svoje kvality a plusy - a nebojí sa ich prezentovať alebo manifestovať. Otvorene hovorí o tom, čo ho teší, ale aj o tom, čo sa mu nepáči. Oplýva komunikatívnosťou, ale i schopnosťou persuázie – teda presviedčania druhých. Magický minerál chráni pred negatívnymi ľuďmi – sokmi alebo závistlivcami. Ruší geopatogénne zóny, ale aj energie vyprodukované elektrospotrebičmi. Odbúrava škodlivé myšlienkové spazmy – v hlave robí pomyslenú inventúru. Eliminuje chaos, neporiadok, bordel. Na fyzickej báze – vo forme alternatívneho uzdravujúceho prvku – blahodarne vplýva na všetko, čo je pevné. Lieči kosti, kĺby, zuby, nechty. Údajne zvyšuje aj imunitu. Osoží pri hojení rán alebo zlomenín. Stabilizuje najmä základnú a komunikačnú čakru.

 

Zaujímavosť o polodrahokame 

Starí Egypťania vyrábali z fluoritu sošky skarabeov. Šlo o posvätného chrobáka, ktorému pripisovali božské vlastnosti a rysy. Netradičné kamenné amulety sa nosili v podobe talizmanov, no mnohé skončili v mumifikovanom ľudskom tele – namiesto srdca. Zosnulému mali pomôcť pri putovaní do ríše mŕtvych.

 

Legenda o vzniku kameňa 

Názov minerálu vznikol z latinského pojmu fluo, čo znamená prúd vody. Legenda o zrode polodrahokamu sa spája s Poseidonom, starogréckym pánom morí. Jeho ríšu kedysi obývalo množstvo vodných bytostí. Jedna z nich – prekrásna panna – zatúžila po láske s udatným rybárom. Bez životadarnej tekutiny však na zemi – pochopiteľne – nemohla prežiť. Kráľ morí ju mal natoľko rád, že sa nad ňou zľutoval. Venoval jej fluorit. Vždy, keď s ním rozjímala, jej telo ovlažili prúdy morskej vody. Vďaka tomu mohla bezproblémovo jestvovať po boku pozemšťana.

 

Škorpión

Čo vám v aktuálnom období vybije životné batérie? 

Škorpióni patria do spektra citlivých ľudí, ktorí rýchlo nasávajú cudzie vibrácie. Dôvodom je prehnaná otvorenosť, empatickosť, ľudskosť, humánnosť, altruistický prístup, prípadne aj preciťovanie ľútosti voči osobám, ktorým sa prihodilo niečo negatívne či ťaživé. A práve teraz – v jesennom období – sa tieto vlastnosti alebo rysy ešte umocnia. Škorpiónom, deťom Pluta, sa tak, ľudovo povedané, pootvára aura – čiže sa v nej urobia pomyselné diery. Cez ne bude do októbrovo-novembrových jedincov prúdiť ešte viac cudzích energií a – naopak – vychádzať a unikať ich vlastná sila. Výsledkom bude únava, prípadne aj zdravotné ťažkosti späté s trávením či so psychikou.

 

Kľúčový minerál na dobitie životných batérií 

Našťastie, jestvuje spôsob, ako auru zaplátať. Nápomocný môže byť turmalín. Mystický kameň magmatického rázu vzniká v hlbinách matky zeme. Používa sa v elektrotechnike, ale aj v ľudovom liečiteľstve, a to po celom svete. Najväčšie náleziská sú v Afganistane, Brazílii alebo v Mexiku. Turmalín môže mať rôzne farby – hnedú, zelenú i červenú. Mimoriadne silnými vibráciami oplýva čierny, ale i takzvaný melónový turmalín, v ktorom sa prelínajú viaceré kúzelné kolóry.

 

Energetická sila kameňa 

Turmalín premieňa všetko, čo je negatívne a záporné, na dobro a svetlo. Posilňuje takzvaný ochranný štít človeka – anjelskú strážnu matricu. Na základe toho sa povzbudzuje jeho schopnosť automaticky odbíjať ťaživé a bremenné energie – najmä také, ktorých autormi či tvorcami sú iní ľudia. Kúzelný minerál zvyšuje bázu sebalásky, sebaúcty a sebahodnoty. V živej bytosti láme škodlivé alebo deštruktívne vlastnosti a črty – nabúravajúce alebo ohrozujúce jeho prirodzené svetlo. Turmalín sa odpradávna používa počas rituálov alebo obradov. Hovorí sa mu aj kameň skúsených šamanov. Osoží pri channelingu – teda vytváraní komunikačného spojiva s duchovnými sférami. Cibrí intuíciu a danosť vnímať a vidieť veci či bytosti, ktoré sú voľným okom nepostrehnuteľné. Povzbudzuje chuť po ezoterickom či spirituálnom poznaní. Likviduje zlých duchov a entity z nízkohmotných sfér. Počas noci stráži pred démonickými silami. Zaháňa strach a obavy, ničí deštruktívne myšlienkové formy, posilňuje optimistického ducha. Na fyzickej báze – v podobe alternatívneho liečebného prvku – priaznivo vplýva najmä na trávenie, nervy a psychiku. Z orgánov uvoľňuje napätie, tenziu a kŕče.

 

Zaujímavosť o polodrahokame 

Podľa tradičného hinduizmu je turmalín najsilnejším energo-komponentom pri harmonizovaní čakier. Ak človek vie, ktoré centrum má zablokované, musí si zadovážiť turmalín vo farbe prislúchajúcej k oslabenej čakre. Potom s ním stačí meditovať, prípadne si ho prikladať na oblasť, kde má čakrová vrtuľa svoj kľúčový bod.

 

Legenda o vzniku kameňa 

Jedna zo starých povrávok hovorí, že turmalín zoslali na zem božstvá, a to v časoch, keď sa zemi, a teda ani ľuďom príliš nedarilo. Bolo to v období chudoby, súženia a chorôb. Na nebeskej klenbe sa vraj znenazdajky objavila obrovská dúha. Tam, kde dopadal jej chvost, vzniklo mohutné nálezisko turmalínov. Každému, kto si uchmatol čo i len jediný minerál, sa život obrátil hore nohami – samozrejme, v pozitívnom slova zmysle. 

 

Strelec

Čo vám v aktuálnom období vybije životné batérie? 

Zo Strelcov, nositeľov ohnivého znamenia zvieratníka, sa v ostatnom čase stávajú, takpovediac, neveriaci Tomášovia. Nabúrava sa buď ich viera v najvyššie princípy – spojená s pochybnosťou, či duchovné sféry skutočne jestvujú a či človeku, ktorý je v núdzi, naozaj vysielajú takzvané perute pomoci, alebo viera vo vlastné ja – spätá s narušenou sebaláskou, sebaúctou a sebahodnotou. Výsledkom je skepsa, negativizmus, pesimizmus, oportunizmus. Myšlienkovo-emočné bloky môžu – pochopiteľne – ohroziť aj fyzické alebo psychické zdravie. Vplyvom ne-viery sa v Strelcoch, deťoch Jupitera, ozvú bolesti hlavy, neurologické ťažkosti, prípadne starosti s očami.

 

Kľúčový minerál na dobitie životných batérií 

Serafinit je jeden z najkúzelnejších kameňov na zemeguli. Pri pohľade naň sa v človeku dokonca vynorí otáznik, či má polodrahokam skutočne svoje korene v zemských štruktúrach. Jeho konzistencia je tajomná, pripomínajúca anjelské krídla. Majiteľa opantá tmavozelenou až šedozelenou farbou, popretkávanou svetlejšími žilkami. Unikátny kameň objavil vedec Nikolaj Kokšarov. Zaujímavosťou je, že jediné rozsiahle nálezisko sa nachádza na Sibíri.

 

Energetická sila kameňa 

Majiteľ serafinitu, ktorý s kameňom intenzívne pracuje, sa postupne stáva novým jedincom – s čerstvou optikou a prizmou. Odkrývajú sa pred ním vždy nové a nové tajomstvá bytia. Duchovná ríša mu umožňuje spirituálne rásť a posúvať sa vpred. Mocnie mu intuícia, posilňuje sa tretie oko. Verí a dôveruje – aj vlastnému aj, aj najvyšším princípom. Minerál prebúdza v človeku takzvanú auerolu – teda prirodzenú žiaru. Vďaka serafinitu sa z ľudskej bytosti strácajú všetky pozemské blokády - a zrazu si uvedomí, že planéta Zem je prenádherné a bezpečné miesto na život. Polodrahokam rozjasňuje karmu, čiže nánosy z predošlých životov, očisťuje prítomný okamih – upravujúc aktuálne myslenie človeka, a kreuje krajšiu a duchovným blahobytom naplnené futúrum. Serafinit teda presvetľuje všetky línie bytia – minulosť, prítomnosť i budúcnosť. Pomáha pri mystických úkonoch, veštení, ale aj liečení a uzdravovaní. Ruší geopatogénne zóny, odháňa démonov, aktivuje takzvaných prajných duchov domu a do miestností vháňa silné vibrácie požehnania. Serafinit patrí k drahším kameňom, no jeho kúpa je vhodnou investíciou. Na fyzickej báze – v podobe alternatívneho liečivého prvku – blahodarne vplýva najmä na nervový systém, psychiku, hlavu a zmyslové orgány. Skvalitňuje dýchanie. Harmonizuje tri najvrchnejšie čakry. 

 

Zaujímavosť o polodrahokame 

V ezo-kuloároch sa hovorí, že serafinit – umiestnený na nočnom stolíku alebo držaný v ruke počas spánku – prináša takzvané jasnovidné sny, čiže vízie futúra. Prostredníctvom nočných výjavov možno zistiť, čo nás čaká a čo neminie v nadchádzajúcom období. Skúsenejší majstri spirituálnych vied môžu uzrieť aj celosvetové udalosti.

 

Legenda o vzniku kameňa 

Zrod serafinitu sa spája so starogréckou bohyňou Iris. Odjakživa je zobrazovaná s krídlami a s hlásateľskou berlou. Už z toho vyplýva, že bežným ľuďom sprostredkúvala informácie z nebeských sfér. Pozemšťania ju často žiadali, aby im zoslala dar – čokoľvek, čo im bude permanentne pripomínať blízkosť anjelov. A ona zostrojila vzácny kameň – ponášajúci sa na perute okrídlených bytostí.

 

Kozorožec

Čo vám v aktuálnom období vybije životné batérie? 

Kozorožcov, nositeľov zemského znamenia zvieratníka, sa počas jesenných dní zmocní pocit zbytočnosti. Nadobudnú mylné, a teda i deštruktívne presvedčenie, že na planéte Zem sú omylom – a v podstate tu nemajú čo robiť. V ich hlave sa zrodí škodlivá myšlienka v podobe tézy – nikto ma nepotrebuje, a preto som nanič. Pochopiteľne, tento stav okamžite nabúra psychické zdravie. Áno, Kozorožci, deti Saturna, môžu vkĺznuť do nepríjemných depresívnych stavov. Ak sú len chvíľkové, treba ich prečkať. Naopak, v prípade, že nadobudnú gigantické rozmery, je žiaduce vyhľadať pomoc odborníka – psychológa či psychiatra. Alternatívnym liečivým prvkom môže byť selenit.

 

Kľúčový minerál na dobitie životných batérií 

Selenit je vláknitou odrodou sadrovca. Očarí svojou zvláštnou štruktúrou – takmer priehľadnou. Disponovať môže viacerými farebnými odleskmi – zelenkavými, žltastými či hnedými. Ide o mäkký a mrviaci sa minerál, a preto s ním majiteľ musí narábať opatrnejšie a šetrnejšie. Kontakt s vodou nemá rád – a tak ho treba čistiť špeciálnymi vykurovadlami. Kúzelný selenit sa ťaží na viacerých miestach zeme, najmä však v Mexiku, Rusku či Nemecku. Bohatšie náleziská majú aj naši rakúski alebo poľskí susedia. U nás sa vyskytujte napríklad v okolí Vlkanovej.

 

Energetická sila kameňa 

Selenit sa vyznačuje mimoriadne jemnými vibráciami. Stačí jediný dotyk s ním – a človek okamžite pocíti akúsi chvejivú životadarnú energiu, rozlievajúcu sa všetkými jeho telami. Minerál osoží najmä pri posilňovaní radosti z pozemského bytia. Do majiteľa vlieva presvedčenie, že život je prenádherná scenária s množstvom pozitívnych momentov. Čistí hlavu – zbavuje ju škodlivých a deštruktívnych myšlienkových foriem. Blahodarne vplýva na psychiku ako takú – ľudská bytosť je vďaka selenitu ľahká, slobodná a splývavá, ingorujúca peripetie alebo problémy. Vzácny kameň aktivuje ducha optimizmu, radosti, vervy a nadšenia. Na tvári kreuje úsmev – a to za každých okolností. Hovorí sa, že jedinec, ktorý nosí šperk zo selenitu, pôsobí ako dobíjač energie pre tých, ktorí sa stratili v temnotách života. Čarovný polodrahokam tlmí takzvanú prírodnú myseľ, čiže ego, a na piedestál kladie myseľ duchovnú alebo svetelnú. Vďaka tomu sa majiteľ selenitu stáva zdravo spirituálny jedinec, napojený na vyššie dimenzie. Kameň spája s anjelmi, ale aj duchovnými sprievodcami. Prináša pokoj a mier – a to aj do domácnosti. Stačí ho umiestniť tam, kde sa zdržiava najviac ľudí. Na fyzickej báze blahodarne vplýva najmä na psychiku, ale aj hormóny a urogenitálny trakt. Tlmí prejavy reumy či dny. Na energetickej úrovni harmonizuje sexuálnu, intuitívnu a korunnú čakru.

 

Zaujímavosť o polodrahokame 

Ezoterici sú presvedčení, že selenit je vynikajúcim prostriedkom na jasnovidné nazeranie do minulosti. Pomáha k tomu guľa vyrobená z kúzelného kameňa. Stačí sa sústrediť – a minerál vyjaví všetko, čo sa odohralo v dávnejších dobách, vrátane minulých životov. 

 

Legenda o vzniku kameňa Minerál je zasvätený bohyni Selene. Podľa gréckej mytológie bola zamilovaná do mladého pastiera. Na toho však Zeus uvalil krutú kliatbu – junák upadol do večného spánku. Selena, ktorej krása zatieňovala aj žiaru hviezd na nebesiach, za pastierom nesmierne smútila a z očí jej padali mohutné slzy. Tie sa pri dotyku so zemou menili na masívne kryštály - selenitové kúsky. Ich objemná žiara mladíka ihneď prebrala z nekonečných snov.

Vodnár

Čo vám v aktuálnom období vybije životné batérie? 

V ostatnom čase ste toho dosiahli viac než dosť. Vďaka tomu, že ste pod celoživotným vplyvom Uránu – planéty inovácií, nápaditosti a originality, vo vašej hlave sa permanentne rodia brilantné idey, prinášajúce osoh a prospech. Za uplynulé mesiace vám práve ony zabezpečili výstup na piedestál prosperity. Stali ste sa známy, vyhľadávaný alebo uznávaný jedinec, schopný plniť svoje bankové konto. Stav, ktorý ste dosiahli, však má aj svoju odvrátenú stránku – zvýšil sa počet ľudí, ktorí vám nedožičia. Áno, ide o závistlivcov. Sú, takpovediac, na každom kroku. Možno ich registrujete, možno len cítite. Ako sa ochrániť? Pomôže ónyx. 

 

Kľúčový minerál na dobitie životných batérií 

Ónyx je polopriesvitný minerál čierno-bielej farby. Pripomína pruhovaný mramor. Hojne sa využíva nielen v šperkárstve, ale aj v ezoterických alebo šamanských kruhoch. Bohaté náleziská sú v Taliansku či Nemecku. Ónyxové poklady ukrýva aj naša zem – pekné kúsky objavili napríklad pri Leviciach. V minulosti sa verilo, že jagavý minerál má afrodiziakalne účinky. Aj preto ho chtivé dámy namáčali do vína tým mužom, ktorých chceli obalamutiť a zviesť.

 

Energetická sila kameňa 

Netradičný minerál je predovšetkým kameňom ochrany a stráže. Okolo majiteľa vytvára energetické murivo, za ktoré nepreniknú žiadne škodlivé vibrácie alebo jedom napustené šípy. Hovorí sa, že človeku, ktorý nosí šperk z ónyxu, sa zlí alebo zákerní ľudia vyhýbajú velikánskym oblúkom. Čierno-biely polodrahokam cibrí osobnú silu ľudskej bytosti. Pomáha jej zvládať zložité alebo komplikované situácie. Ukazuje svetlo, teda možnosti – a tlmí tmu, čiže prekážky. Aktivuje vervu, dynamiku, zdravú ctižiadostivosť. Do majiteľa vnáša presvedčenie, že dokáže všetko, čo si zaumieni – len v to musí uveriť. Povráva sa, že ónyx privoláva takzvané prajné sudičky, schopné privodiť človeku celostnú hojnosť – aj duchovnú, aj materiálnu. Prebúdza spirituálnu silu – takzvané Božie pravdy a múdrosti, ktoré daný jedinec nadobudol v predošlých inkarnáciách, no má ich uložené v nevedomí. Ónyx ich dostane na povrch. Osoží aj pri nasávaní nových poznatkov – takých, ktoré sú prospešné pre rozvoj a rozkvet daného človeka. Na fyzickej báze – v podobe alternatívneho liečebného prvku – priaznivo vplýva na psychiku, nervy, srdce, cievy, krv, nohy a zuby. Harmonizuje predovšetkým základnú, srdcovú a korunnú, teda Božiu čakru.

 

Zaujímavosť o polodrahokame 

Náramok z ónyxu chráni pred urieknutím. V minulosti sa volalo z očí. Ide o zaslanie ťaživej energie nepekným slovom alebo pohľadom, ktoré človeku spôsobí krátkodobejšie fyzické či psychické problémy. Ónyxový šperk záporné vibrácie odbíja do univerza, kde sa automaticky rozplývajú.

 

Legenda o vzniku kameňa 

Dobová povrávka hovorí, že kameň sa zrodil z nechta Venuše, starorímskej bohyne lásky. Ten je šípom odstrelil neposedný Amor. Podľa legendy sa pazúr zrútil na zem – a premenil sa na čierno-biely polodrahokam. Každý, kto ho nájde, získa kus zo sily Venuše, vrátane šťastia, hojnosti, lásky a celostnej ochrany.

 

Ryby

Čo vám v aktuálnom období vybije životné batérie? 

Ryby, nositeľky vodného znamenia zvieratníka, často bojujú s pocitmi nelásky voči sebe samým. Nosia v sebe mylné a škodlivé presvedčenie, že nie sú dostatočne dobré. Tým, že si nevážia vlastné ja, priťahujú rovnako naladených ľudí – teda jedincov, ktorí nedokážu oceniť ich kvality a plusy. Dokonca môžu vplyvom absentujúcej sebalásky magnetizovať aj osoby s manipulátorskými, či dokonca tyranskými sklonmi. Nedostatočná úcta voči sebe samému prináša peripetie rôzneho druhu. Aj na citovej, aj na materiálnej báze. Jestvujú mnohé techniky, ako naštartovať stratenú sebalásku – vyžaduje sa však chcenie a každodenný cvik. Z kameňov pomôže tyrkys.

 

Kľúčový minerál na dobitie životných batérií 

Tyrkys je matný modro-zelený minerál. Pripomína morskú hladinu. Jeho názov sa s najväčšou pravdepodobnosťou vyvodil z francúzskeho pojmu turquoise, čo znamená turecký. Paradoxne, minerál z orientálnej krajiny nepochádza. Pomenovanie získal tak, že Turci s ním obchodovali – a boli jeho hlavným dovozcom na západ. O kameň bol vždy neskutočne veľký záujem, a to najmä pre jeho magickú farbu, spôsobenú prímesou medi. Často ho pretínajú tenké cievky striebra, zlata alebo pyritu. Mohutné náleziská polodrahokamu možno nájsť v Belgicku či Iráne.

 

Energetická sila kameňa 

Tyrkys je uznávaným minerálom od nepamäti. Starovekom sa šírila téza, že chráni pred zlými duchmi. Údajne zmenil farbu vždy, keď sa blížilo nebezpečenstvo – aj reálne, v podobe nepriateľských vojsk, aj transcendentálne, pochádzajúce z iných sfér. Modro-zelený minerál aktivuje osobnú silu človeka. Vďaka kameňu sa z neho stáva zdravo sebavedomý jedinec, oplývajúci rozhodnou a ráznou energiou. Uvedomuje si svoje kvality a plusy – a nebojí sa ich ukazovať svetu. Tyrkys osoží pri komunikácii a vedení dôležitých dialógov alebo debát. Posilňuje spirituálne danosti, cibrí intuíciu, otvára tretie oko. Ezoterikom pomáha pri lúskaní minulosti, prítomnosti aj budúcnosti – pretože sú vďaka jeho esenciám otvorenejší duchovným informáciám. Ľuďom, ktorí sa venujú spirituálnym praktikám, je nápomocný aj v tom, že cudzie vibrácie nepreberajú na svoje plecia. Aj preto by ho mali hojne využívať liečitelia. Tyrkys povzbudzuje tvorivosť, kreativitu, umeleckého ducha. V hlave majiteľa produkuje neskutočné množstvo brilantných nápadov a ideí. Eliminuje ľútosť, prehnanú obetu, mučenícke sklony, sebatrýzeň. Na fyzickej báze – v podobe alternatívneho liečivého prostriedka – harmonizuje psychiku, nervy, imunitu, zmyslové orgány aj respiračný trakt. Odbúrava únavu. Uzdravuje najmä vrchné tri čakry.

 

Zaujímavosť o polodrahokame 

Tyrkys možno zužitkovať aj pri uzdravovaní alebo harmonizovaní domácich miláčikov. V prípade, že ich sužujú ľubovoľné zdravotné neduhy, na boľavé či postihnuté miesto im treba prikladať modro-zelený polodrahokam. V kombinácii s klasickou liečbou ťažkosti ustúpia.

 

Legenda o vzniku kameňa 

Tyrkys bol jedným z prvých drahých kameňov, ktoré sa ťažili v starovekom Egypte. Domáci si minerál nesmierne ctili. Dokonca ho umiestňovali do hrobiek vedno s múmiami. Polodrahokam vraj vytvorili mocné božstvá – na čele s Atumom, pánom sveta, a to preto, aby malo ľudstvo ustavičné a nepretržité spojenie s ríšou duchovna.

 

 

Horoskop vyšiel v septembrovom čísle časopisu Balans. 

Zdroj obrázkov: pixabay