Veľký VZŤAHOVÝ HOROSKOP na rok 2019

12.01.2019 08:18
Láska – zrejme najzáhadnejšia pozemská veličina. Ospevovaná i zatracovaná. Pravdepodobne najväčšmi skloňovaná v básňach či piesňach. Je základom bytia – hoci to znie ako klišé. Bez nej by život nebol životom. Pre každého z nás znamená čosi iné. Pre jedného je len vášňou a spestrením existencie, pre iného romantikou, pre ďalšieho zasa stabilným oporným múrom. Všetci však chceme vedieť, či je nám súdená. Aký bude rok 2019? Prinesie viac alebo – práve naopak – menej prajných citov? Svetlo do zložitej otázky vnáša špeciálny vzťahový horoskop od veštca Petra.
 
 
Baran
Iný rok sa vinie pred zadanými ohnivákmi, iný pred slobodnými. Barani bez vzťahov budú obletovaní zo všetkých svetových strán. Dôvod? Silný osobnostný šarm a erotizujúce fluidum. Bude výsostne na nich, či si v radoch záujemcov nájdu partnera či partnerku na život. O čosi zložitejší rok čaká na zadaných jedincov. V prípade, že po svojom boku majú nekompatibilnú polovičku, názorové rozkoly z posledných rokov sa ešte väčšmi umocnia – a to z prajných citov odkrojí nemalú časť. Navyše, niektorí Barani spoznajú nového človeka. Odporúčanie je jasné – do zväzku s ním by mali vstúpiť len za predpokladu, že sa odstrihnú zo starého vzťahu. Veď sedieť na dvoch stoličkách sa nevypláca. Rok 2019 je vhodný na cibrenie sebalásky – vrazenie času, energie aj peňazí do vlastného Ja. Barani by sa mali väčšmi obklopovať luxusnejšími predmetmi. V rodinných vzťahoch pozor na škodlivú manipuláciu mladšieho člena famílie. Treba si uvedomiť, že má právo na vlastný názor. 
 
Býk
Nositeľov zemského znamenia zvieratníka čaká dôležitý familiárny rok. Najbližšie vzťahy sa utužia. Býci odpustia svojim rodičom, starým rodičom, prípadne deťom alebo vnukom. Milým pohľadom a úsmevom na perách roztopia všetky zľadovatené srdcia. Niektorí aprílovo-májoví jedinci sa budú musieť postarať o rodinného príslušníka, a to vplyvom choroby alebo úbytky osobných síl. Netreba však zúfať – všetko hravo zvládnu. Dokonca sa vďaka tomu, že s daným človekom strávia viac času, otvoria osožné diskusie – potrebné k zlepšeniu vzájomných zväzkov. Osobné vzťahy – partnerské alebo manželské – budú stáť na pevných pilieroch. Žiadne turbulencie vo vzduchu nevisia. Na osamelých jedincov sa usmejú Amorovia – anjeli lásky. Áno, jestvuje veľký predpoklad, že stretajú spriaznenú dušu, takzvaný dvoj-plameň. Býkov čaká bohatý spoločenský život. Na obzore je oživenie starých a vytvorenie nových priateľstiev. Väčšia uvoľnenosť môže smerovať k siahaniu po pohárikoch – tento neduh treba včas ustriehnuť.
 
Blíženci
Medziľudské vzťahy budú harmonické. Jestvujú veľké šance, že osamelí vzdušní jedinci stretávajú spriaznenú dušu. Naďabiť na ňu môžu najmä mimo domova – trebárs pri cestovaní. Blíženci očaria potenciálne polovičky najmä usmiatou tvárou, otvoreným prejavom a zhovorčivosťou. Skrátka, na rande sa im ústa nezatvoria. Pochopiteľne, dôležitým momentom bude aj fakt, že májovo-júnoví jedinci nebudú pôsobiť rozlietane a chaoticky – teda tak, ako pôsobili doteraz. Na nasledujúci rok budú v dobrom spomínať aj tí Blíženci, ktorí fungujú v takzvaných začarovaných milostných kruhoch. Definitívne sa odpoja od ľudí, s ktorými sú ustavične prepojení na myšlienkovo-emočnej báze, hoci ich zdravý sedliacky rozum vie, že takto to ďalej nejde – a treba sa pohnúť z miesta. Uzatvorenie starej kapitoly znamená otvoriť sa prítoku novej lásky. Nadchádzajúce mesiace sú vhodné na rozuzlenie alebo vyčistenie medzigeneračných rodinných nezhôd. Skrátka, Blíženci nájdu spoločnú reč s rodičmi, starými rodičmi, deťmi, vnúčatami. Odpustia a bude im odpustené.
 
Rak
Nasledujúci rok je etapou pozitívnych správ. Tie môžu prichádzať z rôznych smerov. Aj z rodinných kruhov, aj z pracovných sfér, aj z úradov či inštitúcií. Mnohí Raci budú hojne obdarovaní. V rodinách pribudnú potomstvá. Vo vzduchu visia zásnuby alebo svadby. Jestvujúce zväzky sa utužia. Dôvodom bude osobnostný prerod vodného znamenia. Júnovo-júloví jedinci zľavia zo svojich vlastníckych alebo manipulatívnych vlastností – a polovičke dožičia viac ľahkosti a slobodnosti. Skrátka, už sa nebude cítiť ako v opratách. Svieže energie do partnerstiev či manželstiev môžu priplávať aj vplyvom zmien spätých s bývaním. Estetické úpravy príbytkov, rekonštrukčné práce, maxi-upratovania, prípadne aj sťahovania rozdynamizujú všetko, čo na vzťahovej úrovni stálo a stagnovalo. Osamelí Raci budú v nadchádzajúcom roku sršať sexepílom. Upútajú takmer každého. Aj preto jestvuje veľký predpoklad, že stretajú svoj dvoj-plameň, teda jedinca, voči ktorému zahoria mocnou láskou. A city budú obojstranné.
 
Lev
Z ohnivákov sa v roku 2019 stanú empatické bytosti. Zrodí sa v nich túžba osožiť svetu. Nie je vylúčené, že začnú poskytovať pomocnú ruku biednym, postihnutým alebo marginalizovaným, prípadne odštartujú vlastné projekty, majúce humánny ráz. Často sa im prihodí zvláštna udalosť – napríklad aj priamo na ulici: iná osoba ich požiada o pomoc. A oni ju bez váhania poskytnú. Takýmto spôsobom si vylepšia karmu. Levie páry čakajú početné romantické chvíle. Tie zväzky, ktoré dosiaľ stáli na miskách nerozhodnosti – čiže ani jedna strana nevedela, na čom vlastne je, prejdú zázračnou korekciou. Konečne sa uvedú do pohybu. Partnerstvá sa tak pretavia do manželstiev. Mnohých ohnivákov čakajú zásnuby či svadby. Na obzore je tiež budovanie spoločného hniezda – teda harmonického príbytku. Osamelí Levi nájdu polovičku vďaka bohatšiemu spoločenskému životu. Duchovná ríša prináša aj výstrahu, a to najmä pre mužské pohlavie. V práci môže číhať pokušenie v podobe nevery. Kučeravé myšlienky včas zameťte pod koberec. 
 
Panna
Merkúrovci vstupujú do očistného roka. Zbavia sa jedincov, ktorých ich Ja už nepotrebuje. K vode pustia nerezonančných partnerov. To – samozrejme – otvorí priestor na príchod novej lásky. Iných ľudí očaria silnou príťažlivosťou. Áno, v roku 2019 sa osobnostný magnetizmus Panien zvýši. Týka sa to tak mužov, ako i žien. Nežnejšie pohlavie bude sršať ženskosťou, to tvrdšie a racionálnejšie mužskosťou. Skrátka, ženy – Panny sa stanú skutočnými ženami a muži zasa chlapmi so všetkým, čo k tomu patrí. A to zafunguje ako lep na potenciálnych partnerov alebo partnerky. Existujúce zväzky, v ktorých vládnu harmonické a láskyplné energie, budú naplnené rovnovážnymi vibráciami. Nastolí sa v nich súlad medzi dávaním a braním citov. Páry, ktoré prahnú po splodení nového života, budú v tomto ohľade požehnané. Pred Pannami sa vinie bohatý spoločenský život. Na schovávanie sa medzi štyrmi stenami môžu zabudnúť. Merkúrovci absolvujú množstvo akcií, podujatí či stretávok. 
 
 
Váhy
Ľúbostná sféra bude iná pre šťastne zadaných, iná pre tých, ktorí sú sami. Hodnotné zväzky naplní duchovná hojnosť. Na obzore je viac lásky, nehy, porozumenia i vernosti. Osamelé Váhy síce stretnú množstvo ľudí, a teda i potenciálnych partnerov alebo partnerky, no s najväčšou pravdepodobnosťou si v ich radoch nevyberú človeka na spoločný život. Očakávať skôr možno milenecké pomery. O čosi lepšie na tom budú muži narodení vo vzdušnom znamení. Životné cestičky im pretne silná žena, ktorá ich bude chcieť získať zubami-nechtami. Oplývať má prirodzenou dominanciou. Ak sa jej Váhy poddajú, uchopí ich do svojich chápadiel – a potom bude nesmierne ťažké vymaniť sa z nich. V prípade, že im typ panovníčky nevyhovuje, mali by sa od nej včas odstrihnúť. Duchovná ríša má pre Váhy aj zopár výstrah. Na vzťahovej báze sa treba strániť zväzkov so zadanými jedincami. Takéto spojivo by prinieslo viac starostí než radosti. Vzdušní jedinci by si mali dávať pozor i na to, aby iným ľuďom, najmä rodinným príslušníkom, neodsávali životné batérie – v podobe energo-upírstva.
 
Škorpión
Vodné znamenie čaká rok silnejšej sebalásky. Mnohí Škorpióni sa začnú vo väčšej miere starať o svoje telo. Skrášlia ho, vycvičia, posilnia, detoxikujú. Uvedomia si, že kvalitná životospráva je základom hodnotnej existencie. Viacerí vodáci sa zbavia nerestí, závislostí, pokušení. Na obzore je napríklad skoncovanie s cigaretami či popíjaním. Tí Škorpióni, ktorí žili promiskuitnejšie – striedajúc partnerky alebo partnerov – sa umravnia. Časť zadaných Plutovcov zažije nečakanú podpásovku. Odhalia skryté úmysly, nefér jednanie, prípadne aj neveru. Potom bude na nich, ako sa k danej veci postavia. Vzhľadom na to, že patria do spektra osôb, ktoré len tak ľahko nezabúdajú – a zlé spomienky si uchovávajú v hlbinách svojho Ja, sa ako pravdepodobnejší variant javí skoncovanie s takýmto zväzkom. Pôjde o dorovnanie karmickej dlžoby. Rok 2019 nie je obdobím nových partnerstiev. Práve naopak – skôr etapou samoty a osamelosti. To však nie je apel na to, aby sa vodáci izolovali a schovávali medzi štyrmi stenami. Milú a príjemnú spoločnosť potrebujú ako soľ. 
 
Strelec
Rok 2019 má silný odpúšťací charakter. Strelci, ktorí s inými ľuďmi vedú dlhoročné vojny, siahnu po náprave, a to tak, že vnútri seba rozpustia škodlivé emócie. Výsledkom bude urovnanie medziľudských nepokojov. Ohniváci odpustia rodičom, prípadne iným predkom, sokom, rivalom, ale aj predošlým partnerom alebo partnerkám, ktorým nedokázali prepáčiť minulostné krivdy, zrady, sklamania. Zadaných jedincov čaká skôr stagnačný rok. Zväzky budú stáť na pevných pilieroch. Treba si však uvedomiť, že prehnaná stagnácia je škodlivým prvkom. Veď tam, kde je nuda, vysychá iskrivosť, magnetizmus, vášeň, vzrušenie. A preto je dôležité, aby Strelci, prípadne ich polovičky aspoň raz za čas vniesli do partnerstva alebo manželstva čosi svieže a inovatívne. Napríklad v podobe spontánneho cestovania, ktoré ohniváci zbožňujú. Hviezdne konštelácie nie sú príliš otvorené zrodu novej lásky. Samozrejme, objaviť sa môžu aj svetlé výnimky – tých bude však pomenej.
 
Kozorožec
Zemskí jedinci budú v novom roku milovať život. Doprajú si viac. Mnohí siahnu po luxuse. Ženy si zakúpia drahšie šperky či kvalitnejšie oblečenie, muži investujú do životného štýlu, prípadne aj do záľub. Na obzore je viac spoločenských akcií. V tomto smere prináša duchovná ríša aj varovanie – je žiaduce ustriehnuť, aby sa voľnomyšlienkarstvo neprepísklo. Korigovať treba prehnanú rozhadzovačnosť, prípadne aj početnejšie siahanie po nerestnom spôsobe života. Osobné vzťahy sa vylepšia. Dôvod? Bohatšia a pestrejšia sexualita. Osamelí Saturnovci zažijú viacero opojných stretnutí. Vo vzduchu visia početnejšie flirty a milostné dobrodružstvá. Treba mať hranice a mantinely. Najmä mladšie ročníky môžu prekvapiť nečakané a neželané tehotenstvá. Osamelí Kozorožci naďabia na spriaznenú dušu – ale zrejme až v druhej polke roka 2019. Nadchádzajúca etapa je i obdobím dajnosti. Lakomosť sa pre zemských jedincov stane neznámym pojmom. Kozorožci radi pomôžu núdznym – aj duchovne, aj materiálne. Viackrát sa presvedčia, že čím viac dajú, tým štedrejšie k nim bude Univerzum. 
 
Vodnár
Viacerí Uránovci majú po svojom boku jedinca, ktorý ich riadi, koordinuje, prípadne aj manipuluje. A tým pádom permanentne narúša ich pravé Ja. Vodnári tak nadobúdajú podozrenie, že sú vo väzení – v akejsi truhlici, z ktorej nemožno uniknúť. Rok 2019 bude iný. Vzdušní jedinci sa oslobodia od všetkého, čo ich bytosť deštruuje. Jednoducho povedané, začnú slobodne dýchať. V praxi sa to pretaví do viacerých momentov – napríklad aj do odchodu z jestvujúceho partnerstva či manželstva. Vodnári by sa mali strániť sexuálnych vylomenín. Ak vedú vzťah so zadaným človekom, treba dať za ním bodku. V opačnom prípade hrozí odhalenie tajomstva – a to môže priniesť nemalé starosti. Rovnako je potrebné vyhýbať sa jednorazovkám, prípadne nebezpečným intímnym praktikám. V roku 2019 bude imunita vzdušných jedincov slabšia – a preto by sa mohlo stať, že sa nakazia sexuálne prenosným ochorením. Duchovná ríša tiež radí: je žiaduce väčšmi sa chrániť na energetickej báze. Oslabenejší aurický systém môže spôsobiť, že do vodnárieho Ja vkĺznu ťažké energie od iných ľudí. Zberať ich môžu vplyvom prehnanej empatickosti, ľudskosti, obetavosti a súcitu.
 
Ryby
Viacerí Neptúnovci - citlivé, ba až precitlivené bytosti - dlhodobo jestvujú vo zväzkoch, ktoré vôbec nie sú také, ako ich vnímajú. Problémom je, že na polovičku hľadia cez skreslenú optiku. Jej negatívne rysy hatajú a potláčajú – a sami seba presviedčajú, že ide o ideálneho partnera. Teraz – v roku 2019 – bublina faloše spľasne. Ryby si povedia dosť – a od dotyčného človeka sa odstrihnú. V bežnom živote to prinesie viac rozchodov alebo rozvodov. Vodáci sa zbavia aj takých jedincov, ktorých ustavične poháňali vpred, dopovali pozitívnymi energiami a živili, pretože odhalia pravdu - investovaná energia sa im nevracia späť. Nové zväzky vylúčené nie sú – Ryby však budú opatrnejšie a obozretnejšie. Intuícia vodákov narastie. Schopnosť prekuknúť iných ľudí naberie na obrátkach. Rybám postačí jediný pohľad na oproti stojaceho človeka – a ihneď budú mať jasno v tom, o koho v skutočnosti ide. Rok 2019 prináša oživenie starých kontaktov a návrat priateľov alebo milencov z minulosti. Rodinné spojky môžu byť narušené odchodom blízkej osoby na večnosť. 
 
 
Zdroj obrázkov: pixabay