Sila dovolenkových amuletov

18.08.2019 15:54

 

Dovolenky sú v plnom prúde. Až do konca septembra bude nebo posiete desiatkami lietadiel, ktoré našincov prepravujú do rôznych kútov zeme. Z prímorských krajín si prinášame množstvo pekných spomienok – napríklad aj v podobe amuletov. V každej destinácii možno objaviť svojský talizman, prinášajúci šťastie, hojnosť, lásku alebo ochranu. 



Najtypický amulet – mušľa
Čarovné útvary, ktorých je približne 500 druhov, nájdeme takmer v každom mori. Ide o vápenaté schránky živočíchov, ktoré žijú vo vodnom prostredí. Najmä po odlive sú ich na brehu milióny – rôznych veľkostí, farieb i tvarov. Z niektorých krajín si ich priviesť môžeme, v iných je táto téma tabu. Hovorí sa, že mušle prinášajú do priestorov pokojné a mierumilovné energie. Zároveň sa starajú o utužovanie vzťahov. V niektorých kultúrach mušle umiestňujú pod posteľ, aby priťahovali zdravú rozkoš, vzrušenie a plodnosť.

Perla - amulet s „esenciami“ Kleopatry
Perla je v skutočnosti najdokonalejším klenotom. Ide o čisto prírodný produkt, ktorý si vyslúžil prívlastok „ukazovateľ hojnosti a luxusu“. Ten, kto v minulosti vlastnil perly, patril k mimoriadne vplyvným osobám. Odjakživa vládne názor, že guľaté skvosty prinášajú lásku, zdravie, šťastie a plodnosť. Jednou najväčší milovníčok perál bola Kleopatra – žena s mimoriadne vycibreným vkusom. 
O pôvode perál jestvujú mnohé povrávky. Jedna z nich hovorí, že perly sú slzy bohov, spadnuté z neba. Ide vlastne o dary z vyšších sfér pre samotných ľudí. 
Nosenie perál má viaceré duchovné benefity. Dodávajú odvahu, pevnosť, stabilitu, istotu. Odbúravajú strachy rôzneho druhu. Zvyšujú životný optimizmus. Otvárajú takzvané kanály prosperity a blahobytu. 

Pred zlom vás ochráni kúzelné turecké oko
Vy, ktorí ste navštívili Turecko, isto viete, že takmer v každom obchodíku na vás „pozerá“ modrý korálik, pripomínajúci oko. Miestni ho volajú Nazar Boncugu. Silný talizman chráni pred čiernou mágiou i uhrančivými pohľadmi. Možno ho umiestniť do príbytku, ale aj nosiť vo forme šperku. Magické oko možno zohnať aj v Grécku alebo na Cypre. 

Najsilnejší ľúbostý amulet ukrýva cyperská zem
Podľa bájov sa Afrodita, bohyňa lásky a krásy, zrodila z morskej peny v nádhernom zálive na južnom pobreží Cypru. Dodnes je toto miesto vyhľadávanou destináciou osamelých i zadaných. Tí, ktorí sú bez vzťahu, hľadajú na pláži kamienok v tvare srdca. Údajne k nim pritiahne vhodnú polovičku. Tí, ktorí sú v páre, sedia v zálive a šepkajú si milostné slová. Veria, že im zabezpečia lásku až za hrob. 

 

 

Zdroj obrázkov: pixabay