Veľké jesenné mineralógium. Toto je kameň na depresiu, osamelosť aj ochranu pred zlomyseľnými ľuďmi

22.11.2019 07:32

 

Matka zem ponúka množstvo darov. Patria k nim aj minerály – vzácne komponenty, ktoré okrem farebnosti a rôznorodých famóznych štruktúr očaria svojimi premocnými vibráciami.  Každý polodrahokam oplýva unikátnou silou, blahodarne pôsobiacou na energetické, duševné aj fyzické telo človeka. Na jeseň a počas zimných mesiacov bývame smutnejší, melancholickejší, depresívnejší, väčšmi pociťujúci samotu, ale aj náchylnejší na prijímanie negatívnych „substancií“ do nášho ja. Áno, chladné etapy s minimom slnečných lúčov otvárajú brány zlu. Zataraste mu cesty – napríklad aj nosením minerálnych kameňov.

Depresie zaženie jantár

Jantár si zamilujete na prvý pohľad. Opantá vás jasom, štruktúrou a vyžarovaním. Už od doby bronzovej sa používa na výrobu všakovakých šperkov. Jedným z najvýznamnejších diel z minerálu bola Jantárová komnata - miestnosť obložená prekrásnymi živicovými blokmi v Petrohradskom paláci, ktorú ruskému cárovi daroval pruský kráľ. Počas 2. svetovej vojny nemecké okupačné vojská vzácnu komnatu rozobrali a odviezli na neznáme miesto.
Jantárové kúsky v sebe skrývajú obrovskú silu. Na duchovnej báze aktivujú takzvanú aureolu – Božiu žiaru, ktorou disponuje každý človek, len o ňu vplyvom pozemských starostí a problémov prichádza. Aureola je vlastne nebeské svetlo každého z nás. Jantár sa postará o to, aby pomyselné lúče opätovne nabrali na sile.
Ten, kto pri sebe nosí vzácny minerál, disponuje zdravou sebaláskou a sebaúctou. Váži si vlastné Ja a dokáže sa presadiť v každodennom živote. Je odvážny, nebojácny, smelý a milujúci život. Srší optimizmom a nadšením.
Meditácie s jantárom privolávajú anjelov radosti.

Ťažké myšlienky? Pomôže ametyst
Fialový polodrahokam disponuje najmä ochrannou funkciou. Svojho nositeľa stráži pred všetkým, čo nemá Boží základ. Negatívne energie automaticky transformuje na vibrácie pozitívne a radostné. Odháňa entity z nízkohmotných sfér, ale aj zlých duchov – napríklad i takých, ktorí okupujú myseľ človeka. Osoží pri rozpozitívňovaní uvažovania – milovník ametystu sa vďaka jeho energiám stáva optimistický jedinec, ktorý vo všetkom hľadá a nachádza to dobré, nie to záporné. Minerál láme skepsu. V ľuďoch otvára a aktivuje takzvanú studnicu nebeských právd a múdrostí – a práve vďaka tomu uskutočňujú len dobré, kvalitné a progresívne rozhodnutia, korešpondujúce s ich pravou a čistou podstatou. Ametyst roztrieďuje myšlienky na také, ktoré človeku pomáhajú, a na také, ktoré sú pre jeho ja zbytočné. Napomáha pri organizovaní času – aby bola každá aktivita pretavená do zdarného konca. Lilavý kameň eliminuje stresy a napäťové momenty. V neposlednom rade cibrí spirituálne alebo duchovné danosti.
 
Staré bloky rozpustí záhneda
Počas jesenných alebo zimných dní sa často vraciame do minulosti – k starým „boľačkám“. Tie indikujú, že sme človeku, ktorý nás kedysi ranil, neodpustili. Nápravu môže poskytnúť meditácia so záhnedou. Osoží pri zbavovaní sa viny voči čomukoľvek či komukoľvek. Na základe toho prináša oslobodzujúce vibrácie.
Polodrahokam osoží pri celostnej detoxikácii života – teda pri zbavovaní sa všetkého, čo už nepotrebujeme. Môže ísť o eliminovanie deštruktívnych myšlienok, emócií, chorých spôsobov správania, prípadne aj nevhodných okolností alebo ľudí. Ezoterici ho uplatňujú aj pri rušení geopatogénnych zón. Odháňa takzvaných duchov strachu.
Záhneda patrí do vejára takzvaných zakoreňovacích alebo uzemňovacích kameňov. To znamená, že človek, ktorý ju nosí, cíti pevnosť matky zeme. Nelieta v oblakoch a žije pre realitu. Vychutnáva si pozemské bytie a jestvuje v presvedčení, že môže dosiahnuť všetko, čo si zaumieni.

Recept na osamelosť? Olivín!
Prekrásny zelenkavý polodrahokam, ktorý Rimania nazývali zlatým kameňom, schopným prinášať duchovnú aj materiálnu hojnosť, zabezpečuje mier, pokoj a harmóniu. Stačí sa zaň zadívať alebo ho jemne držať v rukách – a človek okamžite pocíti príliv blahodarnej energie. Minerál sa v minulosti hojne využíval pri výzdobe kostolov.
Eliminuje hnev, zlosť, nenávisť, ale aj agresívne správanie či žiarlivostné tendencie. Pomáha pri odpúšťaní tým, ktorí ranili naše city. Čistí medziľudské nezhody – prináša do nich zdravé a vše-prospešné kompromisy. Utužuje partnerské, manželské, ale i rodinné vzťahy. Osamelým osobám osoží pri magnetizovaní spriaznenej duše, takzvaného dvoj-plameňa. Zveľaďuje optimistického ducha a cibrí radosť z pozemského bytia.
 
Pred negativistickými ľuďmi vás ochráni turmalín
Turmalín premieňa všetko, čo je negatívne a záporné, na dobro a svetlo. Posilňuje takzvaný ochranný štít človeka – anjelskú strážnu matricu. Na základe toho sa povzbudzuje jeho schopnosť automaticky odbíjať ťaživé a bremenné energie – najmä také, ktorých autormi či tvorcami sú iní ľudia.
Turmalín sa odpradávna používa počas rituálov alebo obradov. Hovorí sa mu aj kameň skúsených šamanov. Osoží pri channelingu – teda vytváraní komunikačného spojiva s duchovnými sférami. Cibrí intuíciu a danosť vnímať a vidieť veci či bytosti, ktoré sú voľným okom nepostrehnuteľné. Povzbudzuje chuť po ezoterickom či spirituálnom poznaní. Likviduje zlých duchov a entity z nízkohmotných sfér. Počas noci stráži pred démonickými silami. Zaháňa strach a obavy, ničí deštruktívne myšlienkové formy, posilňuje optimistického ducha.
 Podľa tradičného hinduizmu je turmalín najsilnejším energo-komponentom pri harmonizovaní čakier. Ak človek vie, ktoré centrum má zablokované, musí si zadovážiť turmalín vo farbe prislúchajúcej k oslabenej čakre. Potom s ním stačí meditovať, prípadne si ho prikladať na oblasť, kde má čakrová vrtuľa svoj kľúčový bod.

Urieknutia a porobeniny stopne ónyx
Netradičný minerál je predovšetkým kameňom ochrany a stráže. Okolo majiteľa vytvára energetické murivo, za ktoré nepreniknú žiadne škodlivé vibrácie alebo jedom napustené šípy. Hovorí sa, že človeku, ktorý nosí šperk z ónyxu, sa zlorečiaci ľudia vyhýbajú velikánskym oblúkom. Čierno-biely polodrahokam cibrí osobnú silu ľudskej bytosti. Pomáha jej zvládať zložité alebo komplikované situácie. Ukazuje svetlo, teda možnosti – a tlmí tmu, čiže prekážky. Aktivuje vervu, dynamiku, zdravú ctižiadostivosť. Do majiteľa vnáša presvedčenie, že dokáže všetko, čo si zaumieni – len v to musí uveriť. Povráva sa, že ónyx privoláva takzvané prajné sudičky, schopné privodiť človeku celostnú hojnosť – aj duchovnú, aj materiálnu. Prebúdza spirituálnu silu – takzvané Božie pravdy a múdrosti, ktoré daný jedinec nadobudol v predošlých inkarnáciách, no má ich uložené v nevedomí. Ónyx ich dostane na povrch.

Spirituálnu silu zveľadí serafinit
Počas chladných mesiacov máme viac času na nasávanie nových poznatkov – aj duchovného, spirituálneho alebo ezoterického rázu. Jestvuje minerál, ktorý osoží pri zveľaďovaní takzvaného mystického vedomia, ale aj pri komunikácii s nebeskými sférami. Volá sa serafinit.
Pri pohľade naň sa v človeku vynára otáznik, či má polodrahokam skutočne svoje korene v zemských štruktúrach. Jeho konzistencia je tajomná, pripomínajúca anjelské krídla. Majiteľa opantá tmavozelenou až šedozelenou farbou, popretkávanou svetlejšími žilkami.
Majiteľ serafinitu, ktorý s kameňom intenzívne pracuje, sa postupne stáva novým jedincom – s čerstvou optikou a prizmou. Odkrývajú sa pred ním vždy nové a nové tajomstvá bytia. Duchovná ríša mu umožňuje spirituálne rásť a posúvať sa vpred. Mocnie mu intuícia, posilňuje sa tretie oko. Verí a dôveruje – aj vlastnému aj, aj najvyšším princípom.
Polodrahokam rozjasňuje karmu, čiže nánosy z predošlých životov, očisťuje prítomný okamih – upravujúc aktuálne myslenie človeka, a kreuje krajšiu a duchovným blahobytom naplnené futúrum. Serafinit teda presvetľuje všetky línie bytia – minulosť, prítomnosť i budúcnosť. Pomáha pri mystických úkonoch, veštení, ale aj liečení a uzdravovaní. 

 

 

Zdroj obrázkov: pixabay