Láskoskop a zdravoskop na rok 2021

17.01.2021 09:12

 

Baran

Vzťahy

I napriek krízovejšiemu roku, ktorý pre svet ako taký nachystali osudové sudičky, sa pred Baranmi vinie relatívne priaznivý rok – aj s ohľadom na vzťahy, aj s ohľadom na materiálnu oblasť.  Existujúce zväzky – partnerské aj manželské - sa upevnia, osamelé ohnivé bytosti pravdepodobne naďabia na hodnotný a perspektívny vzťah. Duchovnú polovičku, takzvaný dvoj-plameň, môžu stretnúť najmä v jarnom a letnom období. Barani v pevných zväzkoch zaregistrujú vyvážené energie. Ak mali pocit, že dosiaľ iba dávali, teraz budú v rovnakej miere aj brať. Polovička ich obsype láskou, pozornosťou i darmi ako takými. Rodiny čakajú sobáše, svadby, tehotenstvá, nové životy. Obrodu zažijú aj „nitky“ priateľské. Mnohým Baranom sa ozvú kamaráti z minulosti. A to nielen kvôli zištným dôvodom či osobnému prospechu. Kvalitné budú aj kolegiálne väzby. Mnohé deti Marsu nájdu v radoch spolupracovníkov dobrotivé bytosti, ktorým môžu vyliať svoje srdce.

 

Láska v jednotlivých mesiacoch

Január môže priniesť s ohľadom na vzťahy ako také konfliktné situácie. Dôležité je nevstupovať do zbytočných sporov. A ak aj nejaké vzniknú, treba si zachovať ducha rozvahy a pomyselného chladu – skrátka, nevychrliť horúcu lávu. Z úst Baranov by mohli vypadnúť slová, ktoré by blízkych poriadne zamrzeli. Február žičí obdarúvaniu. Obdarujte seba, obdarujte blízkych. Očakávať môžete aj milé pozornosti od ľudí, ktorých máte radi. V marci môžu niektoré zväzky mierne zaškrípať – objaví sa v nich nepohoda, nepokoj, diskomfort. Pôjde o jav dočasný – a tak sa k nemu treba aj postaviť. Počas apríla sa v istej osobe sklamete. Z očí si sňajete takzvané ružové okuliare – a daného jedinca uzriete cez optiku pravdy. Precitnutie môže byť boľavé – no nevyhnutné. V máji si urobte v radoch ľudí, ktorí vás obklopujú, akúsi selekciu. Odstrihnite sa od bytostí, ktoré vám kradnú silu – a naopak, zveľaďte tie zväzky, v ktorých vládnu recipročné vibrácie. Apríl žehná stretnutiu dvoj-plameňa; samozrejme, týka sa to tých Baranov, ktorí sú sami, čiže bez polovičky. V prípade, že dáte novému zväzku „zelenú“, ľutovať istotne nebudete. Krok sa ukáže ako správny už počas júla a augusta. Oba mesiace prinášajú veľa, veľa dobrého. V septembri cibrite sebalásku. Doprajte si viac. Nemyslite toľko na iných a na ich blaho, ale najmä na vlastné Ja. Počas októbra, ktorý bude zrejme poznačený príjemným jesenným počasím, absolvujte s blízkymi prechádzky, výlety či neskoré dovolenky. V novembri sa isté ľúbostné „veci“ nevyvinú podľa vašich predstáv. Pamätajte však na to, že tak to malo byť – a to v duchu prirodzených karmických zákonov. December bude harmonický. Čakajú vás rozprávkové chvíle s tými, ktorých ľúbite.

 

Zdravie

Baranov môžu potrápiť pevné časti organizmu. Dôvod? Zabúdanie na zdravý životný štýl. Je potrebné včas sa spamätať. Vyžadujú sa športové aktivity, prípadne turistika, napríklad aj po vysokohorských končiaroch. Časť ohnivákov zaregistruje priberanie na váhe. A pre nadbytočné kilogramy budú haprovať kolenné alebo bedrové kĺby. V rámci energo-pomoci sa odporúča časté siahanie po granáte. Je to červený kameň, ktorý blahodarne vplýva na pohybový aparát. Z harmonizačných vôní vyskúšajte aníz.

 

Býk

Vzťahy

Ani kameň neostane na kameni – takouto frázou možno opísať rok 2021 pre Býkov, deti Venuše. Áno, druhé znamenie zvieratníka vstúpi odbitím novoročných hodín do etapy závratných zmien. Niektoré transformácie učinia Býci vo vlastnej réžii – a to s cieľom zlepšiť a skvalitniť svoje bytie, niektoré prídu samy, a to v duchu prirodzenej evolúcie. Korektúry súvisia s tým, že zemskí jedinci budú musieť svoje životy očistiť od všetkého, čo im škodí a čo už prestalo spĺňať svoj osudový význam. Osobné vzťahy, partnerstvá i manželstvá, budú komplikované – a to najmä u tých jedincov, ktorí už dlhodobo badajú, že v ich zväzku čosi výrazne škrípe. Nedorozumenia či konflikty sa vyostria – a výsledkom môžu byť početnejšie rozchody. Prežijú len tie vzťahy, v ktorých sa obe strany pokúsia prijať dôležité kompromisy. Naopak, pred osamelými deťmi Venuše, planéty lásky a krásy, sa črtá priaznivý rok. Existuje veľký predpoklad, že na životných cestách stretajú fajn človeka. Nie je vylúčené, že pôjde o bytosť, ktorá sa už dlhšie uchádzala o priazeň Býkov, no dosiaľ daného jedinca ignorovali. Mnohí nositelia druhého znamenia zodiaku sa odpoja od polovičiek z minulosti. Pochopia, že energie dávnoveku ich zbytočne brzdili. Kolegiálne väzby poznačia intrigy a rivalita.

 

Láska v jednotlivých mesiacoch

Január nahlodá býčiu psychiku. Objaví sa smútok, žiaľ, melanchólia, sentiment. Bude dôležité, aby život netrávili osamote – ale aby sa obklopovali spriaznenými dušami, teda osobami, ktoré rozveselia ich Ja. Vo februári sa môžu rozlúsknuť dlhodobejšie citové či vzťahové nuansy. Tí Býci, ktorí fungujú v nevyhovujúcich zväzkov, si povedia „dosť“ – a začnú vyvíjať aktivity, prostredníctvom ktorých sa postupne odstrihnú od nerezonančnej polovičky. Marec žičí cibreniu sebalásky. „Venušovci“ by mali maximum pozornosti orientovať do samých seba. Áno, pokojne skrášlite svoje telo. Alebo si kúpte pekné, oku lahodiace veci. Apríl sa postará o stresy a napäťové momenty. Vo vzduchu tiež visia medziľudské nešváry. Pokúste sa ich prekonať s chladnou hlavou a trpezlivým duchom. Osamelí Býci môžu počas mája stretnúť dvoj-plamennú bytosť. Rovnaké vibrácie poskytne nositeľom druhého znamenia zvieratníka aj júl. Naopak, v júni sa vstupovanie do nového zväzku neodporúča. Hrozí, že naďabíte na človeka s falošnou povahou. Teda jedinca, ktorý bude mať v srdci jed, no na jazyku med. A vy sa môžete popáliť. Na zlomyseľných ľudí si dávajte pozor aj v auguste. Strážte, čo komu poviete. A nenechajte sa opantať peknými rečami. Pri strete s akýmkoľvek človekom proste svojich láskavých anjelov, aby vám svojimi pierkami pretierali oči – nech môžete daného jedinca vidieť cez optiku čírej pravdy. Konfliktný a hádavý september vystrieda príjemný október. Problémy, s ktorými ste súperili v ostatných mesiacoch, upadnú do zabudnutia. Rovnako si vychutnáte aj november – postará sa o príjemné chvíle s ľuďmi, ktorých máte radi. V decembri už nič neriešte – vypnite hlavu, vyložte si nohy na stôl a oddychujte.

 

Zdravie

Vo vzduchu visia starosti s motorikou - s kolenami, bedrovými kĺbmi a chrbticou. Problémy postihnú aj tých Býkov, ktorí športujú. Aj preto bude dôležité, aby vykonávali len také pohybové aktivity, ktoré telo nevysilia a neunavia. Ideálnym riešením je dostať sa pod drobnohľad osobného trénera. Druhé znamenia zodiaku musí ustriehnuť aj pitný režim – aby sa vyživovali a regenerovali obličky, prípadne aby sa z tela vyplavovali skryté zápalové procesy. Osobným harmonizačným minerálom sa stáva červený jaspis. Z liečivých vôní okúste opojnú arómu santalového dreva.

 

Blíženci

Vzťahy

Blíženci vstupujú do takzvaného neposedného roka. Teda do obdobia, keď budú ustavične prahnúť po nových a sviežich vetroch. Tento jav sa podpíše pod úspech na poli práce a kariéry. Skrátka, tretiemu znameniu zvieratníka sa vďaka aktívnej a dobrodružnej povahe podarí viac-menej všetko, do čoho vrazí energiu. To, čo však vyživí oblasť matérie, môže byť hotovou pohromou pre sféru lásky a vzťahov. Predovšetkým zadaní Blíženci zatúžia po transformácii – čerstvých intímnych vetroch. A ak ich nedocielia u polovičky – partnera či partnerky – šťastie budú hľadať kdesi inde. Áno, v roku 2021 existuje veľký predpoklad, že deti Merkúra – ako sa Blížencom hovorí - odštartujú mimopartnerský pomer. Na novú osobu naďabia, takpovediac, v susedstve – vo vedľajšom dome alebo na pracovnej pôde. Duchovné sféry prinášajú v tomto smere výstrahu: vždy sa držte hesla „nikdy nerobím druhému to, čo sa nepáči mne samotného“. Vyžaduje sa kočírovanie hriešnych myšlienok. Ak by sa nevera prevalila, vzdušné bytosti môžu prísť aj o dlhodobý zväzok. Pred Blížencami sa vinie silne spoločenský rok. Stojace energie z roka 2020 sa rozplynú. „Merkúrovcov“ čaká množstvo osláv, jubileí, pozvánok medzi ľudí, kultúrnych podujatí. Osamelí Blíženci ostávajú bez stáleho vzťahu; v ich okolí sa objavia len ľudia prahnúci po erotickom dobrodružstve a chvíľkovej zábave.

 

Láska v jednotlivých mesiacoch

Január prináša konfliktné situácie. Tie sa môžu odohrať buď vnútri Blížencov - a to vo forme interných dilem a disharmónie, alebo vo vonkajškovom prostredí – teda v rámci medziľudských vzťahov. Vyžaduje sa rozvaha, trpezlivý duch a kontrola vypovedaných slov. Počas februára sa „Merkúrovci“ budú cítiť osamelo. To, čo však na jednej strane môže pôsobiť krízovo, na strane druhej otvára priestor na sebareflexiu a pouvažovanie nad doterajším životom.  V marci sa treba venovať zdraviu – a to najmä v spojitosti s urogenitálnym traktom. Objavia sa zápalové procesy. Slabšie symptómy riešte v domácom prostredí; kritickejší stav predebatujte so svojím lekárom. Apríl bude príjemný. Zväzky, ktoré boli čímkoľvek alebo kýmkoľvek narušené, sa upravia. Pripravte sa na harmonické chvíle s osobami, ktoré máte radi, na ktorých vám záleží. V máji absolvujte s blízkymi jedincami jarný výlet alebo wellness pobyt. Počas júna ustriehnite kučeravé myšlienky. Áno, vo vzduchu visí flirt, prípadne aj nevera. Ak hriešne správanie neukočírujete, hrozí, že sa medzi vami a treťou osobou rozvinie milenecké puto. A časom sa môže stať, že nepekné tajomstvo vypláva na povrch. Podobné výstražné energie prináša aj ďalší mesiac, čiže júl. V auguste na vzťahové témy zabudnite – a venujte sa vzdelávaniu. Absolvujte kurz, prednášku, prečítajte si motivačnú či duchovnú knihu. Počas septembra neklamte. A nežite v iluziórnych svetoch. Október žehná cibreniu sebalásky. Spravte niečo pekné alebo hodnotné pre vlastné Ja. November sa postará najmä o úspech na poli matérie – práce, kariéry a financií. Počas decembra môžete naďabiť na spriaznenú dušu – týka sa to najmä tých Blížencov, ktorí sú bez polovičky.

 

Zdravie

Vzdušné znamenie zodiaku môže byť v nadchádzajúcom roku atakované starosťami spojenými s lonovou oblasťou, čiže urogenitálnym traktom. Objavia sa zápaly, ale aj sexuálne prenosné ochorenia, prípadne obličkové ťažkosti. Vyžaduje sa popíjanie čajových zmesí, ktoré blahodarne vplývajú na celý močovo-genitálny systém. Niektorých Blížencov potrápi oslabená imunita – a s ňou spojené častejšie respiračné choroby. Odporúčanie znie: dopujte sa vitamínmi a žiaducimi minerálmi. Osobným harmonizačným minerálom sa stane adulár. Z liečivých vôní čiahnite po citrónovej silici.

 

Rak

Vzťahy

Osobné račie vzťahy budú viac-menej neutrálne – nič zásadné sa v nich neudeje. Ani výsostne pozitívne, ani výsostne negatívne. To, čo dosiaľ fungovalo, bude fungovať i naďalej. To, čo haprovalo, ostáva v disharmonickom móde. Pre nositeľov štvrtého znamenia zvieratníka je však dôležitý iný fakt: v roku 2021 začnete viac pozornosti orientovať do samých seba. Už nebudete v takej miere hľadieť na potreby či požiadavky iných; ale na vlastné blaho. Pred Rakmi sa vinie takzvaný učenlivý rok. Mnohí vodní jedinci sa začnú vzdelávať, a to buď vo vlastnej réžii, alebo v školách či na kurzoch alebo prednáškach. Deti Luny – ako sa Rakom a Račiciam hovorí -  zatúžia po duchovnom poznaní. Tí, ktorí už spirituálne zrejú, v sebe objavia nové mystické danosti a kvality; a tí, ktorí s témami medzi nebom a zemou ešte len začínajú, v nich nájdu skutočnú pasiu. Vplyvom toho, že Raci budú viac energie vrážať do samých seba, môže sa prihodiť, že sa emočne vzdialia od polovičky. No tá to bude akceptovať. Navyše, možno sa tomu aj poteší – konečne sa i ona sama bude môcť venovať tomu, čo chce, a nie tomu, čo sa páči račiemu partnerovi alebo partnerke. Osamelí Raci naďabia na spriaznenú dušu, takzvaný dvoj-plameň – napríklad pri putovaní po slovenských alebo i cudzích regiónoch. Áno, vodným bytostiam sa v roku 2021 odporúča časté cestovanie. V rodinných kruhoch sa objavia nešváry - názorové rozkoly. Kolegiálne zväzky budú výsostne pracovné, a teda chladné a rezervované.

 

Láska v jednotlivých mesiacoch

Január môže byť s ohľadom na vzťahy ako také náročnejší. Časť Rakov sa sklame v istých ľuďoch. Buď ich oklamú, alebo podvedú, alebo im do chrbta hodia jedovatý šíp. Rada duchovnej ríše je jasná: treba sa rýchlo otriasť; a dlhodobo sa nerýpať v zašlých krivdách či sklamaniach. Február bude kvalitnejší – na obzore sú príjemné chvíle s osobami, ktoré ľúbite. Vo vzduchu visia hodnotné dialógy. A tiež romantické chvíle pri chutnej večeri alebo pri sviečkach. Počas marca dbajte na to, aby ste do svojho bytia nevpúšťali jedincov, ktorí čiahajú na cudziu energiu. Áno, reč je o takzvaných bio-vampíroch. V apríli sa venujte vlastnému Ja. Robte to, čo vás baví a celostne saturuje. Na požiadavky iných sa vykašlite. Buďte zdravo egoistická bytosť. Do podobnej „tóniny“ sa vylaďte aj počas mája a júna. V piatom mesiaci očakávajte pozitívne správy, prípadne aj dary, v šiestom mesiaci klaďte veľký zreteľ na to, čo si prajete – pretože vaše túžby sa budú do reality pretavovať rýchlosťou blesku. Počas júla sa vo vašom živote môžu odohrať zvláštne zmeny – aj na poli lásky a vzťahov. Pamätajte na jedno – aj keby mali naoko pôsobiť negatívne, v konečnom dôsledku sa ukážu ako prospešné. Vnímajte ich ako karmické lekcie, čiže skúšky, ktorými si máte a musíte prejsť. V auguste – podobne ako v marci – ustriehnite, aby ste do svojej osobnej zóny nevpúšťali zlomyseľných ľudí alebo takých jedincov, ktorí by mohli siahať na vašu silu, vitalitu a vervu. September bude aktívny – a rovnako dynamický má byť aj desiaty mesiac. Vydarí sa vám viac-menej všetko, do čoho investujete odvážnu energiu. V novembri vzťahové témy zaveste na klinec – a budujte oblasť matérie. December žičí práci na vlastnom Ja. A tiež skrášľovaniu tela alebo zušľachťovaniu duše.

 

Zdravie

Raci, môžete si vydýchnuť – črtá sa pred vami harmonický a vitálny rok.  Staré alebo chronické, čiže opakujúce sa ochorenia odplávajú do stratena. Menej pozitívnych energií má prúdiť do pevných častí organizmu. Viaceré deti Mesiaca zaregistrujú bolesti horných aj dolných končatín, kĺbov, chrbtice, šliach alebo svalov. Na jar a počas jesene vás zrejme potrápia aj žalúdočné ťažkosti. V tomto období treba ukočírovať stravu, no najmä stresové faktory. Jedným z osobných harmonizačných minerálov sa stáva jaspis mookait. Z uzdravujúcich vôní okúste silu cédrového dreva alebo škorice.  

 

Lev

Vzťahy

Levi, nositelia piateho znamenia zvieratníka, sú väčšinou šťastní a optimistickí jedinci, ktorým sa darí všetko, do čoho investujú energiu. Môže za to najmä ich šikovné a dynamické Ja. A tiež priebojnejšia povaha, schopná upútať na seba pozornosť. Aj preto na poli matérie zažívajú zdar a úspech. Áno, práve Levi a Levice veľakrát riadia a koordinujú iných – z vedúcich postov či pozícií. Rok 2021 bude iný. Vo vzduchu visia viaceré úskalia či peripetie. Nič nepôjde ľahko. A – navyše – ohnivákom budú do cesty prichádzať nepriatelia, rivali a sokovia, teda ľudia, ktorí im na isté obdobie zabrzdia materiálny progres. Naopak, citová sféra bude v poriadku. Osoby narodené v júlovo-augustom období si môžu byť isté, že po svojom boku majú partnera, ktorý ich podrží aj v tých najhororovejších momentoch. Anjeli lásky, šťastia a duchovnej hojnosti sa, obrazne povedané, dotknú aj tých Levov, ktorí sú sami. Existuje veľký predpoklad, že im do nosa frnkne spriaznená duša. Tá môže žiť aj vo vzdialenejšom regióne, prípadne i v susednej krajine, a preto je pravdepodobné, že ohniváci za ňou budú musieť cestovať. Levie priateľstvá či kamarátstva zotrvajú. Deti Slnka, ako sa Levom hovorí, pomôžu mnohým známym, a to aj finančne; hoci oni sami môžu viackrát počas roka 2021 pocítiť menšiu finančnú núdzu. V kolegiálnych zväzkoch sa odporúča opatrnosť a držanie sa hesla – dôverujem, ale preverujem.

 

Láska v jednotlivých mesiacoch

V januári oddychujte. A neriešte žiadne problémy – ani vzťahového charakteru. Dbajte na to, aby ste starosti iných ľudí nepreberali na svoje plecia. Extrémne by vás unavili a vyšťavili. Február žičí dobrým rozhodnutiam. Pri verdiktoch načúvajte hlasom interného dieťaťa – poradí vám, usmerní vás, ukáže cesty. Marec má oplývať kvalitným fluidom. Zdar sa črtá aj na poli matérie, aj na poli osobných zväzkov. Naopak, počas apríla si dávajte pozor na nepriateľov, neprajníkov, závistlivcov, sokov a rivalov – skrátka, osoby, ktoré by vám mohli akýmkoľvek spôsobom uškodiť alebo ublížiť. V máji sa vo vašom živote odohrajú zvláštne zmeny – áno, aj také, ktoré súvisia s citovou sférou. Pôjde o karmické transformácie, teda udalosti, ktoré sa – jednoducho – majú a musia odohrať. Nebojujte proti nim; akceptujte ich. V júni a júli sa na vašej tvári zjaví blažený úsmev. Slobodní jedinci môžu práve počas šiesteho mesiaca naďabiť na spriaznenú dušu, takzvaný dvoj-plameň. Zadaní Levi budú fungovať v stabilných vzťahových štruktúrach – a od polovičky dostanú viac-menej všetko, čo im uvidí na očiach. V podobných intenciách sa ponesie aj siedmy mesiac. V auguste si dávajte pozor na nekomunikatívnosť. Uzatváraním sa do seba môžete poškodiť existujúce zväzky. Prejavujte svoju pravú podstatu, manifestujte svoje názory či optiky. Počas septembra sa starajte o zdravie – predovšetkým o srdcovo-cievny systém. V októbri vás niekto požiada o pomoc – neodmietnite ju. Chladné novembrové dni prinášajú veľa debát a dialógov. V jedenástom mesiaci odpustíte človeku, na ktorého ste sa dlhodobo hnevali. December bude priam rozprávkový – aj s ohľadom na vzťahy ako také.

 

Zdravie

Levi zvyknú byť najčastejšie atakovaní starosťami s kardiovaskulárnym systémom. Ten bude v roku 2021 relatívne stabilný. To, čo treba odsledovať, sú pevné časti organizmu, najmä však chrbtica. Odporúčajú sa fyzioterapeutické sedenia, masáže, žiaduce pohybové aktivity, prípadne aj kúpeľná liečba. Časť ohnivákov zaregistruje problémy so zavodňovaním tela. Dôvodom budú oslabené obličky. Duchovné sféry vystríhajú aj pred siahaním po návykových látkach. Usmernenie je jasné: pite s mierou. Jedným z harmonizačných minerálov sa stáva ónyx, silný šamansko-ochranný kameň. Z liečivých vôní vyskúšajte olej z benzoe.

 

Panna

Vzťahy

Šieste znamenie zvieratníka čaká úľavový rok na poli práce. Existujúce starosti – a tých bolo za ostatné roky naozaj požehnane – upadnú do zabudnutia. Panny sa na kariérnej báze zastabilizujú – a nájdu vysnívaný pokoj. Potešia ich aj fixnejšie finančné toky. Batérie im však vybije citová sféra. Peripetie alebo úskalia sa črtajú tak na úrovni osobných vzťahov, ako aj v rodine. Viaceré deti Merkúra – ako sa Pannám hovorí – budú emočne utrápené. Psychika dostane zabrať. Nadobudnú pocit, že sa im ľúbostný a milostný život rúca ako domček z karát. Tie osoby, ktoré sú v manželstvách, môžu zažiť podpásovku. Nie je vylúčené, že ich polovičku pritiahne tretia osoba. Zbalí si kufre – a zdúchne. Iným scenárom môže byť slabnúca intimita, a teda i postupné emočné vzďaľovanie sa partnerov. Problémom tiež bude, že čím viac vervy samotné Panny vložia do záchrany osobného zväzku, tým menej pozitívnych výsledkov zaregistrujú. Skrátka, neuchopia do rúk tie správne páky. Cieľ duše bude jasný: po sklamaní sa otriasť - a dlhodobo sa nerýpať v tom, čo bolo. Napokon, čím rýchlejšie sa deti Merkúra odstrihnú od jedincov, ktorí im do srdca pichli jedom napustený oštep, tým pružnejšie sa otvoria sviežemu vzťahu. Panny, ktoré sú dlhodobo samy, môžu v roku 2021 naďabiť na dvoj-plamennú bytosť. Stane sa tak v prírodnom prostredí, prípadne v menšej, komornejšej spoločnosti. Disharmóniu zaregistrujú zemskí jedinci aj na poli rodinných zväzkov. Viaceré Panny sa budú musieť postarať o člena rodiny. Pravdepodobne ochorie – fyzicky alebo psychicky.

 

Láska v jednotlivých mesiacoch

Citové úskalia sa môžu odohrať už v úvodných mesiacoch roka 2021. Časť Panien bude počas januára atakovaná vzťahovými nuansami, prípadne aj emočnými buchnátmi alebo zemetraseniami. Duchovné sféry radia: po sklamaniach sa rýchlo spamätajte a neostaňte „zatvrdnutý“ jedinec. Vo februári urobte niečo pekné pre váš príbytok – dom alebo byt. Upracte ho, renovujte alebo si zadovážte hodnotné, oku lahodiace veci. Počas marcových dní ukočírujte zbytočné hádky, spory a konflikty. Pri hašterivých debatách si radšej zahryznite do jazyka, držiac sa hesla „múdrejší ustúpi, hlúpejší ostáva“. Apríl prináša veľké zmeny. Áno, práve počas štvrtého mesiaca sa môžu deti Merkúra definitívne odpojiť od takých partnerov, ktorí už nerezonujú s ich Ja. V máji treba oddychovať – a mať vypnutú hlavu. Skrátka, nesmiete jej dovoliť premýšľať nad negáciami alebo zbytočnosťami. V júni nad vami opäť vychádza slnko nádeje. Starosti z predošlých mesiacoch sa stratia, zmiznú akoby mávnutím čarového prútika. A vy chytíte druhý dych. Júl investujte do záľub, koníčkov, prípadne aj do cestovania. Pokojne navštívte takú krajinu, do ktorej ste sa chceli vydať dlhé roky – no zatiaľ na to neboli príležitosti. Počas augusta sa držte svojich uhlov pohľadu, ignorujúc názory iných. Vedzte, že ich optiky by správne neboli. V septembri sa starajte o blízkych. Ak vás niekto z ľudí, ktorých máte radi, požiada o pomocnú ruku, prípadne aj o starostlivosť, nepovedzte „nie“. V októbri sa nenechajte znegovať záporne uvažujúcimi ľuďmi. A cudzie bremená nepreberajte na svoje plecia. Počas novembra dbajte na to, aby ste sa neizolovali – chodievajte medzi ľudí. December trávte v aktívnom, nie lenivom a pasívnom duchu.

 

Zdravie

Citové alebo vzťahové starosti, ktorých bude v roku 2021 požehnane, nabúrajú štvrtú, teda srdcovú čakru. A s ňou súvisí celý kardiovaskulárny systém. Šieste znamenie zodiaku môže byť v nadchádzajúcich mesiacoch ohrozované problémami so srdcom, tlakom, tepom alebo hustotou krvi. Obzvlášť pozorní by mali byť tí „Merkúrovci“, ktorých už kedysi kardiovaskulárne témy potrápili. V prípade zásadnejších symptómov sa odporúča navštíviť lekára - špecialistu. Jedným z harmonizačných minerálov sa stáva olivín, kúzelný zelenkavý kameň. V rámci aromaterapie okúste moc tonkových bôbov.

 

 

Váhy

Vzťahy

Siedme znamenie zodiaku vstupuje do roka ráznosti a rozhodnosti. Pravda je taká, že viaceré Váhy v ostatných rokoch tápali a oscilovali, nevediac, či sa vydať tou, alebo onou cestou. Nerozhodnosť ovplyvňovala materiálnu aj citovú sféru. Na úrovni práce a kariéry sa mnohé vzdušné bytosti pohybovali v takých sférach, ktoré neuspokojovali ich Ja. Skrátka, do roboty chodili len kvôli peniazom – a nie kvôli pasii pre dušu. Podobný princíp fungoval aj na poli vzťahov. Deti Venuše, ako sa Váham hovorí, brázdili životné cesty s nevyhovujúcou polovičkou, prípadne existovali v platonickom zväzku – trebárs i so zadaným jedincom, spoliehajúc sa na to, že raz za situácia zvráti. Teraz – v roku 2021 – nastáva pozitívny zvrat. Jednoducho, vo Váhach sa posilní duch smelosti – a učinia dôležité verdikty. Časť partnerstiev pôjde do záhuby; prežijú len tie, ktoré stoja na pevných oporných múroch. Váhy, ktoré sa schádzali zo zadanou osobou, jej dajú definitívne zbohom. Osamelé bytosti síce budú mať viacero príležitostí na stretnutie duchovnej polovičky, no v radoch záujemcov si pravdepodobne to pravé orechové nevyberú. Tie Váhy, ktoré majú vlastné deti alebo vnúčatá, budú v nadchádzajúcich mesiacoch riešiť ich vlastné citové strasti – napríklad neveru. Treba pritom pamätať na dôležitý fakt: poradiť poraďte, no bremeno nepreberajte na svoje plecia. Uvedomte si, že ide o karmu iných osôb – nie o vašu vlastnú osudovú záťaž. Priateľské spojky budú v poriadku – pred vzdušnými  jedincami sa vinie bohatší spoločenský rok.

 

Láska v jednotlivých mesiacoch

Už v úvode roka sa u mnohých Váh zrodí túžba meniť svoj život k lepšiemu – uzatvoriť staré kapitoly bytia a sprístupniť sa sviežim energiám. Vzdušní jedinci, obrazne povedané, zamávajú tým vzťahom, ktoré sú dlhodobo narušené. Spravia tak buď počas prvého, alebo druhého mesiaca. Áno, január aj február budú disponovať takými konšteláciami, ktoré sú vhodné na realizáciu dôležitých zmien. Tie Váhy, ktoré sa zbavia nefunkčných zväzkov, veľmi rýchlo pochopia, že ich v podstate brzdili. Toto poznanie sa zintenzívni počas marca. Apríl a máj sa postarajú o bohatší spoločenský život. Na obzore sú stretávky, oslavy, kultúrne aktivity. Do života detí Venuše vkĺznu viaceré zaujímavé bytosti – aj také, ktoré by stáli za hriech, no Váhy si v ich radoch pravdepodobne polovičku na život nevyberú. V júni si treba dávať pozor na zákerných a intrigánskych ľudí. Odporúča sa tiež silnejšia energo-ochrana – aby sa do vášho Ja nedostali cudzie vibračné formy v podobe urieknutí či porobenín. V podobných intenciách sa ponesie aj ďalší mesiac, teda júl. August žehná cestám a dovolenkám. Pokúste sa stráviť ich s tými osobami, ktoré máte radi. V septembri veľa komunikujte – dbajte na to, aby ste si emócie neschovávali v útrobách. Držte sa hesla – „čo v srdci, to na jazyku“. Počas októbra vás niekto poriadne sklame alebo podrazí. Vaším životom sa rozleje smútok a melanchólia. A tieto emócie budú príznačné aj pre predposledný mesiac v roku. Starajte sa o psychiku. Tá sa dostane do normálu opäť počas decembra. Na dvanásty mesiac budete spomínať s úsmevom na perách.

 

Zdravie 

Oslabenejšia bude vrchná, čiže korunná čakra. Aj preto sa u mnohých Váh môžu objaviť poruchy spánku. Dôvodom bude „napružená“ myseľ a neutíchajúce uvažovanie. Rada hviezd je jasná – asi hodinku pre uložením sa do postele už neriešte žiadne pracovné témy či iné povinnosti. Niektorí vzdušní jedinci zaregistrujú aj bolesti hlavy alebo poruchy trávenia. Popíjajte čajové zmesi, ktoré upokojujú vnútorné prostredie. Jedným z osobných harmonizačných minerálov sa stáva ametrín, fialovo-žltý kameň. Z vôní sa nechajte omámiť jazmínom.

 

Škorpión

Vzťahy

Pred Škorpiónmi, deťmi Pluta, sa vinie silný materiálny rok. Mnohí vodní jedinci budú pracovať od svitu do mrku. A viacerí odštartujú vlastné, čiže podnikateľské aktivity. Budú úspešné – prinesú materiálny aj duchovný osoh. To, čo však naplní peňaženku alebo osobné konto, môže nabúrať vzťahové štruktúry. Odporúčanie duchovných sfér je jasné: dbajte na rovnováhu medzi vkladaním energie do zárobkových činností a súbežne do „kresania“ citovej oblasti. Polovičky zadaných Škorpiónov môžu nadobudnúť pocit, že ich partner či partnerka zanedbáva. To vyvrcholí do emočného vzdialenia sa, prípadne aj do nevery. Je žiaduce včas zakročiť. Rodinné väzby dajú deťom Pluta zabrať viac ako obvykle. Niekto z blízkych upadne do psychických ťažkostí, depresií, prípadne i závislostí. No a úlohou či poslaním vodných bytostí bude takejto osobe pomôcť – vymaniť ju z diabolských pazúrov. V priateľských zväzkoch treba ustriehnuť zištné úmysly kamarátov. Duchovné sféry radia: odstrihnite sa od známych, takzvaných stratégov, ktorí namiesto vás samých uprednostňujú vašu štedrosť, humánnosť, empatiu a nápomocný charakter. Dlhodobo osamelí Škorpióni by sa mali strániť samoty. Vedzte, že medzi štyrmi stenami na dvoj-plameň nenaďabíte. Pozor tiež na nadmerné popíjanie alkoholu.

 

Láska v jednotlivých mesiacoch

Hneď v úvode nového roka Škorpióni zaregistrujú, že v sebe majú oveľa viac sily a vervy ako obvykle. Ich hlavy vyprodukujú množstvo unikátnych nápadov – a budú ich chcieť pružne a promptne zreálniť. V podobnom duchu sa ponesie aj február a marec. Mnohých vodných jedincov čaká progres na poli práce a kariéry. Niektorí – najmä tí odvážnejší Škorpióni - okúsia chuť podnikania. A môžu si byť istí, že krok sa ukáže ako správny. Počas tretieho mesiaca je potrebné dbať na rovnováhu medzi materiálnou sférou a sférou citovou. V prípade, že by ôsme znamenie zvieratníka vrážalo viac energie do pracovných či podnikateľských tém, zanedbávajúc oblasť lásky, môže sa stať, že polovičku tento stav omrzí – a šťastie bude hľadať po boku iného človeka. Škorpiónov by to nesmierne mrzelo. Aj preto by mali včas zakročiť. Ľúbostnú oblasť je žiaduce vyživovať pozitívnymi vibráciami nielen počas marca, ale aj počas apríla a mája. Predovšetkým piaty mesiac môže byť pre škorpiónie partnerstvá alebo manželstvá zničujúci. Niektoré vzťahy pôjdu do záhuby. Jún a júl žehnajú oddychu. Pracovné či podnikateľské činnosti zaveste na klinec – a venujte sa relaxu. Buď vo vlastnej réžii, alebo s blízkymi osobami. Počas augusta chytíte druhý materiálny dych – a opäť zatúžite rásť, napredovať, expandovať. V septembri dbajte na spoločenskosť – neizolujte sa. V októbri ustriehnite tvrdohlavosť. Zľavte z presvedčenia, že máte zakaždým pravdu. Ak tak neurobíte, hrozia medziľudské nešváry. Počas novembrových dní vyupratujte domácnosť – a vneste do nej priaznivé energie, ktoré ulahodia všetkých členom rodiny. V decembri ukočírujte ťažké myšlienky a prepätú psychiku. Neotvárajte v sebe dávnoveké citové sklamania.

 

Zdravie

Škorpióni musia mať pod drobnohľadom najmä psychiku. Ak sa aj vyskytnú fyzické ťažkosti, čiže starosti s telom ako takým alebo jednotlivými orgánmi, väčšina z nich bude mať svoj pôvod v „duševnosti“. Treba pritom pamätať na jednoduchú tézu – keď sa zharmonizuje psychika, upokojí sa aj organizmus. Viacerí vodní jedinci budú atakovaní bolesťami hlavy, absenciou dôležitých minerálov v krvi či neurologickými ťažkosťami. Na jar alebo počas jesene sa vyskytnú starosti so žalúdkom a vnútornou kyslosťou. Jedným z osobných vitalizačných kameňov sa stáva čaroit. Z vôní vyskúšajte magickú bielu šalviu.

 

Strelec

Vzťahy

Na rok 2021 nebudú Strelci, nositelia ohnivého znamenia zvieratníka, spomínať s úsmevom na perách – a to najmä pre úskalia spojené s citovým a ľúbostným životom. Pokým materiálna oblasť bude v poriadku – pretože im prinesie úspech, hojnosť a prosperitu, milostná sféra, obrazne povedané, zaplače. Mnohé deti Jupitera, ako sa Strelcom hovorí, budú bodnuté pomyselným jedovatým šípom od partnera alebo partnerky. Zrejme ich pustí k vode, a to kvôli zahľadeniu sa do nového jedinca. Áno, polovičky ohnivých bytostí utečú za inou – z ich pohľadu za lepšou osobou. Pritiahnu ich svetské „magnety“ – objemnejšie konto alebo kvalitnejšia erotika. Sklamaným Strelcom tak ostanú oči pre plač. A ľahké to veru nebude – spamätávanie sa z emočného buchnátu môže byť neskutočne komplikované. Duchovná ríša radí: ak sa takáto situácia prihodí, neostávajte sami. Choďte medzi ľudí. Rozhovory s priateľmi budú balzamom na ubolenú dušu. Citové a vzťahové zrady majú byť u viacerých Strelcov spojené s eliminovaním karmických dlhov. Skrátka, dané udalosti sa musia uskutočniť, pretože sa prostredníctvom nich dočisťujú dlhy z predošlých životov. Keď sa ukončí takzvaný karmický zväzok, netreba za ním nariekať – ale jeho uzatvorenie treba vnímať ako vec prirodzenej osudovej evolúcie. Zložitejší rok sa vinie aj pred tými Strelcami, ktorí sú sami. Pravdepodobne si nevyberú polovičku na život. Rodinné kruhy môžu poznačiť smutnejšie udalosti. Všetky krízové momenty však čiastočne vykompenzuje materiálny blahobyt.

 

Láska v jednotlivých mesiacoch

Nový rok sa nezačne ideálne. Už počas januára budú mnohí Strelci – a to najmä tí, ktorí fungujú v neuspokojivých zväzkoch – registrovať, že v ich vzťahoch čosi poriadne škrípe, prípadne že ich polovička má zajačie úmysly. Vo februári síce pomyselný krízový opar na chvíľku zmizne, no opätovne sa objaví v marci. Práve tretí a štvrtý mesiac môže byť s ohľadom na existujúce partnerstvá alebo manželstvá zničujúci. Skrátka, časť streleckých vzťahov pôjde do záhuby. Bude žiaduce, aby ohniváci neupadali na duchu. Silu životného optimizmu preverí najmä apríl. V máji sa odporúča neostávať v osamelom móde. Strelci by mali čas tráviť s príjemnými ľuďmi – a debatovať s nimi o všetkom možnom aj nemožnom, vrátane citových úskalí z predošlého obdobia. Uvidíte, ako sa vám vďaka rozhovorom s priateľmi uľaví na duši. Jún nemá vzťahový charakter – ale charakter materiálny. Maximum pozornosti orientujte do pracovno-kariérnych tém. Tí Strelci, ktorí emočný buchnát neutŕžili v úvode roka, môžu podobnú situáciu zažiť v lete – teda v júli alebo auguste. Nie je vylúčené, že vaša polovička, ľudovo povedané, utečie za iným. A vám to na tvári vyryje nejednu vrásku. Čoskoro však pochopíte, že to tak malo byť – a stotožníte sa s teóriou, že keby vás partner skutočne miloval, nikdy by sa nedal opantať iným jedincom. Posledné štyri mesiace roka 2021 budú ľahšie než mesiace predošlé. V septembri sa vám vydarí viac-menej všetko, do čoho vrazíte energiu. Október žičí spoločenskosti, november zasa zárobkovým aktivitám, výhram a víťazstvám. V decembri vás niečo alebo niekto poriadne prekvapí – samozrejme, v pozitívnom slova zmysle.

 

Zdravie

Každému znameniu zodiaku „prechádzajú“ životné peripetie a úskalia cez iné orgány – a u Strelcov to bude v roku 2021 tráviaci trakt. Objaviť sa môžu početnejšie neduhy spojené so žalúdkom, slezinou, pečeňou, žlčníkom alebo pankreasom. Prípadne zaregistrujete trampoty s vyprázdňovaním. Rada je jasná: treba popíjať čajové zmesi, ktoré blahodarne pôsobia na vnútorné prostredie, napríklad z „vejára“ ajurvédskych bylinných preparátov. Chrbtici doprajte pravidelné cvičenie, prípadne aj kvalitné masáže. Jedným z harmonizačných minerálnych kameňov sa stáva citrín. V rámci aromaterapie vyskúšajte rozmarín.

 

Kozorožec

Vzťahy

Desiate znamenie zvieratníka má dôvod na radosť – rok 2021 sa ponesie v znamení celostného úspechu. A to aj na úrovni matérie, aj v rámci vzťahov ako takých. Kozorožcom sa splnia viaceré sny, túžby a predsavzatia – aj také, ktoré v ich hlavách driemali dlhé roky, čakajúc na realizáciu. Mnohé osamelé deti Saturna, ako sa Kozorožcom hovorí, vstúpia do hodnotného zväzku. A jeho vývoj či rozmach môže byť mimoriadne rýchly. Z partnerstva sa relatívne pružne vykľuje manželstvo. Na obzore je budovanie takzvaných hniezd lásky a tiež plodenie nového života. Samozrejme, týka sa to najmä mladších ročníkov. Do nových vzťahov však vstupujú aj skôr narodení zemskí jedinci – aj takí, ktorí si už mysleli, že ich anjeli lásky neobjímu. Životné cesty im pretne zaujímavý človek, s ktorým si sadnú intelektuálne, ale aj pod perinou. Stretnúť ho môžu v pracovných „vodách“, v menšej spoločnosti, prípadne aj v prírodnom prostredí. Pekný rok sa črtá aj pred zadanými Kozorožcami. Zväzky budú stabilné a harmonické. Desiate znamenie svojej polovičke odovzdá masu lásky – a rovnakú masu aj prijme. Hovorí sa tomu rovnováha. Decembrovo-januárové bytosti budú v roku 2021 obklopené príjemnými ľuďmi. Staré priateľstvá prejdú obnovou a vytvoria sa aj nové známosti.

 

Láska v jednotlivých mesiacoch

V januári sa oplatí načúvať intuícii – dobre vám poradí pri riešení kľúčových otázok a otáznikov. Aj takých, ktoré sú spojené s materiálnou sférou, aj takých, ktoré sa týkajú ľúbostnej oblasti. Vo februári dbajte na to, aby ste svojej polovičke neubližovali zbytočnými flirtmi s inými jedincami. Počas marca vás čaká potešujúca správa od človeka, na ktorom vám záleží. Apríl bude priam rozprávkový – vydarí sa vám všetko, do čoho investujete pozornosť a energiu. Lásku dáte aj prijmete. Hovorí sa tomu celostné šťastie. V máji dbajte na to, aby ste si svoje emócie neschovávali v útrobách. Skrátka, adekvátne komunikujte. Polovička bude chcieť veľa debatovať – a vy jej musíte vyjsť v ústrety. V prípade, že by sa tak nestalo, môžete sa od seba emočne vzdialiť, prípadne vstúpiť do konfliktných situácií. Jún nemá vzťahový ráz; ale charakter výsostne materiálny. Potešia vás otvorené kanály hojnosti a prosperity. V júli trávte s blízkymi čo najviac času. Ak sa dá, zájdite na spoločnú letnú dovolenku. Na peniaze nehľaďte – boli, sú aj budú. Osamelí Kozorožci môžu počas augustových dní naďabiť na spriaznenú dušu. Má to však malý háčik – treba sa otvoriť svetu a spoločnosti. V septembri ustriehnite zbytočné spory v rodine, v októbri ukočírujte tvrdohlavosť a snahu mať zakaždým pravdu. November žičí kutie plánov do roka 2022. December bude plný lásky. Do vášho života pritečú masívne prúdy prajných citov.

 

Zdravie

Mnohí zemskí jedinci môžu v nasledujúcom roku zaregistrovať poruchy metabolizmu. Skrátka, ručička na váhe ukáže viac ako doteraz. Aj preto je nevyhnutné zaradiť do každodenného života pohybové aktivity – samozrejme, zodpovedajúce veku Kozorožca. Cvičenie pomôže stuhnutému svalstvu či slabšiemu kardiovaskulárnemu systému. Deti Jupitera by si mali šanovať aj oči. V prípade, že slabnú, treba zájsť za lekárom – nie je vylúčené, že vám predpíše okuliare. Jedným z osobných harmonizačných minerálov sa stáva záhneda. Z aromaterapie vyskúšajte opojnú vôňu anízu alebo klasickej kávy.

 

Vodnár

Vzťahy

Pred Vodnármi, vzdušnými jedincami, sa črtá silný spoločenský rok. Na obzore sú stretávky, oslavy, jubileá, zábavy, kultúrne podujatia, priateľské seansy. Na tom, pochopiteľne, nie je nič zlé. Problém môže nastať v dvoch prípadoch. Prvým je, ak Vodnári existujú po boku človeka nespoločenského. Skrátka, ak žijú vo vzťahu s takzvaným domasedom. Vzniknú rozkoly – Vodnára to bude ťahať medzi ľudí, jeho polovičku zasa k televízoru, uprednostňujúc papučovú kultúru. Objavia sa konflikty, ktoré budú smerovať k ochladnutiu citov. Druhým problémom môže byť fakt, že Vodnári na základe hojnejšieho zdržiavania sa v spoločnosti, budujúc nové kontakty, naďabia na nového jedinca. Áno, v roku 2021 existuje veľký predpoklad, že predposledné znamenie zvieratníka očarí tretia osoba. A magnetizmus má byť obojstranný. Dokonca nie je vylúčené, že i jedna, i druhá strana bude zadaná. Z toho možno usúdiť, že Vodnári a Vodnárky prežijú veľkú dilemu – spojenú s otázkou, či ostať v pôvodnom zväzku, alebo sa otvoriť sviežim energiám. O čosi ľahšie to budú mať tie vzdušné bytosti, ktoré sú bez vzťahu. Aj im pretne osudové cesty nová polovička. A ak s ňou rozvinú ľúbostný dialóg, aj z naoko nevinného flirtu sa vykľuje dlhodobé a perspektívne spojivo. Z rodinných kruhov môže byť v nasledujúcom roku, obrazne povedané, odkrojené. Skrátka, niekto sa poberie na onen svet. Kolegiálne vzťahy sa ponesú v harmonickom móde. Časť Vodnárov si nájde milenca alebo milenka v radoch spolupracovníkov či šéfov.

 

Láska v jednotlivých mesiacoch

Január ideálny nebude. Starosti pocítia najmä tí Vodnári, ktorí existujú v neuspokojivých partnerstvách alebo manželstvách. Uvedomia si, že rozpory medzi nimi a polovičkou narastajú. Aj preto sa budú čoraz väčšmi zdržiavať mimo domova – hľadajúc si výhovorky, ako čas netráviť v rodinnom kruhu. Áno, práve február a marec môže mať takzvaný útekový charakter. Tretí mesiac žičí spoločenskosti. Vzdušní jedinci dostanú množstvo pozvánok medzi ľudí – a aj ich prijmú. Počas apríla prichádza do života predposledného znamenia zvieratníka nový jedinec. Týkať sa to môže zadaných Vodnárov, ale aj takých jedincov, ktorí sú sami. V druhom prípade sa žiaden problém neobjaví; práve naopak – Vodnári začnú s „prišlým“ človekom budovať vzťah. A ten môže byť dlhodobý. V opačnom prípade – teda ak sa do nového človeka zahľadia zadané vzdušné bytosti, vznikne bremeno. Starosť spojená s otázkou, či ostať v pôvodnom zväzku, alebo sa otvoriť čerstvým vibráciám. Tí Vodnári, ktorí si vyberú pomyselnú možnosť B, opúšťajú súčasné partnerstvá či manželstvá už počas mája alebo júna. V šiestom mesiaci treba vypnúť – na obzore je množstvo stresových faktorov. Júl prináša nové materiálne výzvy, august zasa výzvy citové a vzťahové. Vodnári by augustové dni mali tráviť s osobami, na ktorých im záleží, ktoré ľúbia – trebárs aj v rámci peknej dovolenky. Deti Uránu, ktoré súčasné neuspokojivé zväzky neukončili v jarnom období, tak učinia počas septembra. V októbri treba dbať na vzťahovú reciprocitu – aby sa v partnerstvách v rovnakej miere dávalo aj bralo. November bude plný erotiky. December žehná „ponoru“ do vlastného Ja a bilancii doterajšieho života.

 

Zdravie

V roku 2021 sa u Vodnárov zintenzívnia starosti so srdcovo-cievnym systémom. Objavia sa poruchy srdca – i nové, i také, s ktorými už vzdušné bytosti kedysi súperili. Pod drobnohľadom treba mať tlak i tep. Raz za čas je potrebné odkontrolovať hustotu krvi. V žilách alebo cievach sa môžu vytvárať zrazeniny – najmä v dolných končatinách. Odporúča sa častá konzumácia cesnaku, ďumbiera a kurkumového prášku rozrobeného vo vode. Jedným z osobných vitalizačných kameňov sa stáva rodochrozit. V rámci aromaterapie vyskúšajte olej z ruží.

 

Ryby

Vzťahy

Zmeny, transformácie, korektúry – kľúčové slová na rok 2021 pre posledné znamenie zvieratníka. Áno, mnohé Ryby definitívne zatvoria staré „levely“ života – a tvár vystavia sviežim energiám. Týka sa to pracovno-kariérnej sféry, ale aj oblasti lásky a vzťahov ako takých. Deti Neptúna, ako sa Rybám hovorí, dajú bodku za zväzkami, ktoré ich viac trápili než tešili. Odpútajú sa od nevhodných a nerezonančných polovičiek. Tí vodní jedinci, ktorí existovali vo vzťahu so zadaným človekom, zistia, že ich vodil za nos – a preto ho pustia k vode. Pochopia, že táto bytosť im maľovala medové motúzy popod nos. Krízou prejdú aj partnerstvá či manželská, ktoré fungujú roky rokúce. Nemusia sa však skončiť rozvodom – skôr nastolením novým pravidiel. Skrátka, i jeden, i druhý partner začne existovať vo svojom vlastnom svete. Obaja síce budú zdieľať spoločnú domácnosť a v očiach zvyšnej rodiny naďalej fungovať ako celok, no v skutočnosti si nájdu vlastné záľuby, prípadne aj okruh priateľov či známych. Ryby, ktoré sú samy – aj dlhodobo, zažijú príjemné prekvapenie. Stretajú dvoj-plameň. Kolegiálne väzby poznačí rivalita a zvláštne napätie. Deti Neptúna si viackrát skočia do vlasov so spolupracovníkmi alebo so šéfmi. Nebude to však na škodu – aspoň dajú na známosť, že nie sú pomyselné šedé myšky, s ktorými sa dá ľahko manipulovať. Fakt, že Ryby budú v roku 2021 odvážnejšie, prispeje k materiálnemu progresu.

 

Láska v jednotlivých mesiacoch

Nový rok sa začne, takpovediac, s plnou vervou. V Rybách sa od momentu odbitia novoročných hodín „rozihrá“ verva, ctižiadostivosť a chuť žiť inak – akoby s čistým štítom. V hlavách vodných jedincov sa zrodí množstvo ideí – a zároveň aj sily a smelosti, teda atribútov, prostredníctvom ktorých dané nápady pretavia do reality. V podobnom duchu sa ponesie aj druhý a tretí mesiac. Február žičí zveľaďovaniu sebalásky, marec napĺňaniu túžob. V apríli alebo máji môžu Ryby uskutočniť zásadnejšie zmeny – aj vzťahového charakteru. Odpútajú sa od ľudí, s ktorými už nerezonujú, nesúladia. Jún je priam stvorený na cibrenie ducha spoločenskosti. Cieľ je jasný: neostávať v osamelom móde, ale zájsť medzi ľudí. Práve tam môžu deti Neptúna naďabiť na spriaznenú dušu. Novej láske je silne naklonený siedmy mesiac. Počas augusta neklamte – lož by na povrch vyplávala rýchlosťou blesku. Septembrové dni trávte s tými osobami, s ktorými sa cítite dobre. Patrične zakončite leto – napríklad výletom, opekačkou či neskorou dovolenkou. V októbri sa viac starajte o svoju polovičku – môže nadobudnúť pocit, že ju zanedbávate. Posilnite aj erotiku. V novembri vyčistite svoj život od všetkého, čo nepotrebujete. „Detoxikujte“ myseľ, hlavu, srdcu, príbytok. Počas decembra ukočírujte kučeravé a hriešne myšlienky. Často sa prihovárajte duchovnej ríši. Praktizujte modlitby – za seba, za blízkych aj za svet ako taký.

 

Zdravie

Mnohé deti Neptúna zaregistrujú, že ich telo je ťažšie. Áno, v roku 2021 môžu pribrať – a nielen zopár kilogramov. Aj preto je žiaduce kontrolovať životosprávu. Nadváha by zaťažila tráviaci trakt, kardiovaskulárny systém a v konečnom dôsledku aj pevné časti organizmu, najmä bedrové kĺby alebo kolená. V nadchádzajúcich mesiacoch treba mať pod drobnohľadom krvný tlak. Jedným z osobných harmonizačných minerálnych kameňov sa stáva selenit, silný transformačný kameň. V rámci aromaterapie často siahajte po lotosovom oleji alebo klasickom kadidle, z ktorého po zapálení sála očistný dym.

 

 

Zdroj obrázkov: pixabay