Obzretie sa za rokom 2020 a náhľad do roka 2021. Čo nám dá a čo nám vezme?

04.09.2020 07:53

 

Ťažký. Zložitý. Komplikovaný. Šokujúci. Takéto prívlastky si už stihol vyslúžiť rok 2020, a to najmä pre koronavírus, ktorý zamával celým svetom. Do spektra prívlastkov však pribudli aj tieto – duchovný, očistný a pobádajúci k sebareflexii. Pozitívnejšie prídavné mená k nemu priraďujú najmä tí, ktorí pochopili, že nič na zemi sa nedeje náhodou; všetko má svoj význam, osoh, poslanie. Napokon, každá minca má dve strany. A na každú situáciu sa možno pozrieť dvojakou optikou.

Odbitím novoročných hodín sme vstúpili do roka Luny. Z hľadiska čínskeho orákula do etapy potkana. Mesiac predstavuje hĺbky, mystériá, záhady, zažívanie dosiaľ nepoznaných momentov či udalostí. Potkany tiež prebývajú v hlbinách zeme – majúc svoje vlastné svety. A keď vybehnú do terénu – trebárs kvôli hľadaniu potravy, človek z nich má strach. Veď dokážu aj nemilosrdne zaútočiť. Aj preto možno povedať, že v roku 2020 sa na povrch vyplavuje všetko, čo bolo dosiaľ zahalené oparom tajomna. I na pozitívnej, i na negatívnej báze. 

V pozitívnom meradle možno hovoriť o rozmachu ezoterických a spirituálnych vied. Áno, čoraz viac ľudí sa chce zahlbovať do tém, ktoré boli skryté alebo tutlané. „Pozemšťania“ skúmajú vlastné životy, minulé inkarnácie, rodové karmy, ale aj povahové rysy a črty. A chcú prechádzať veľkými očistnými procesiami. Túžia po tom, aby z nich zdravé duchovno vykresalo iné bytosti – a aby im zlepšilo existencie ako také. Lunárno-potkanie konštelácie však – pochopiteľne – ukazujú aj svoju zápornú stránku. Z „ničoty“ sa vynoril vírus, ktorý vystrašil všetky kúty zemegule. A mnohým zobral zdravie, prípadne aj život. Zároveň však ide o veľkú skúšku ľudstva – aby sa aj skrze útrap „prebrodilo“ mohutným prerodom a katarziou. Napokon, pandémia nás primäla k tomu, aby sme ostali „uväznení“ s vlastným Ja, s vlastnou dušou. A teda aby sme lepšie pochopili samých seba, prípadne sa aj zmenili k lepšiemu. Súbežne však núti spolupracovať, spájať sily, vytvárať krajšiu kolektívnu karmu. V tomto smere sa opäť oplatí spomenúť potkaní charakter roka 2020. Hlodavce žijú v skupenstvách a navzájom si pomáhajú. A to je aj výzva smerom k spoločnosti.

 

Človek súčasnosti sa môže k aktuálnym témam postaviť dvojako – buď ho zlomia, naštrbia psychiku alebo ešte väčšmi umocnia jeho negatívne vlastnosti. Naopak, tí duchovnejší jedinci vykorigujú svoje Ja. Transformujú osobnosť – v intenciách tézy „stáva sa zo mňa lepší človek“, začnú väčšmi milovať ľudí a zdravo s nimi súcitiť, no čo je hlavné, výrazne duchovne pookrejú, a tak sa priblížia k Bohu. Nie je náhoda, že v roku 2020 sa slová ako modlitba, Najvyšší, Ježiš, anjeli či archanjeli skloňujú oveľa častejšie. Na základe tejto dvojakej, teda duálnej schémy sa vytvárajú dve „skupenstvá“ ľudí. V prvom tíme sú a budú tí, ktorí sa nezmenia. V druhom zasa tí, z ktorých sa vytvoria láskavejšie a spirituálnejšie bytosti. A to nie je všetko – už v roku 2021 nastane obdobie odplát, a to kvôli tomu, že vstúpime do roka Saturna, teda planéty žatia úrody. Buď voňavej a sladkej, alebo prehnitej a bez chuti. Skrátka, Saturn ocení dobro a potrestá zlo. Láskavosť a duchovnosť vytvorená v aktuálnom roku bude odmenená „pokladmi Univerza“; temnotu čakajú ťarchy a bremená.

 

Ale vráťme sa ešte k vibráciám roka 2020. K vibráciám očistným. Ešte vlani som priniesol prognózu na súčasný rok spojenú s politickým životom. Znela takto: „Politické stavby sa otrasú v základoch. Spoločnosť sa dozvie pravdu – aj takú, ktorá bola sofistikovane ukrývaná pred zrakmi či vedomím ľudí. Na domácej politickej scéne dôjde k závratnejším zmenám. Rozpadne sa stará štruktúra; nahradí ju nová matrica.“ I stalo sa. Parlamentné voľby v úvode roka priniesli kľúčové korektúry. Na povrch vyplávali početné škandály verejne známych ľudí – a postupne sa spoločnosť od takýchto jedincov čistí a oslobodzuje. Otváranie pomyselných Pandoriných skriniek však poznačuje aj menšie schémy. Tí, čo žili v klamstvách alebo takzvaných špekulatívnych vodách, sú a budú odhalení. Trestajú a potrestajú sa skorumpovaní úradníci; z veľkých firiem odchádzajúci či odídu šéfovia, ktorí majú čo-to na „triku“; rozpadávajú či rozpadnú sa partnerstvá alebo manželstvá, ktoré stáli na iluziórnych pilieroch a jedna strana klamala druhú. V roku 2020 plávajú na povrch početné nevery.

Lunárny rok preveruje aj zdravotné záležitosti. Tento rok je citlivý na trávenie, imunitu, lymfatický systém a dýchanie ako také. Napokon, i toto sme vlani predostreli v kartovej analýze na rok 2020.

 

Momentálne sme v druhej polke roka – a čím bližšie sa ocitáme pri konci 2020-ky, tým väčšmi bude silnieť aj vplyv dominantnej planéty roka 2021. Tou sa, ako sme už uviedli v tomto článku, stane Saturn. Okrem toho, že ide o planétu karmy a odplát – v duchu teórie „každému, čo patrí“, Saturn prináša aj vyskladanie nového života. Jednoducho napísané, ľudstvo začne žiť inak. Mnohých čakajú transformácie spojené najmä s prácou. Príležitostí bude dosť. „Pozemšťania“ si lepšie rozvrhnú čas – prejdú procesom uvedomenia, do čoho sa im oplatí a do čoho neoplatí vkladať energiu. Racionálnejší charakter roka 2021 posilnia aj konštelácie čínskeho kalendára. Odbitím novoročných hodín odštartujeme rok Byvola, obdobie húževnatosti, driny a pracovitosti. Skrátka, lenivci či peciváli si v nadchádzajúcom roku ani len „neškrtnú“. Saturnovsko-byvolie vibrácie priaznivo ovplyvnia poľnohospodárstvo a úrodnosť zeme. Vypestuje sa veľa ovocia, mimoriadne sa zadarí hroznu. Naopak, u mnohých, najmä slabších jedincov, sa zintenzívnia choroby, a to najmä v spojitosti s kardiovaskulárnym systémom a pevnými časťami organizmu. Vyžaduje sa prevencia a ukočírovanie stresových faktorov. Mnoho ľudí začne väčšmi siahať po prírodných medikamentoch. Existuje predpoklad, že v roku  2021 narastie počet drogovo závislých jedincov a samovrážd – týka sa to najmä tých, ktorým Saturn „uštedrí“ početné buchnáty za nekvalitne vedený doterajší život.

 

Aké je teda zhrnutie? Ani rok 2020, ani rok 2021 neprináša a neprinesie ľahké a splývavé vibrácie. Postretli nás zložitejšie, no nevyhnutné lekcie. A ďalšie prídu v nadchádzajúcich mesiacoch. Situácia sa uvoľní až koncom nasledujúceho roka, a to kvôli tomu, že 2022-ka sa ponesie pod záštitou Jupitera, planéty hľadania a nachádzania vše-šťastia.

 

 

Zdroj obrázkov: pixabay