A je to tu! Komplexné HOROSKOPY na rok 2024

27.12.2023 09:00

Baran – rok správnych rozhodnutí a dobrých správ

Úroveň životnej energie: 80 %

Kvalita citového života: 80 %
Kvalita materiálneho života: 85 %

Sila zdravia: 75 %

 

Kľúčové úlohy na rok 2024

Nebáť sa zásadných verdiktov. Žiť v hojnosti – duchovnej aj  materiálnej. Vylepšiť si celostné zdravie.

 

Všeobecná charakteristika roka

Hviezdy Baranom doprajú – najmä tým, ktorí sa narodili medzi 4. až 16. aprílom. Šťastní však budú všetci „ohniváci“. Na konci roka 2024 si povedia, že uplynulé  mesiace stáli za to. Vzťahy zadaných marcovo-aprílových jedincov zažijú renesanciu. Oživí sa v nich stratená iskra. Rozchody alebo rozvody čakajú len minimum Baranov – a to tých, ktorých partnerstvá alebo manželstvá utŕžili nesplátateľnú dieru. A obe strany vedia, že potrebujú nové vetry. Slobodné osoby budú často v spoločnosti. A tam naďabia na spriaznenú dušu. Nový rok prináša materiálny úspech a veľa peňazí. Zdravie bude stabilné. Podpíše sa podeň aj zmena životosprávy.

 

Rok 2024 podľa mesiacov

V januári dbajte na to, aby ste neboli sám alebo sama. Obklopujte sa ľuďmi, ktorí vám rozumejú a ktorým rozumiete vy. Veľa sa rozprávajte. Ak vás čosi ťaží na duši, vypovedzte to. Nenechávajte si v sebe škodlivé emočné „balasty“. Povzbuďte imunitu a chráňte si hrdlo. Počas februára nepresilujte svoje Ja. Nenakladajte si na plecia viac než unesiete. Snažte sa spať čo najviac. Regenerujte sa. „Lenivejšie“ energie februárových dní „rozbije“ marec. Tretí mesiac bude akčný a dynamický. Zatúžite mať viac – aj si to, čo chcete, vezmete. Vaším spoločníkom sa stane verva a odvaha. V apríli uskutočníte kroky, vďaka ktorým si na osobné konto pritiahnete viac peňazí. Ak vám do nosa frnkne zaujímavá investícia, nepovedzte jej „nie“. V máji korigujte stresy. Správne dýchajte. Vyhýbajte sa kýchajúcich a kašľajúcim osobám – môžete ochorieť. A to aj tak, že vás baktéria alebo vírus pripúta na pár dní na lôžko. Jún a júl prajú zásadným rozhodnutiam. Majte istotu v tom, že verdikty, ktoré učiníte, prinesú sladké plody. Počas siedmeho mesiaca si spravte poriadok v peniazoch, ale aj v papierových „veciach“. August žehná vzťahom. Venujte sa polovičke alebo rodine. Dajte im najavo, že ich ľúbite. V septembri spomaľte – hrozia patálie s prepracovanosti, ale aj zdravotné ťažkosti. O zdravie sa vo väčšej miere starajte aj v októbri. November bude spoločenský. Čaká viac viacero podujatí, na ktorých stretnete príjemných ľudí. Počas decembra dbajte na to, aby ste mali pozitívny um a vyváženú psychiku.

 

Lásky a vzťahy

Uplynulý rok mohol byť pre Baranov zložitejší. Tí zadaní sa so svojimi polovičkami často hádali, tí slobodní si nevedeli nájsť korektného jedinca, ktorý vie rovnako brať aj dávať. To mohlo niektorých „ohnivákov“ naplniť smútkom a sentimentom. V novom roku škodlivým emóciám odzváňa. Marcovo-aprílové bytosti sa ocitajú pod prajnými hviezdami. A aj pod hviezdami lásky. V praxi to prinesie oživenie partnerských či manželských „nitiek“. Pasivita či stagnačná energia sa stanú minulosťou. Nahradí ich akčná sila a obojstranná túžba sceliť to, čo bolo „rozbité“. Barani urobia všetko preto, aby si partnera alebo partnerku opätovne pritiahli na svoju stranu. A po rovnakých „pákach“ siahnu aj baranie polovičky. Zázrak sa odohrá aj pod perinami. Intímny život naberie na obrátkach. Rodinné pomery budú stabilné – bez otrasov. Na obzore je plodnejší spoločenský život, a to aj pre tých Baranov, ktorí sú na dôchodku. Seniori v osamelom režime stretávajú zaujímavého človeka. A nie je vylúčené, že s ním vhupnú do vzťahu. Vo všeobecnosti platí, že „novoročnica“ novým zväzkom žičí. Osamelí Barani budú v správny čas na správnom mieste – a pomyselnou náhodou sa zoznámia s rezonančným jedincom. „Ohniváci“, ktorí majú deti alebo vnúčatá, budú so svojimi ratolesťami spokojní. Blysnú sa a zažiaria. 

 

Materiálna oblasť

Rok 2024 možno nazvať obdobím veľkých a správnych rozhodnutí. Ak vlani Barani s istými výzvami váhali a otáľali, teraz pochopia, že „vyčkávavosť“ nie je tou správnou cestou. Život uchopia pevne za pačesy – a čiahnu po tom, čo chcú. „Ohniváci“ v klasickom zamestnaní zažijú dva scenáre. Buď budú povýšení, alebo zmenia zamestnanie. Ak sa rozhodnú pre transformáciu, urobia dobre. Polepšia si najmä finančne. Barani, ktorí podnikajú, rozšíria svoje „chápadlá“. Budú expandovať. V novom roku budú o čosi úspešnejšie baranie ženy než nositelia „tvrdšieho“ pohlavia. Úspech však zažijú aj baraní muži. Zadarí sa „ohnivákom“, ktorí pracujú v cestovnom ruchu, v politike a vo väčších závodoch – najmä takých, ktoré manipulujú s kovmi. Hviezdy prosperity zažiaria aj nad Baranmi pôsobiacimi v polícii či armáde. Mnohé deti, ktoré na svet prišli v marcovo-aprílovej etape, zatúžia po štúdiu na policajnej či vojenskej škole.

 

Zdravie

Barani si vychutnajú celkovú vitalitu. Jednak kvôli prajným hviezdam, jednak kvôli tomu, že zmenia životosprávu. Ak dosiaľ konzumovali ťažké jedlá, teraz im dajú stopku. Ak zanedbávali pohybové aktivity, v novom roku čiahnu po početných športových činnostiach. Najviac oslabená bude piata, teda krčná čakra. Aj preto sa u Baranov objavia viackrát počas roka respiračné ťažkosti. „Ohniváci“ môžu zaregistrovať aj poruchy imunity či starosti s alergiami.

 

Osobná mantra: „Univerzum mi dáva všetko, čo potrebujem“.  

 

Kľúčový minerálny kameň – opál

Kameň očarí hrou dúhových farieb, známou ako opalescencia. Už starí Gréci považovali drahý opál za rovnocenný diamantu. Samotný vznik kameňa je spojený s vulkanickými činnosťami. Aj u nás – v slovenských regiónoch – boli opály nesmierne vyhľadávaným „artiklom“. Prvé zmienky pochádzajú z roku 1597. Slovenský opál kedysi milovala aj rodina Napoleona Bonaparteho. Opály boli v minulosti opradené početnými legendami. Niektoré hovorili, že kameň chráni pred okultizmom, iné zas, že prináša šťastie do všetkých rovín života. Opál je na spirituálnej báze polodrahokamom radosti, optimizmu, nadšenia. Ale aj hojnosti a blahobytu.

Vhodným kameňom je tiež jaspis. 

 

Osobná bylinka

Barani môžu mať v roku 2024 oslabený najmä dýchací systém. Hrdlo, hrtan, priedušky a pľúca. Mali by si často dezinfikovať ústnu dutinu. Osožnou bylinou sa stáva šalvia lekárska. Má protizápalové a protibakteriálne účinky na sliznice. Pri kloktaní priam rýchlosťou blesku odstraňuje bolesti hrdla angínového charakteru. Výborná je pri všetkých chorobách ústnej dutiny, pri zápaloch ďasien, pri paradentóze, po vytrhnutí zuba. Odstraňuje nočné potenie, osoží pri preťaženosti a nervozite. O sile bylinky vedeli už starí Rimania – nazývali ju prírodným vše-liekom.

 

Anjelská mocnosť

K „ohnivákom“ sa pýta archanjel Aurael. Je to majster zlatého svetla. Špecialisti na anjelský channeling hovoria, že tento nebeský „mág“ pomáha pri zreálňovaní materiálnych túžob. Oslovovať by ho mali všetci tí, ktorí chcú novú prácu, kariérny rast alebo zlepšenie finančných tokov.

 

Šťastné čísla

1, 9, 20, 21, 24 a 30

 

...

 

Býk – rok bojovania za vlastné Ja a nevyhnutnej sebalásky

Úroveň životnej energie: 70 %

Kvalita citového života: 65 %
Kvalita materiálneho života: 70 %

Sila zdravia: 70 %

 

Kľúčové úlohy na rok 2024

Dbať na sebalásku, sebaúctu a sebahodnotu. Premôcť nepriateľov alebo rivalov. Neupadať na duchu, keď sa život nevyvíja podľa predstáv a očakávaní. 

 

Všeobecná charakteristika roka

Býci vstupujú do takzvaného prekážkového roka. Veľa „vecí“ pôjde ťažko a kostrbato. Nositelia druhého znamenia zvieratníka by sa nemali vzdávať – ale vždy pamätať na to, že po každej búrke vychádza slnko. „Muchou“ nového roka bude aj fakt, že v osobnej zóne detí Venuše sa objavia nepriatelia, závistlivci, sokovia. Bude nevyhnutné správne ich „odrovnať“. A to „nevzdávačnosťou“. Skrátka, Býci a Býčice musia rivalom ukázať, že sa ich neboja. A že ich v žiadnom prípade nezastavia či neodstavia. Aprílovo-májové bytosti, ktoré sa nad peripetie a nepriateľov povznesú, rokom „preplávajú“ bez ujmy. Naopak, tí jedinci, ktorí zložitým situáciám či zlým ľuďom dovolia, aby svojou energiou „prestúpili“ ich Ja, môžu zaregistrovať úbytok osobnej sily a tiež zdravotné ťažkosti – psychické aj kardiovaskulárne.

 

Rok 2024 podľa mesiacov

V januári zvýšte svoju energetickú ochranu, a to napríklad tak, že budete nosiť šperk zo strážnych minerálnych kameňov. K vášmu Ja sa okrem lapisu „pýta“ aj sodalit alebo chryzokol. Ak isté „veci“ nevyjdú podľa vašich predstáv, nezúfajte. A nepodliehajte panike. Prijmite fakt, že každá zložitá situácia trvá len istý čas – a čoskoro pominie. Na zlých ľudí si dávajte pozor aj počas februára. Okolo vás sa ich môže motať požehnane. Nikomu nedovoľte, aby vás energeticky oslaboval. Aby vami manipuloval. A snažil sa váš preonačiť na svoj obraz. Za každých okolností sa držte vlastných uhlov pohľadu. Marec bude – v porovnaní s januárom a februárom – lepším mesiacom. Narastie vám sebavedomie. Uvedomíte si svoje kvality – a patrične ich odprezentujete. Počas tretieho mesiaca môžete uskutočniť zásadné rozhodnutia – aj také, ktorých menovateľom je materiálna sféra. Aprílové dni budú naplnené hojnosťou. A tiež úspechom. V podstate vám vyjde všetko, do čoho vrazíte energiu a pozornosť. Ak vás osloví určitá zaujímavá investícia, príliš ju neanalyzujte – jednoducho sa do nej pustite. Finančné kohútiky sa otvoria dokorán. Stabilne sa budete cítiť aj počas mája. Energie piateho mesiaca žičia zmenám spojeným s bývaním. A aj úpravám príbytku, prípadne jeho veľkej očiste. „Vypuďte“ z vášho domu alebo bytu negatívne vibrácie. V júni sa nikam nenáhlite. Nerobte zbrklé verdikty. Korigujte stresy. V opačnom prípade môžete „vyhorieť“ alebo ochorieť. Počas júla sa povenujte vzťahom – ale len tým, ktoré za to stoja. Vyživte pekné zväzky. Hovorte o svojich pocitoch. Žite spoločensky. V auguste vypnite hlavu. A oddychujte. Ideálne na dovolenke. Najlepším časom na absolvovanie výletu alebo pobytu pri mori je etapa medzi 11. až 22. augustom. Rýchle a „zbesilé“ tempo si nezvoľte ani počas septembra. V októbri dbajte na to, aby na vás iní „neváľali“ vlastné starosti. Zvážte, koho vpustíte a koho nevpustíte do osobnej zóny. November žičí spirituálnemu rastu. A tvorivým činnostiam. Navštívte umelecké podujatie – duši urobí dobre. V decembri sa vyhýbajte negativistickým a záporne uvažujúcim osobám – mohli by na vás preniesť vlastnú skepsu. A to uškodí psychike.

 

Lásky a vzťahy

Pred Býkmi sa otvára rok orientovania pozornosti do samých seba. Vo vzťahoch – osobných či rodinných – musia „zahodiť“ pomyselný post človeka, ktorý rieši všetko a každého. Na piedestál treba postaviť vlastné Ja. Viacerí nositelia druhého  znamenia zvieratníka badajú, že iní ľudia zneužívajú ich dobrotu. Energeticky na nich ryžujú. Alebo „váľajú“ vlastné starosti. Tomu má v novom roku definitívne odzvoniť. Býci nájdu šťastie v novom „nastavení“ – vo vibráciách sebalásky a sebahodnoty. V nadchádzajúcich mesiacoch by mali reflektovať najmä na vlastné potreby a požiadavky. A plniť ich. Odmietať cudzie problémy. A hovoriť „nie“ vždy, keď to tak cítia. „Stopku“ treba dať manipulátorom a tiež tým, ktorí sa svoju polovičku či blízku osobu snažia preonačovať na svoj obraz. V partnerstvách alebo manželstvách Býkov sa môžu odohrať dva scenáre. To, že zemské bytosti posilnia svoju sebaúctu, od nich odoženie nerezonančných jedincov. Zotrvajú len tie vzťahové „nitky“, v ktorých si býčia polovička uvedomí výnimočnosť svojho „opozita“. A bude ho vnímať ako rovnocenného človeka. Nad Býkmi, ktorí sú sami, hviezdy lásky nezažiaria. Pozitívnou správou však je, že spoznať môžu nových priateľov. Aj takých, ktorí pri nich pobudnú roky.

 

Materiálna oblasť

Pracovné „vody“ budú aktívne. Činnosti, do ktorých sa Býci pustili vlani, majú „fičať“ aj počas nového roka. Dynamickými energiami budú naplnené aj tie aktivity, ktoré nositelia zemského znamenia zvieratníka odštartujú v nasledujúcich mesiacoch. Hnacia sila ich neopustí. Úspech je pripravený pre všetkých Býkov, ktorí prostredníctvom svojej práce pomáhajú, a to buď ľuďom, svetu, spoločnosti, alebo prírode. Vibrácie prosperity zaregistrujú aj deti Venuše pôsobiace v službách – napríklad takých, ktoré sa „točia“ okolo krásy. Rok 2024 má aj svoju odvrátenú stranu, a to v podobe zákerných ľudí. V blízkosti Býkov sa objavia nepriatelia a neprajníci. A tiež jedinci, ktorí radi čiahajú na energiu iného človeka. V tomto smere treba okamžite zakročiť – a dané bytosti buď vôbec nevpúšťať do osobnej zóny, alebo ich odtiaľ rýchlo „vypudiť“.  „Muchou“ nového roka je aj riziko početných osudových prekážok. Býci by ich mali vnímať ako bežnú súčasť života – a nie ako pohromy. Keď patáliám podľahnú, ujmu utŕži ich psychika.

 

Zdravie

V rámci čakrového zdravia bude najviac oslabené štvrté, čiže hrudné, a siedme, teda korunné energetické centrum. Citové problémy môžu uškodiť kardiovaskulárnemu systému. Býci by mali dbať na zdravé srdce. A tiež na stabilný tlak a tep. Pod drobnohľadom treba mať i duševné zdravie. Psychiku môže „nahlodať“ aj prepínanie osobných síl, čiže preťažovanie vlastného Ja.

 

Osobná mantra: „Do mojej osobnej zóny vpúšťam len takých ľudí, s ktorými si navzájom vymieňame dobré a plodné energie“.   

 

Kľúčový minerálny kameň – lapis lazuli

Mystický indigový kameň sa skladá z viacerých minerálov. Za hlbokú modrú farbu môže lazurit. Polodrahokam tvorí aj sodalit a kalcit. Zlatisté vločky, ligotajúce sa ako hviezdy na nebeskej klenbe, vytvára pyrit - kameň duchovnej hojnosti.

Lapis priniesol do Európy Alexander Veľký. Polodrahokam je „zasvätený“ archanjelovi Michaelovi. A preto je jeho hlavnou úlohou chrániť. Zvnútra aj zvonka. Lapis lazuli alebo tiež ultramarín vytvára okolo svojho majiteľa strážny štít, za ktorý neprenikne nič, čo by mohlo „dehonestovať“ jeho dušu. Minerál je i kameňom vše-viery. Človek, ktorý ho nosí pri sebe, si celistvo uvedomuje blízkosť či prítomnosť anjelov a archanjelov. Modrastý polodrahokam sa stará aj o zvládnutie životných či osudových „buchnátov“.

 

Osobná bylinka

Býci by v novom roku mali siahať po „liečivkách“, ktoré osožia psychike a súbežne i srdcovo-cievnemu systému. Do „vejára“ takýchto bylín patrí ruža. Čaj z kvetov nielen prenádherne vonia, ale aj harmonizuje všetky telá – energetické, fyzické a duševné. Ruža svojou silou účinne dezinfikuje a upokojuje zapálené sliznice dýchacích ciest aj tráviaceho traktu. Povzbudzuje srdce. Údajne i znižuje tlak. Výnimočná aróma harmonizuje psychiku. Z hlavy „gumuje“ ťaživé myšlienky.

 

Anjelská mocnosť

K zemským jedincom sa „pýta“ archanjel Michael. Nebeská bytosť, ktorá kedysi premohla knieža temnôt – samotného diabla. Aj preto by ho mali ľudia vzývať vtedy, keď sa necítia bezpečne. Michael „núka“ jedincovi, ktorý sa mu prihovorí, svoj pomyselný strážny meč – atribút, ktorého sa zlo ako také bojí.  Archanjel povzbudzuje osobnú silu človeka. A zatvára staré, nefunkčné kapitoly života.

 

Šťastné čísla

10, 11, 16, 25, 42 a 47

 

...

 

Blíženci – rok citových úskalí, no silného materiálneho šťastia

Úroveň životnej energie: 75 %

Kvalita citového života: 60 %
Kvalita materiálneho života: 80 %

Sila zdravia: 75 %

 

Kľúčové úlohy na rok 2024

Nelámať si hlavu nad nefunkčnými vzťahmi alebo nad zväzkami, ktoré stroskotajú. Materiálne rásť. Stopnúť závislosti alebo nezdravý spôsob života.

 

Všeobecná charakteristika roka

Blíženci vstupujú do rozporuplného roka. Citová sféra bude nanič; materiálna plná pozitívnych prekvapení. Osobné vzťahy prejdú skúškami. V mnohých blíženeckých zväzkoch si obaja partneri uvedomia, že ich „opozitum“ nie je tým pravým orechovým. Nefunkčnú „nitku“ nechajú „plávať“ – v intenciách tézy „Nejako sa to vyvinie či vykryštalizuje samo“, alebo za ňou dajú definitívnu bodku. Druhá skupina Blížencov sa na základe tohto kroku odľahčí, prvá ostane „tvrdnúť“ v disharmonických energiách, čo im bude kradnúť životnú silu. Naopak, na úrovni práce či kariéry sa pred nositeľmi tretieho znamenia zvieratníka vinú progresívne dni. Na obzore je posun, prípadne aj odštartovanie nových aktivít. I vlastných. V roku 2024 sa pred Blížencami, deťmi Merkúra, vinie dôležitá úloha: zmeniť životosprávu. Ak ju neupravia, ďalší rok prinesie zdravotné ťažkosti.

 

Rok 2024 podľa mesiacov

Nový rok nezačnite zhurta. Uvedomte si, že všetko má svoju postupnosť. Najskôr dokončite jednu úlohu – až potom sa pustite do ďalšej. Niektoré povinnosti sa nebojte presunúť na neskôr, prípadne ich delegovať na iných. Striedajte vypätie s oddychom. Nezanedbávajte spánok – po večeroch neponocujte. Vo februári sa vzdelávajte. Čítajte múdre knihy. Alebo absolvujte kurz či prednášku, ktorá ulahodí duši. Prípadne vďaka ktorej sa kariérne posuniete vpred. Ak vás zaujímajú „veci“ medzi nebom a zemou, „sprístupnite“ im svoje Ja. Odštartujte pozitívny rituál. A hovorte si pekné afirmácie. Marec bude aktívny. Ak sa do niečoho „zahryznete“, budete to chcieť doviesť do zdarného konca. Úspešné aktivity sa pretavia do lepších finančných „prúdov“. Okolo peňazí sa bude „točiť“ aj ďalší mesiac – apríl. Veľa ich „pripláva“ do osobnej kasy. Zároveň ich však môže aj veľa odísť. Dbajte na to, aby ste nemíňali na zbytočnosti. A aby ste neinvestovali do projektov, ktoré sú odkázané na zánik alebo ktoré majú na „svedomí“ pofidérne osoby. Počas mája visia vo vzduchu medziľudské nezhody. Na základe početných hádok a sporov si zrejme uvedomíte, že polovička, s ktorou kráčate po životných cestách, nie je vaším duchovným partnerom. Ak by ste sa rozhodli ukončiť nefunkčný vzťah, vedzte, že najideálnejším mesiacom na takýto „počin“ bude jún. Júnové dni zároveň prajú tomu, aby ste dali „stopku“ závislostiam či nerestiam. V júli sa povenujte rodine. Praktizujte spoločné záľuby. Cestujte. Počas augusta „vrazte“ pozornosť do domácnosti. Vyčistite ju, vyupratujte, zbavte zbytočností. Ak plánujete investovať, urobte tak v ôsmom mesiaci. V septembri sa „predávajte“ svetu. Manifestujte to, v čom vynikáte. Disponujte odvážnym fluidom. Smelé kroky vám zabezpečia úspech aj peniaze. Počas októbra ukujte v hlave plány na jeseň a zimu. Nebojte sa, vervu aj možnosti na ich realizáciu mať budete. Desiaty mesiac sa môže podpísať pod kariéry rast alebo pod plodné obchody. V novembri sa „resetujte“ a „reštartujte“. Ak by ste to s úlohami prepískli, ochoriete. Starajte sa o imunitu, nervový systém a vitálne srdce. Pokojnejší režim si zvoľte aj počas decembra – a to kvôli tomu, aby ste mali dostatok síl do novoročnej etapy. 

 

Lásky a vzťahy

Blíženecké vzťahy poznačia krízy. Aj menšie, aj väčšie. Do citového života vzdušných bytostí sa vkradnú pomyselní duchovia pochybností. Osoby pod energiami Merkúra si budú čoraz viac uvedomovať, že po boku tej či onej osoby nenachádzajú uspokojenie. Ani emočné, ani komunikačné, ani „posteľové“. A rovnaké myšlienkové pochody sa zmocnia aj blíženeckých polovičiek. V praxi to prinesie chladnutie citov. Ale aj rozpory, rozkoly, hádky a spory. To, čo Blíženci nazvú „bielym“, pomenuje ich polovička „čiernym“. A zasa naopak. Nedorozumenia a „inakosti“ sa v praxi pretavia do dvoch možných scenárov. Prvá skupina májovo-júnových bytostí krízový stav nezvládne – a partnerstvo alebo manželstvo ukončí. Tá druhá ostane v „trpiteľskom“ režime, vyčkávajúc, že „veci“ sa vykryštalizujú samy. Duchovné sféry však hovoria, že druhý variant bude iba predĺžením pomyselnej agónie. Len minimum blíženeckých zväzkov bude v novom roku fungovať v harmonickej „tónine“. Pôjde najmä o také vzťahy, v ktorých existujú dve duchovné vyspelé bytosti, ktoré vedia, že kľúče k plnohodnotnému fungovaniu v citovej „nitke“ spočívajú v hľadaní a nachádzaní kompromisov, v kresaní ego-hrebienka a v dopriatí adekvátnej slobody polovičke. Blíženci, ktorú sú sami, prežijú množstvo flirtov; hlboký vzťah však nevytvoria. Rodinné „hniezdo“ môže opustiť staršia osoba. 

 

Materiálna oblasť

Blíženci budú na rok 2024 spomínať radi – a to najmä s ohľadom na pracovné či kariérne témy. Zamestnaných jedincov čaká povýšenie. Nadriadení si konečne všimnú ich jedinečné vlastnosti – a ocenia ich. Na obzore je i zlepšenie finančných tokov. V spojitosti s peniazmi však hviezdy varujú pred míňaním na zbytočnosti. Odporúčaním je robiť si zdravé zásoby do budúcnosti. Nepremyslené investície by z osobnej kasy odčerpali nemalý balík. V novom roku sa najviac zadarí tým vzdušným jedincom, ktorí pracujú s hlavou, nie rukami. Silný úspech je pripravený pre Blížencov pôsobiacich v IT-sektore. Plodné obchody vyčarujú úsmev na perách podnikajúcim osobám. V tomto smere zažiaria tie deti Merkúra, ktoré majú vlastné e-shopy. Blíženci budú v správny čas na správnom mieste. Oslovia tých správnych ľudí. A zaklopú vždy na tie správne dvere. Rok 2024 žičí vyriešeniu úradných či súdnych záležitostí – aj takých, ktoré sa ťahali roky. Najúspešnejšie budú tie májovo-júnové osoby, ktoré sa narodili medzi 28. májom až 13. júnom.

 

Zdravie

Nový rok je priam stvorený na, aby Blíženci zvážili, či vedú správny život. Teda či jedia hodnotnú stravu, či sa dostatočne hýbu, či nepodliehajú závislostiam a či je ich psychika vyvážená a harmonická. Ak áno, môžu si poďakovať. Ak nie, bude nevyhnutné čiahnuť po transformácii. V prípade, že by vzdušní jedinci so životosprávou nepohli, v ďalšom roku – v roku 2025 – môžu utŕžiť zásadnejšie zdravotné ťažkosti. Hviezdy odporúčajú zbaviť sa nerestí – popíjania alebo fajčenia.

 

Osobná mantra: „Žijem v hojnosti“.

 

Kľúčový minerálny kameň – krištáľ

Majstri spirituálnych vied tvrdia, že krištáľ je najúčinnejším „meničom“ energií. Negatívne „vlny“ automaticky premieňa na „vlny“ radostné a pozitívne. Jagavý kameň, ktorý sa hojne vyskytuje na celom svete, očisťuje. Človeka aj priestor. Z ľudskej bytosti „doluje“ škodlivé vlastnosti, ale aj deštruktívne myšlienky či emócie. Osoží pri „lámaní“ závislostí a nerestí. Očistnú „procesiu“ núka aj vtedy, keď je človek atakovaný „negáciami“ zvonka. Krištáľ pomáha pri meditáciách a rozjímaniach. Dobrí duchovia polodrahokamu vraj načúvajú želaniam – a potom ich tavia do reality. Krištáľ možno použiť takmer pri všetkých zdravotných problémoch. Prikladá sa na bolestivé miesta na tele, kde energie uvádza do rovnováhy.

 

Osobná bylinka

K Blížencom sa „pýta“ lipa. Z jej kvetov si možno uvariť chutný a liečivý čaj. Ten na duchovnej báze pomáha zabúdať na staré krivdy, bolesti, zrady a sklamania. „Ponára“ do pomyselného módu pokoja a mieru. Čaj osoží pri prechladnutiach, znižuje horúčku, podporuje vykašliavanie hlienu. Lipa sa osvedčila aj v boji proti nespavosti či tráviacim ťažkostiam. Upravuje nepravidelný srdcový tep. Lipa je symbolom slovanstva a dožíva sa aj viac ako 600 rokov. U nás sú známe dva druhy porastu, a to lipa malolistá a veľkolistá.

 

Anjelská mocnosť

Blíženci a Blíženkyne by mali v novom roku prosiť o „perute“ najmä archanjela Gabriela. Nebeská bytosť pomáha zbavovať sa toho, čo nefunguje a čo príslušnému človeku škodí a berie osobnú energiu. Gabriel dodáva silu, podporuje tvorivý um, zbavuje závislostí od niečoho aj od niekoho a chráni na cestách.

 

Šťastné čísla

2, 22, 40, 44, 47 a 51.

 

...

 

Raci – rok hojnosti a dobrých správ

Úroveň životnej energie: 80 %

Kvalita citového života: 80 %
Kvalita materiálneho života: 70 %

Sila zdravia: 70 %

 

Kľúčové úlohy na rok 2024

Byť šťastným človekom. Radovať sa zo života a všetkých jeho benefitov. Výrazne posilňovať duchovné dary.

 

Všeobecná charakteristika roka

Nositelia štvrtého znamenia zvieratníka prežijú „novoročnicu“ v šťastlivom režime. Na obzore sú radostné mesiace. Môžu za to dva aspekty. Jednak fakt, že Raci budú v nadchádzajúcom období dobre naladení a vyladení – a teda priťahujúci úspech. A jednak kvalitné hviezdne rozpoloženie. Slnko, ktoré drží záštitu nad rokom 2024, Rakom žehná. Prajné energie „natečú“ do citovej aj materiálnej roviny. Viac však do ľúbostnej. Partnerstvá či manželstvá „zakvitnú“. Mladšie račie páry čakajú žiadosti o ruky, zásnuby, sobáše, tehotenstvá. Staršie ročníky oživia existujúci vzťah – a opätovne v ňom rozihrajú iskru vášne. Pracovno-kariérne témy budú v poriadku, v rámci zdravia treba ustriehnuť imunitu.

 

Rok 2024 podľa mesiacov

Nový rok sa začne dobre. Už január bude plný pozitívnych správ. Vaše Ja sa naplní radostným očakávaním. V hlave ukujete plány na celý rok. Niektoré z cieľov uskutočníte už počas druhého mesiaca. Tie, ktoré sa vo februári naplniť nepodarí, si presuniete do ďalšieho obdobia – s presvedčením, že všetko, čo chcete, napokon získa reálne kontúry. V marci vám hviezdy odporúčajú na chvíľku spomaliť. A fungovať v „pokojovejšom“ režime. Venujte sa záľubám alebo koníčkom. Ak vás lákajú témy medzi nebom a zemou, investujte do nich pozornosť. Spravte si prajný rituál – napríklad počas ľubovoľného pondelka či piatka. V apríli sa životné energie znova uvedú do prevádzky. Pasívnejšie marcové vibrácie sa stanú minulosťou. Opäť sa z vás vykľuje dynamická bytosť, ktorá chce rásť a napredovať. Počas štvrtého mesiaca dbajte na sebalásku. A pôsobte rázne – ako „kráľ“ či „kráľovná“. V máji sa veľa hýbte. Siahnite po športových činnostiach. Aj ony môžu povzbudiť imunitu, ktorá bude v roku 2024 poslabšia. Prelom jari a leta žičí láske. V júni sa povzbudia existujúce partnerstvá aj manželstvá. Opätovne v nich zažiari láska, neha, ale aj vášeň. Ak ste sám alebo sama, majte oči na stopkách. Vaše srdce môže „rozpumpovať“ nový jedinec. Citovým „veciam“ žehná aj júl. Bude plný romantiky, erotiky, príjemných stretnutí. V auguste uskutočnite dôležité rozhodnutia – najmä také, ktoré sa týkajú práce, kariéry, peňazí, podnikania. Dbajte na životnú rovnováhu – dávajte aj berte. Riešte inštitucionálne alebo papierové záležitosti. Počas septembra nedovoľte hlave, aby vystrájala, a to kutím záporných scenárov. Majte ju pod dohľadom. V čo najväčšej miere si hovorte pozitívne afirmácie. Na zdravie sa zamerajte v októbri a novembri. Okrem imunity majte pod dohľadom lonovú oblasť a tráviace orgány. Jedzte hodnotnú, „vysokofrekvenčnú“ stravu. V decembri sa poďakujte vlastnému Ja, ale aj životu a Univerzu sa všetko krásne, čo ste v starom roku zažili.

 

Lásky a vzťahy

Raci a Račice bývajú zložitejšími bytosťami – aj keď mimoriadne citlivými a humánnymi. Komplikovanosť povahy spočíva v jej menlivosti. V astro-kuloároch sa hovorí, že spomedzi 12 znamení zvieratníka sú práve Raci tými osobami, ktorých fázy Mesiaca ovplyvňujú v najväčšej miere. A tak, ako Luna narastá či slabne, ako prechádza z novu do splnu a naopak, sa mení aj nálada vodných jedincov. Dobrou správou je, že v roku 2024 sa tieto „trendy“ zjemnia a zmiernia. Správanie júnovo-júlových bytostí nebude „hojdačkové“. Ale stabilné, vyvážené, harmonické. Račie polovičky to ocenia. „Zakotvená“ povaha detí Mesiaca sa podpíše pod zlepšenie osobných vzťahov – partnerstiev aj manželstiev. Naplnia sa láskou a porozumením. Mladšie páry posilnia svoje „nitky“, a to zásnubami alebo sobášmi. Mnohé mladé Račice budú v novom roku požehnané potomstvom. Starší jedinci, ktorí sú zadaní, si k svojej polovičke nájdu stratenú cestu - za predpokladu, že bola „zahataná“. Vo vzduchu visí oživenie spoločných záľub, vrátane cestovania. A tiež bohatšia intimita. Pozitívne udalosti sa vinú aj pred tými Rakmi, ktorú sú sami – čiže ktorí zatiaľ svoj „dvoj-plameň“ nestresli. Stane sa tak, a to pravdepodobne na prelome jari a leta. Rodinné „kruhy“ čaká zaujímavá investícia.

 

Materiálna oblasť

Úspešné dni sa pred Rakmi otvárajú aj na poli zamestnania či kariéry. Jedinci koordinovaní živlom vody budú aktívnymi bytosťami, ktoré kráčajú za tým, čo chcú. V novom roku sa zadarí najmä Rakom pracujúcim hlavou. A tiež tým, ktorí sa pohybujú v duchovnejších sférach. Extra kvalitné hviezdy žiaria nad samostatne zárobkovo činnými osobami. Anjeli šťastia si nájdu aj tých Rakov, ktorí už podnikajú, ale aj tých, ktorí sa do sa vlastných činností ešte len pustia. Raci si v novom roku uvedomia, že peniaze nie sú zlé. Skrátka, zmenia svoj postoj k financiám. Tie sa im za to odvďačia – do osobnej kasy ich natečie oveľa viac. Jedinou výstrahou „novoročnice“ je, aby deti Mesiaca reflektovali na „šepoty“ tela. Keď sa vplyvom povinností unaví, bude mu treba dopriať oddych. Vyšťavenosť sa môže objaviť začiatkom jari a potom počas jesenných mesiacov.  Konštelácie roka 2024 sa u Rakov podpíšu pod mimoriadne silnú intuíciu – oplatí sa jej načúvať, a to aj pri riešení zložitejších otázok či dilem.

 

Zdravie

V nadchádzajúcich mesiacoch by mali Raci a Račice posilňovať imunitu. Bude slabšia. A vplyvom toho sa do tela „vodákov“ môžu vkradnúť vírusy a baktérie. Počas celého roka treba konzumovať veľa čerstvých plodín. A v mesiacoch, keď je ich pomenej, sa odporúča zakúpenie si výživových doplnkov, ktoré štartujú obranyschopnosť organizmu – napríklad bataglukánov. Niektoré júnovo-júlové osoby môžu zaregistrovať starosti s urogenitálnym traktom.

 

Osobná mantra: „Šťastie mi je dané. A beriem si ho“. 

 

Kľúčový minerálny kameň – citrín

K Rakom a Račiciam sa „pýta“ jagavý citrín. Vzácny minerál - žltý krištáľ - je kameňom prerodu osobnosti. Ľudia, ktorí ho nosia pri sebe alebo so sebou, sa stávajú pevnými a sebavedomými jedincami, konajúcimi v súlade s potrebami a požiadavkami vnútorného dieťaťa. Mystický kameň funguje ako skvelý a účinný čistič a regenerátor. Uchováva solárnu energiu, a preto pôsobí blahodarne na život človeka. Pohlcuje, premieňa, rozptyľuje a likviduje všetky negatívne energie. Upravuje osobnú vibráciu človeka, vďaka čomu si ho väčšmi váži okolie. Radíme ho ku kameňom hojnosti. Na fyzickej úrovni povzbudzuje predovšetkým trávenie. Údajne posilňuje imunitu.

 

Osobná bylinka

„Vodáci“ by mali často popíjať čaj z echinacey purpurovej. Za stáročia užívania si rastlina, ktorej účinky vraj objavili pôvodní obyvatelia Severnej Ameriky, vybudovala povesť bojovníka proti prechladnutiu či virózam. Štúdie pojednávajú o sile byliny povzbudzovať imunitu. Osoží respiračnému taktu – pôsobí protiinfekčne a protizápalovo. Echinacea pomáha minimalizovať bolesti na rôznych miestach tela. Tlmí bolesti zubov, hlavy aj hrdla. Pozitívne energie vnáša aj do tráviacich mechanizmov.

 

Anjelská mocnosť

K nositeľom štvrtého znamenia zodiaku vystiera pomyselné nebeské ruky Jofiel, archanjel sebalásky, sebaúcty a sebahodnoty. Osoby, ktoré ho vzývajú a spolupracujú s nim, vedia, kým sú, čo chcú a kam kráčajú. Majú v rukách „páky“ na úspech. Jofiel osoží pre „prerábkach“ osobnosti.

 

Šťastné čísla

4, 9, 14, 21, 27 a 33

 

...

 

Levi – rok správneho zužitkovania osobnej a osobnostnej sily

Úroveň životnej energie: 80 %

Kvalita citového života: 80 %
Kvalita materiálneho života: 70 %

Sila zdravia: 70 %

 

Kľúčové úlohy na rok 2024

Robiť to, čo človeka baví a napĺňa. Osobnú energiu investovať do progresívnych, nie do deštruktívnych „vecí“. Konať spontánne a intuitívne.

 

Všeobecná charakteristika roka

Rok 2024 má byť pre Levov, deti Slnka, rýchly a pružný. Všetko pôjde neskutočne dynamicky. Ohnivým bytostiam bude odsýpať jeden mesiac za druhým. Ani sa nenazdajú – a privíta ich záver roka. Aj preto je nesmierne dôležité, aby nadchádzajúcich 365 dní strávili v móde efektívneho využitia životného času, ale aj osobnej či osobnostnej energie. Skrátka, aby silu a vervu investovali do rastu, rozvoja a vytvárania progresívnych hodnôt. Nie do záležitostí, ktoré im kradnú energiu. Niektorí Levi si uvedomia, že vzťah, v ktorom existujú, alebo práca, ktorú vykonávajú, im viac berie ako dáva. A preto skoncujú s tým, čo nefunguje. Urobiť tak môžu náhle – zo dňa na deň. Zmeny tohto typu sa ukážu ako správne. „Novoročnica“ má aj investičný charakter. Júlovo-augustoví jedinci si môžu  zadovážiť nové bývanie. A tí odvážnejší aj apartmán mimo domoviny.

 

Rok 2024 podľa mesiacov

Hneď v úvode roka dbajte na zdravie. Vo väčšej miere sa starajte o všetky svoje telá – telo energetické, fyzické aj duševné. Harmonizujte si čakry, sceľujte auru, jedzte hodnotné potraviny, hýbte sa, majte pozitívnu psychiku. Vo februári sa pustite do vyupratovania života. Zvážte, čo vo vašom bytí funguje a čo nie. To, čo hapruje, vypustite. Skrátka, zbavte sa toho. Zo zmien strachy nemajte – uvidíte, že budú prospešné. Počas marcových dní sa vyhýbajte osobám, z ktorých sálajú negatívne vibrácie. Vyzbrojte sa mocnou strážnou energiou – aby ste do svojej osobnej zóny nevpustili bio-vampírov, skeptikov, intrigánov, klamárov či tých, ktorí radi rozosievajú takzvané jedovaté šípy. Apríl bude iný – nekompatibilné osoby vám dajú „zbohom“. Naopak, vo vašej blízkosti sa objavia rezonančné bytosti. Vo vzduchu visia spoločenské udalosti A príjemné stretnutia. Ak ste sám alebo sama, životné cesty vám môže skrížiť zaujímavý jedinec. V máji uskutočnite kroky, vďaka ktorým  môžete kariérne alebo aj finančne narásť. Nebojte sa zažiariť. Prezentujte svoje kvality. Peniazom žičí aj ďalší mesiac – jún. Na jar môžete aj investovať. V prípade, že vám do nosa frnkne interesantná príležitosť – trebárs i taká, ktorej „menovateľom“ je nové bývanie – bez váhania sa jej chopte. V júli sa na vás usmeje Šťastena. Zažijete nevídaný úspech. Vaším každodenným „spoločníkom“ sa stane hojnosť a prosperita. Počas augustových dní sa povenujte vlastnému Ja. Myslite najmä na seba – nie na iných. Doprajte si viac. Ak ste čosi výnimočné dokázali, pochváľte sa. September bude neskutočne rýchly – tak pružne, ako sa začne, sa aj ukončí. Ani sa – obrazne povedané – nestihnete nadýchnuť. V októbri pozor na zbytočné hádky. Radšej si zahryznite do jazyka. A nevstupujte do interakcie s konfliktnými ľuďmi. „Kočírujte“ stresové faktory. November pobáda k oddychu. Prípadne aj k spirituálnym aktivitám. A december k tomu, aby ste utužili rodinné „nitky“. Nastoľte v domácnosti harmonickú „klímu“.

 

Lásky a vzťahy

Väčšina Levov bude existovať v hodnotných zväzkoch. V partnerstvách alebo manželstvách, v ktorých vládnu jasné pravidlá hry. V ktorých funguje reciprocita – súlad medzi dávaním a braním. A v ktorých sa „ohniváci“ môžu na svoju polovičku spoľahnúť, vediac, že je voči nim stopercentne lojálna a verná. Citová „zakotvenosť“ a „zakorenenosť“ sa týka Levov narodených medzi 23. júlom až 8. augustom. Nositelia slnečných energií, ktorí sa dátumovo približujú k ďalšiemu znameniu zvieratníka, teda k zemskej Panne, sa v nadchádzajúcim mesiacoch pravdepodobne pustia do uzatvorenia doterajšieho vzťahu, a to pre početné „muchy“, ktoré v danom zväzku jestvujú. Najmä pre názorové rozkoly, emočný chlad, prípadne aj pre „flirtovačnosť“ na strane partnera či partnerky. Zmeny tohto typu môžu prísť náhle – z hodiny na hodinu. A v podstate sa ukáže, že daná transformácia bola správna. Levi si po ukončení bolestivej „nitky“ vydýchnu. A zmocní sa ich príjemný pocit, že nastal pomyselný časo-priestor na začatie nanovo – akoby s čistým štítom.  „Ohniváci“, ktorí sa so svojou polovičkou rozídu alebo rozvedú, ale aj tí Levi, ktorí sú dosiaľ sami, môžu v novom roku stretnúť nového jedinca. Osobu s vyhranenými postojmi. Síce trocha nudnú a stereotypnú, no nemajúcu vietor vo vlasoch. A presne to budú nositelia piateho znamenia zodiaku v nasledujúcich mesiacoch potrebovať: mať pri sebe bytosť, ktorej veria a ktorá ich podrží za každých okolností. Rodiny čakajú zaujímavé investičné projekty. Prípadne aj sťahovania.

 

Materiálna oblasť

Levi nebudú mať na nadchádzajúcu etapu ťažké srdce. Ich vládnuca planéta, teda Slnko, má bdieť na celým rokom 2024. A v zosilnenej podobe „zohreje“ aj životy júlovo-augustových bytostí. Postará sa o úspech a prosperitu. Dá sa povedať, že v nasledujúcich mesiacoch sa zadarí Levom pôsobiacim v akýchkoľvek sférach či profesiách. Najmä však tým, ktorí sa už chopili alebo ešte len chopia riadiacich pozícií. Levi, ktorí sú v zamestnaní koordinovaní inými ľuďmi, začnú tento fakt vnímať ako problém. A urobia všetko preto, aby sa na kariérnom rebríčku vyšvihli vyššie. Odvahu Univerzum ocení – a „ohnivákom“ sa to podarí. Rok 2024 bude disponovať nesmierne rýchlymi energiami. A preto by ani Levi nemali váhať či oscilovať. Ak im čosi napadne – niečo, na základe čoho si môžu vylepšiť život – mali by danú métu zreálniť, a to pružne a bez balansu. Na osobné kontá Levov natečie veľa peňazí. No veľa ich aj odíde – aj do väčších investičných zámerov. Trebárs do bývania.

 

Zdravie

Levi a Levice budú v novom roku silní a vitálni. Niektorých potrápia závraty, a to vplyvom „skákajúceho“ krvného tlaku. Dynamický a „neposedný“ život ovplyvní životosprávu. Skrátka, „ohniváci“ ju zanedbajú. Výsledkom môže byť priberanie na váhe. Treba pamätať na jedno: kilá radšej vôbec nenabrať, a to preto, že ak už raz tukové vankúšiky „ozdobia“ telo, zhadzovať sa budú neskutočne ťažko.

 

Osobná mantra: „Osobný „oheň“ vkladám do toho, čo pomáha mne, okoliu alebo svetu ako takému“.  

 

Kľúčový minerálny kameň – slnečný kameň

Kameň slnka alebo tiež heliolit cibrí ducha optimizmu. Človek, ktorý ho nosí so sebou či pri sebe, sa vraj stále usmieva. Koriguje sa jeho myseľ - je stabilnejšia, vyrovnanejšia,  pozitívnejšia. Polodrahokam "láme" fóbie, depresie, strachy, obavy, stresové faktory. Údajne odstraňuje i únavu. Zveľaďuje sebalásku, sebaúctu a sebahodnotu. Majiteľ vzácneho minerálu si uvedomuje svoje kvality - a nebojí sa ich prezentovať smerom von. Slnečný kameň osoží pri uzatváraní starých, a teda nefunkčných kapitol života. Na úrovni zdravia, sily a vitality pomáha pri harmonizovaní prvej, tretej a štvrtej čakry. Lahodiť môže pohybovému aparátu, krvi, hrubému črevu a kardio-systému. Z tela vraj odbúrava škodlivé látky.

 

Osobná bylinka

„Ohniváci“ by mali čiahať po rute voňavej. Bylinka zlepšuje krvný obeh a pomáha znižovať lámavosť kapilár. Koriguje tlak. Jej väčšie množstvá môžu byť jedovaté. „Liečivka“ má antibakteriálne, protizápalové a protivírusové účinky. Pôsobí ako nervové tonikum. Priaznivo vplýva na menštruačné poruchy - najmä pri oneskorenom cykle. Zmierňuje stuhnutosť kĺbov i svalov. Ruta pochádza z juhovýchodnej Európy, voľne u nás nerastie, pestuje sa len v záhradách. 

 

Anjelská mocnosť

K nositeľom piateho znamenia zvieratníka sa „pýta“ archanjel Uriel. Je to anjel radosti, nadšenia, vervy. Človeku pomáha pri „zvolávaní“ hojnosti – duchovnej aj materiálnej. Osoby, ktoré sú v permanentnom duchovnom spojení s majstrom rýdzeho červeného svetla, majú svoj život pevne pod kontrolou. A kráčajú po správnych cestách.

 

Šťastné čísla

1, 10, 11, 26, 28 a 36

 

...

 

Panny – rok, počas ktorého ani kameň neostane na kameni

Úroveň životnej energie: 75 %

Kvalita citového života: 75 %
Kvalita materiálneho života: 75 %

Sila zdravia: 70 %

 

Kľúčové úlohy na rok 2024

Uskutočniť zásadné zmeny. Vypustiť zo života to, čo nefunguje. Nebáť sa nových výziev.

 

Všeobecná charakteristika roka

Raz za čas sa každé znamenie zvieratníka dostane do silne zmenového roka. Teda do obdobia, počas ktorého ani kameň neostane na kameni. Tentoraz do transformačnej etapy vstupujú zemské Panny, deti Merkúra. Niektoré zmenové momenty uskutočnia vo vlastnej réžii, iné prídu samy. Veľká časť augustovo-septembrových jedincov dá pomyselnú bodku za nevyhovujúcim vzťahom. Alebo za prácou, ktorá im už nič neprináša. „Korektúry“ hviezdna ríša odobruje. A to kvôli tomu, aby sa Panny mohli posunúť vpred. Bez zmien by to nešlo. Zdravie bude „kostrbatejšie“. Objaviť sa môžu zásadnejšie problémy spojené s pevnými časťami organizmu, a to aj u mladších ľudí.

 

Rok 2024 podľa mesiacov

V januári dbajte na to, aby ste existovali v energiách pravdy. Nič a nikoho si neprikrášľujte. Neviďte to, čo vidieť chcete – ale to, čo je rýdzou pravdou. Menej fantazírujte – a viac konajte. Nespoliehajte sa na zázraky – ale iba na vlastné Ja. Ak niečo chcete, uskutočnite to. A nevyčkávajte na kroky Univerza či iných ľudí. Február bude duchovný. Monitorujte svoje sny – vyjavia vám odpovede na mnohé otázky. A tiež sa prihovárajte bytostiam Svetla. Proste ich o očistné alebo ochranné „procesie“. Počas marcových dní čiahnite po životnej „inventúre“. Pouvažujte nad tým, čo je vo vašom bytí dobré a čo menej dobré. A teda čo treba posilniť a čo zo života nadobro „vypustiť“. Analýze doterajšej existencie žičí aj apríl. V jeho druhej polovici však už neostávajte iba v pomyselných  myšlienkových energiách; pustite sa do zmien. Skoncujte s tým, čo nefunguje. Zmenám bude priať viac-menej celé jarné obdobie, a teda aj máj a jún. Zatvorte brány za vzťahmi, ktoré vám viac berú ako dávajú. A tiež za prácou, v ktorej už nenachádzate uspokojenie. Súbežne sa pustite do hľadania novej roboty. Sudičky vám prajú – a objavíte skvelé zamestnanie. Možno doma, možno v cudzine. Zmeny, ktoré prídu samy, akceptujte. Vedzte, že aj keď môžu zabolieť, pre vaše Ja sú vhodné a prospešné. V júli vás potešia lepšie finančné toky. Budete si môcť dopriať viac ako obvykle. „Dajný“ má byť aj august. Počas ôsmeho mesiaca skrášlite telo. Alebo zájdite na výnimočnú dovolenku. Dbajte na spoločenský život. Ak ste sám alebo sama, majte takzvané zvedavé oko. Vo vašej blízkosti sa zjaví zaujímavý človek. Láske praje aj ďalší mesiac – september. Ten zároveň žehná urovnaniu rodinných sporov. V októbri veľa pracujte s hlavou. Dbajte na to, aby ste oplývali pozitívnym osobnostným fluidom. November bude aktívny. Čo si zaumienite, aj pretavíte do reality. V decembri si oddýchnite. A načerpajte sily na ďalší rok. Neprepísknite to s povinnosťami.

 

Lásky a vzťahy

Panny nemávajú jednoduché citové „nitky“. Samozrejme, existujú aj výnimky. Väčšina zemských osôb naráža v spojitosti s partnerstvami či manželstvami na početné patálie. Buď priťahujú ľudí, o ktorých sa musia starať. A ktorí sú od Panien závislí. Alebo – naopak – „zvolávajú“ k sebe jedincov, na ktorých začnú „Merkúrovci“ lipnúť. A to chorobne. Čistá láska je tak nahrádzaná majetníckym putom, prípadne až strategickými „hrami“. V novom roku mnohé zemské osoby pochopia, že takto to ďalej nejde. Z nosa si snímu pomyselné ružové okuliare. A uzrú pravdu. Čiže pochopia, že po boku toho alebo onoho jedinca už existovať nemôžu. Vzápätí uskutočnia nevyhnutné zmeny. Možno predpoklad, že v roku 2024 prežijú len tie „pannovské“ vzťahy, v ktorých vládne reciprocita, teda súlad medzi vydanou a prijatou energiou. A – samozrejme – pravá láska bez zištných dôvodov a prítomnosti ega. Na obzore sú rozchody a rozvody. Niektoré i bolestivé. V každom prípade však nevyhnutné. Vďaka nim si Panny vydýchnu. A už krátko po ukončení zväzku pochopia, že dočasný život v samote prináša oveľa viac benefitov než jestvovanie v „nitke“, ktorá je „zlodejom“ dobrých a pozitívnych energií. Vstup do nového vzťahu sa Pannám, ktoré ukončia starý zväzok, neodporúča. Naopak, Univerzum ho želá osobám, ktoré sú dlhší čas samy. Minimálne rok, rok a pol. Rodiny čaká utuženie medzigeneračných vzťahov. Panny, ktoré boli rozhádané s rodičmi alebo deťmi, nájdu stratenú „niť“.

 

Materiálna oblasť

Zmenové momenty sa črtajú aj na poli práce. Viaceré Panny si v starej robote povedia „dosť“ – a pustia sa do hľadania nového zamestnania. Dôvody budú rôzne, najmä však dlhodobý pocit, že ich okolie zneužíva, ale aj fakt, že v porovnaní s ostatnými ľuďmi zarábajú málo. Panny, ktoré v roku 2024 rozhodia pomyselné siete, uspejú. Sudičky matérie im pomôžu objaviť plnohodnotnú robotu, v ktorej nájdu uspokojenie aj pre dušu, aj pre peňaženku. Masívnym transformáciám žičí predovšetkým jarné obdobie.  V nadchádzajúcich mesiacoch sa zadarí tým zemským jedincom, ktorí pracujú s papiermi, dokumentmi, účtovnými témami, poistkami či financiami ako takými. Nie je vylúčené, že veľká časť Panien zmení profesiu, a to radikálne.  A začne od piky. Rok 2024 žehná aj tým osobám, ktoré sa kvôli zamestnaniu rozhodnú vycestovať do cudziny. Peňažné toky sa môžu v „novoročnici“ výrazne posilniť, a to práve vďaka kľúčovým transformáciám. Ale aj vďaka tomu, že Panny zmenia svoje myslenie. Bude pozitívne, a teda privolávajúce hojnosť.

 

Zdravie

Najviac oslabeným energetickým centrom bude prvá, teda základná čakra. Aj preto sa u viacerých Panien objavia starosti s pevnými časťami organizmu. Takmer všetky zemské bytosti budú atakované bolesťami chrbta. Niektorých jedincov potrápi reuma, iných zas dna. Menšia skupina detí Merkúra môže zaregistrovať poruchy vyprázdňovania či spomalený lymfatický systém. 

 

Osobná mantra: „Nebojím sa zmien. Viem, že sú pre moje Ja nevyhnutné“.   

 

Kľúčový minerálny kameň – granát

Granát je kameňom sily, energie, vytrvalosti, vervy, vôle. Ľudia, ktorí ho nosia so sebou alebo s ním meditujú, nevedia, čo je únava, vyčerpanosť, vyhorenie. Ustavične sa v nich zažína takzvaný oheň životnej plodnosti. Disponujú radostným osobnostným fluidom a pozitívnym očakávaním. Vedia, že všetky sny alebo túžby, ktoré driemu v ich hlavách, sa teraz alebo neskôr pretavia do reality. „Krvavý“ kameň odháňa takzvaných duchov strachov a obáv, ktorí človeka atakujú a paralyzujú. Polodrahokam „láme“ materiálne blokády. Osoží pri magnetizovaní úspechu, zdaru, prosperity, hojnosti, blahobytu. Je nápomocný pri uskutočňovaní mohutných životných zmien. Na úrovni celostného zdravia môže pozitívne vplývať na pevné časti organizmu, krv, lymfu a hrubé črevo.

 

Osobná bylinka

Deti Merkúra by mali často čiahať po čakanke. Starí Egypťania považovali modrastú rastlinku za kvet krásy. Niekdajšie obyvateľky "kráľovstva pyramíd" si výluhom z nej potierali tvár, aby z  nich sršala mladosť, sila a vitalita. Bylinka im mala zabezpečiť nesmrteľnosť. Koreň čakanky – a to v podobe čajového alebo kávovinového nápoja - má blahodarný vplyv na poruchy trávenia. Detoxikuje zažívací trakt, podporuje regeneráciu črevnej sliznice, udržuje v optimálnom stave črevnú flóru,  upravuje stolicu a chráni pred rakovinou hrubého čreva. Takisto znižuje hladinu cholesterolu v krvi a tým zmierňuje riziko vysokého krvného tlaku a srdcového infarktu, artériosklerózy či mozgovej príhody. Osoží aj pevným častiam organizmu.

 

Anjelská mocnosť

K nositeľom šiesteho znamenia zvieratníka sa „pýta“ archanjel Haniel. Nebeský „mág“ prináša pravdu. Vďaka jeho „dotykom“ si príslušný človek uvedomuje, čo v jeho živote funguje a čo nie.  A vzápätí sa nebojí uskutočniť príslušné zmeny. Haniel je tiež anjelom rovnováhy a reciprocity. Spolu s archanjelom Urielom sa stará o to, aby ľudia existovali vo vše-hojnosti.

 

Šťastné čísla

1, 9, 21, 29, 35 a 40

 

...

 

Váhy – zložitejší, no silne duchovný rok

Úroveň životnej energie: 65 %

Kvalita citového života: 70 %
Kvalita materiálneho života: 65 %

Sila zdravia: 65 %

 

Kľúčové úlohy na rok 2024

Neupadať na duchu pri životných peripetiách. Správne hospodáriť. Zvýšiť záujem o „veci“ medzi nebom a zemou.

 

Všeobecná charakteristika roka

Niektoré roky bývajú šťastné, iné prinášajú menej vše-hojnosti. Nositelia a nositeľky siedmeho znamenia zvieratníka vstupujú do zložitejšej etapy. Do roka, ktorý sa môže podpísať pod viacero osudových „buchnátov“. Dôležité bude nevzdávať sa. A ostávať – aj keď to môže byť ťažké – optimisticky vyladeným človekom. Existujúce partnerstvá či manželstvá naplnia spory. Ak ich budú obe strany vnímať ako prostriedky k lepšiemu spoznaniu potrieb toho druhého, zväzky ostanú zachované. V opačnom prípade môžu konfliktné momenty spôsobiť úpadok vzťahov. Na úrovni matérie hrozia „podpásovky“ a úbytok osobnej sily. Hviezdy radia šetriť. V rámci zdravia sa odporúča mať pod kontrolou lonovú oblasť. Dobrou správou je, že v roku 2024 sa výrazne posilnia duchovné dary detí Venuše.

 

Rok 2024 podľa mesiacov

Január bude stabilný. Vo vašom živote sa neodohrá viac-menej nič negatívne. Všetko bude „fičať“ ako dosiaľ. Hviezdy radia nemíňať na zbytočnosti. Ak sa dá, robte si zdravé zásoby do nadchádzajúcich mesiacov. Počas februárových dní hrozia zdravotné ťažkosti. Tie môžu byť spojené s urogenitálnym traktom alebo s respiračným systémom. Chráňte si lonovú oblasť. Ale aj hrdlo, hrtan, priedušky, pľúca. Cibrite imunitu. A popíjajte čaje, ktoré lahodia lonovej oblasti. V marci sa vo vašej blízkosti objavia nepriatelia, najmä na materiálnej báze. Nie je vylúčené, že vám do chrbta hodia poriadne jedovatý šíp. A vplyvom neho sa vo vašom bytí odohrajú zásadné zmeny. Práve počas marcových dní visia vo vzduchu pracovné alebo kariérne „podpásovky“. Ak sa čosi takéto odohrá, neupadajte na duchu. Ostávajte pozitívne naladeným človekom. Uvedomte si, že každá zmena je v konečnom dôsledku dobrá. Apríl praje uzatváraniu starých a otváraniu nových „komnát“ života. V máji majte hranice. Nikomu nedovoľte, aby na vás váľal viac povinností než unesiete. A aby na váš chrbát nenakladal vlastné úlohy či kompetencie. Zvažujte, čo urobíte a čo nie. Ak by ste toho riešili veľa, môžete sa enormne unaviť. Jún bude spoločenský. Samota sa „rozbije“. Dostanete početné pozvania medzi ľudí. Oživíte staré alebo rozbehnete nové kontakty. Ak ste sám alebo sama, rozhliadajte sa navôkol – je možné, že vás ktosi osloví, a to svojím šarmom alebo správaním. V júli pozor na peniaze. Nepožičiavajte ich. A nevstupujte do pofidérnych obchodov. Dôverujte, ale preverujte. August bude opäť transformačný. Ak sa vo vašom živote zmeny neodohrali na prelome zimy a jari, nastanú práve teraz. „Korektúry“ akceptujte – nebojujte proti nim. V septembri sa pustite do skúmania „vecí“ medzi nebom a zemou. Vaša intuícia bude pracovať na sto percent – oplatí sa ju počúvať. V podobných – spirituálnych intenciách sa ponesie aj ďalší mesiac, október. A tiež november. Často vzývajte anjelov či archanjelov. A meditujte s minerálnymi kameňmi, ideálne takými, ktoré disponujú červenou či oranžovou farbou. V decembri sa povenujte rodine. A urobte niečo pekné pre dom či byt.

 

Lásky a vzťahy

Váhy väčšinou neznášajú spory a konflikty. A to preto, že ich nevedia riešiť. Najradšej by boli, keby existovali vo vzťahoch, v ktorých vládne dokonalá harmónia, jednota, súlad. Žiaľ, život často prináša opozitné energie. Takéto vibrácie visia vo vzduchu aj počas roka 2024. Medzi Váhami a ich polovičkami vypuknú názorové rozkoly. Niektoré budú menšie, iné rozsiahlejšie. Hádky poukážu na odlišné postoje a optiky. Dôležité bude, ako sa k nim vzdušné bytosti a ich partneri alebo partnerky postavia. Prvou alternatívou je, že spory začnú vnímať ako prostriedky k lepšiemu spoznaniu polovičky. Teda k odhaleniu toho, po čom vlastne túži, aké sú jej potreby či požiadavky. Nie všetky Váhy to však dokážu. A preto reálne hrozí, že konflikty sa v nasledujúcich mesiacoch stanú pomyselnými pákami, ktoré rozvoj príslušného vzťahu zastavia. Existuje predpoklad, že v „novoročnici“ dôjde k rozpadu viacerých vzdušných „nitiek“. A niektoré rozchody môžu byť nesmierne bolestivé.  Ak sa Váham prihodí naoko negatívna situácia, mali by sa nad ňou čím skôr povzniesť – a nevŕtať sa v nej. A už tobôž nedovoliť psychike, aby vplyvom zničeného partnerstva či manželstva haprovala. Septembrovo-októbrové bytosti, ktoré sú zatiaľ samy, môžu počas jari naďabiť na spriaznenú dušu. Zväzok treba rozvíjať pomaly – najskôr daného človeka spoznať. A až potom s ním odštartovať čosi hlbšie. Rodinné pokladnice môžu byť „suchšie“ než dosiaľ. Oplatí sa šetriť a správne hospodáriť.

 

Materiálna oblasť

„Podpásovky“ sa môžu objaviť aj na pracovno-kariérnej báze. Niektoré Váhy budú atakované neprajníkmi či závistlivcami, iné dokonca osobami, ktoré ich, obrazne povedané, zhodia z tróna. Skrátka, pripravia ich o zamestnanie, a to intrigami či podlým správaním. Takéto udalosti však postretnú len tých vzdušných jedincov, ktorí fungujú v nevyhovujúcej robote. Skrátka, ktorí pôsobia v džobe, ktorý nie je kompatibilný s ich dušou. Osud to – aj keď prostredníctvom zákerných ľudí – zariadi tak, že Váhy budú odkázané hľadať si novú prácu. A hoci to môže na prvý pohľad vyzerať hrôzostrašne, v skutočnosti pôjde o pozitívny „jav“. Deti Venuše sa vďaka „buchnátom“ posunú ďalej. Ukončia činnosť, na ktorú už dlhodobo nadávali, a objavia novú, oveľa lepšiu príležitosť. Váhy, ktoré sú aktuálnou prácou plne uspokojované, zmeny nezaregistrujú. V novom roku sa zadarí najmä tým vzdušným bytostiam, ktoré pracujú v službách alebo v zahraničí.

 

Zdravie

Najviac oslabenou čakrou bude druhé energetické centrum. Aj preto sa u početnej skupiny Váh objavia problémy s urogenitálnym traktom. S močovými cestami, mechúrom, obličkami, nadobličkami či genitáliami ako takými. Niektoré vzdušné bytosti – najmä ženy – čakajú zákroky spojené s lonom. Plánované alebo i nečakané. Menšiu skupinu Váh postretnú starosti s respiračným traktom.

 

Osobná mantra: „Životné „buchnáty“ nevnímam ako problémy. Ale ako lekcie, vďaka ktorým zrejem“.  

 

Kľúčový minerálny kameň – karneol

Karneol spoznáme podľa typickej oranžovo-červenej farby, pripomínajúcej mäso. Vzácny kameň bol kedysi obľúbeným pomocníkom starých Egypťanov - spolu s tyrkysom a lapisom. Z minerálov vyrábali šperky. Verili, že karneol chráni pred smrťou. Zároveň ho umiestňovali na telo zosnulého, aby mu v posmrtnej ríši pomohol nájsť cestu k svetlu a strážil pred zlovestnými démonmi. Aj v období stredoveku slúžil ako takzvaný odbíjací kameň. Odháňal nočné mory, ale ja neprajníkov, manipulátorov alebo "čítačov" myšlienok. Neskôr mu bola „pripísaná“ ďalšia pozitívna vlastnosť: dodávanie sily pri životných úskaliach a problémoch. Hovorí sa, že človeka, ktorý nosí karneol ustavične pri sebe, nič a nik neskolí. Polodrahokam osoží pri nečakaných zvratoch, „podpásovkách“, zradách. „Láme“ strachy, dodáva odvahu, cibrí ducha optimizmu. Na energetickej úrovni harmonizuje lonovú oblasť.

 

Osobná bylinka

Deti Venuše by mali často čiahať po prasličke roľnej. Hoci pôsobí ako bezvýznamná rastlinka, ktorá si so svojím „stoickým“ pokojom rastie pri cestách alebo na železničných násypoch, v jej útrobách sa nachádza množstvo zdraviu prospešných látok. O prasličke je známe, že blahodarne vplýva na celistvý urogenitálny trakt – vrátane obličiek. Má výrazné močopudné vlastnosti, vďaka čomu sa telo človeka rýchlejšie zbavuje škodlivých baktérií, ktoré sa usídlili v močových cestách. A nielen to. Rozpúšťa aj piesok alebo močové kamene. Bylinka sa osvedčila v boji proti kôrnateniu ciev. Čistí krv, pomáha pri reume alebo dne, lieči hemoroidy.

 

Anjelská mocnosť

K nositeľom siedmeho znamenia zvieratníka sa „pýta“ archanjel Cafkiel. Nebeský majster dodáva ľudskej bytosti silu – energiu potrebnú na zdolanie prekážok. Cibrí sebalásku a sebahodnotu. Človek si vďaka anjelským energiám uvedomuje, akými kvalitami oplýva. A tie potom „predáva“ svetu. Cafkiel sa stará aj o posilňovanie duchovných alebo mystických darov.

 

Šťastné čísla

2, 11, 24, 28, 31 a 40

 

...

 

Škorpióni – rok správneho „naloženia“ so životnou energiou

Úroveň životnej energie: 70 %

Kvalita citového života: 65 %
Kvalita materiálneho života: 80 %

Sila zdravia: 70 %

 

Kľúčové úlohy na rok 2024

Osobnú energiu „vraziť“ do progresívnych, nie do deštruktívnych „momentov“. Uzatvoriť vzťahy, ktoré človeka „vyciciavajú“. Starať sa o sexuálne zdravie.

 

Všeobecná charakteristika roka

Hovorí sa, že jeden z kľúčov k šťastlivému a spokojnému životu tkvie v tom, aby človek robil to, čo ho baví. Aby existoval v takých vzťahoch, ale aj v takých pracovných prostrediach, v ktorých sa cíti dobre. A aby – naopak – skoncoval s takými činnosťami, ktoré mu odsávajú energiu. Mnohí Škorpióni fungujú v deštruktívnych partnerstvách alebo manželstvách. V roku 2024 sa otvorí priestor na ich definitívne uzatvorenie. Vodné bytosti dajú „zbohom“ ľuďom, ktorí na nich vibračne ryžovali. Počas nasledujúceho roka budú deti Pluta presne vedieť, ktoré materiálne aktivity ich obohacujú. A ktoré oslabujú. Pozornosť preto orientujú do výsostne progresívnych činností. Peňazí bude vďaka „drine“ dosť, v rámci zdravia treba mať pod kontrolou urogenitálny trakt.

 

Rok 2024 podľa mesiacov

V januári sa snažte udržovať svoje Ja v rovnováhe. Dbajte na to, aby vás nič nerozhodilo. A ani nikto. Ak sa vo vašej blízkosti zjaví negativistický človek, postarajte sa o to, aby jeho či jej vibrácie „nevnikali“ do vášho Ja. Robte si každodennú energetickú ochranu. Počas februára si na plecia nenakladajte viac ako unesiete. Striedajte vypätie s oddychom. Pracujte, no zároveň sa venujte aktivitám, ktoré vás upokojujú. Rozvíjajte sa v duchovných činnostiach. Počas marcových dní sa finančné kohútiky otvoria dokorán. Učiníte kroky, vďaka ktorým sa vaša peňaženka naplní po okraj. Aprílová či májová etapa praje kľúčovým zmenám na citovej pôde. Zrejme sa rozhodnete ukončiť partnerstvo alebo manželstvo, ktoré vám v ostatnom čase viac bralo ako dávalo. A urobíte dobre. Vaše Ja si vydýchne. V apríli dbajte na sebalásku a sebaúctu, v máji zas na pozitívne uvažovanie. Uvedomte si, že to vy ste „pánom“ či „paňou“ nad mysľou; nie naopak. V júni sa často prechádzajte v prírode. A nasávajte jej vibrácie. Ak vás osloví pred-letná dovolenka, nepovedzte „nie“. Počas júla korigujte precitlivenosť, a teda aj hádavosť. Nevstupujte do zbytočných sporov. Ustriehnite, aby starší členovia rodiny nenaleteli „dlhoprstým“. „Nezakotvite“ v posteli s osobami, ktoré nepoznáte. Mohli by ste na to doplatiť. August, najmä jeho druhá polovička, žičí matérii. Odštartovať môžete nové aktivity. Alebo sa na kariérnom rebríčku vyšvihnúť vyššie. Životnej energie bude nadostač. V rovnakých intenciách sa ponesie aj september a október. V septembri disponuje zdravo egoistickou povahou – mysliac najmä na vlastné blaho, nie na potreby alebo požiadavky druhých. Počas októbra sa nebojte čerstvých výziev – vyjdú nad očakávania. November bude karmický. Vo vašom bytí sa udejú zvláštne momenty. Vnímajte ich ako prvky zrenia duše; nie ako „buchnáty“ osudu. V decembri si poriadne oddýchnite. Meditujte, rozjímajte, zhovárajte sa s nebeskými sférami.

 

Lásky a vzťahy

Škorpióni, najmä tí októbroví, mávajú zložitejšie vzťahy. A to buď pre „kostrbatú“ karmu, alebo pre rodové bremená či kliatby. Tieto ťarchy sa podpisujú pod fakt, že vodní jedinci priťahujú nevhodných partnerov alebo partnerky. Často vstupujú do „nitiek“ s osobami, ktoré ich energeticky unavujú. Alebo ktoré nimi manipulujú. Niektorí Škorpióni – tí silnejší – skoncovali s deštruktívnymi zväzkami vlani. Tých ostatných – väčšinovú skupinu októbrovo-novembrových jedincov  - čakajú rozchody alebo rozvody v roku 2024, a to najneskôr do jari. Deti Pluta si povedia „dosť“ – a zabuchnú brány za všetkými „toxickými“ väzbami. Na základe tohto „javu“ dajú svojmu Ja najavo, že si ho vážia. A že nikomu nedovolia, aby ich ovládal, komandoval, kradol slobodu a autenticitu. Škorpióni, ktorí nefunkčné vzťahy uzatvoria, si vydýchnu. A tak skoro do nového zväzku nevkĺznu. Povedia si, že je čas fungovať v zdravej samote – bez cudzích zásahov či vplyvov. Osoby, ktoré sú samy už dlhšie, zažijú veľa zaujímavých spoločenských „stretov“. Na ich životných cestách sa objavia takzvaní duchovní učitelia – jedinci, ktorí im obohatia dušu. Alebo prinesú odpovede na zásadné otázky života. Niektorí Škorpióni budú v roku 2024 platonicky zamilovaní do osoby, ktorú ale nemôžu mať. Hviezdy radia včas si sňať ružové okuliare – a nič si neprikrášľovať, nežiť v iluziórnych ríšach. Na rodinnej „pôde“ sa objavia majetkové spory. Škorpióni, ktorí majú skôr narodených rodičov, by mali dbať na to, aby pre podvodníkov neprišli o peniaze.

 

Materiálna oblasť

Citové „zemetrasenia“ vykompenzuje pohoda a harmónia v práci či podnikaní. Škorpióni a Škorpiónky budú  mať „nos“ na prospešné aj neprospešné aktivity. Včas odhadnú, či sa im do konkrétnej činnosti oplatí vkladať energiu, alebo nie. V praxi to znamená, že pozornosť „vrazia“ len do takých výziev či projektov, ktoré im prinesú úspech a peniaze. Neefektívne záležitosti pôjdu bokom. Vodní jedinci budú mať veľa práce a povinností. No nepôjdu nadoraz. A teda nevysilia svoje Ja. Budú presne vedieť, kde sú ich hranice a mantinely. V novom roku sa zadarí najmä tým Škorpiónom, ktorí pracujú v službách – a ktorí pomocou daných služieb pomáhajú alebo vytvárajú pekné hodnoty pre spoločnosť. Kariérna krivka pôjde nahor. Peňažné toky budú závisieť od škorpiónej dynamiky. Keďže jej však má byť nadostač, možno predpokladať, že finančnú kasy októbrovo-novembrových jedincov nevyschnú.

 

Zdravie

Škorpióni – deti vody – by mali dbať na to, aby ich telo za každých okolností a v každom ročnom období disponovalo dostatkom vlahy. Skrátka, treba dodržiavať pitný režim. A to kvôli tomu, aby organizmom správne tiekla krv aj lymfa. Najviac oslabenou čakrou bude druhá, teda sexuálna. Aj preto existuje predpoklad, že „vodáci“ budú bojovať s ochoreniami v lonovej oblasti. „Rozšafní“ Škorpóni by si mali dávať pozor na sexuálne prenosné ochorenia. Treba sa, ako sa hovorí, držať na uzde. Rok 2024 je aj obdobím intímneho zdravia.

 

Osobná mantra: „Myslím najmä na seba – až potom na druhých“.   

 

Kľúčový minerálny kameň – adulár

Adulár alebo tiež mesačný kameň je minerál so spirituálnym fluidom. Mimoriadne sa hodí k vodným znameniam zvieratníka – k Rakom, Rybám a Škorpiónom. Ako už vyplýva z názvu polodrahokamu, je úzko spojený s nocou, lunou, intuíciou, mystikou. Človeku otvára tretie oko, posilňuje jasnovidné schopnosti, spája s duchovnými bytosťami. „Láme“ škodlivé minulostné emócie v podobe smútku, žiaľu, viny, hanby, neodpustenia. Vďaka aduláru sa ľudská bytosť otáča chrbtom k tomu, čo bolo. A vie robiť správne rozhodnutia – i radikálne. Kameň posilňuje sebalásku. Zvyšuje osobnú silu. A privoláva hojnosť.  Na úrovni energetického zdravia môže blahodarne vplývať na urogenitálny trakt - genitálie, močový mechúr, močové cesty a obličky

 

Osobná bylinka

Deti Pluta by mali často popíjať čaj z medvedice lekárskej. Už stáročia je uznávaným liečivom v škandinávskych krajinách, kde ju častujú prívlastkom „bojovník proti ohňu v organizme“. A skutočne – rastlinka má výrazné protizápalové účinky. Blahodarne vplýva najmä na močové cesty. Rozpúšťa kamene v uro-trakte a eliminuje infekcie obličkového systému. Osožiť môže aj tráviacim mechanizmom. Ide o drevinu podobnú brusnici. U nás sa vyskytuje  napríklad v Súľovských vrchoch, Malej a Veľkej Fatre, v Nízkych či Vysokých Tatrách.

 

Anjelská mocnosť

Nositelia ôsmeho znamenia zvieratníka by mali viesť dialógy s archanjelom Lunielom. Je to anjel, ktorý človeku, poeticky povedané, pretiera oči perami pravdy. A to kvôli tomu, aby si nič a nikoho neprikrášľoval. Luniel dáva do rovnováhy racio a intuíciu. Očisťuje a k ľudskej bytosti „zvoláva“ spriaznené duše v podobe spirituálnych učiteľov.

 

Šťastné čísla

6, 12, 21, 22, 26 a 44

 

...

 

Strelci – rok úspechu a prosperity

Úroveň životnej energie: 80 %

Kvalita citového života: 80 %
Kvalita materiálneho života: 85 %

Sila zdravia: 75 %

 

Kľúčové úlohy na rok 2024

Vykročiť naprieč šťastiu. Plniť si sny – aj tie dlhodobé. Nepomáhať tým, ktorí si to nezaslúžia.

 

Všeobecná charakteristika roka

Nad rokom 2024 drží pomyselnú stráž Slnko. Strelcom a Strelkyniam vládne Jupiter. Žeravá guľa a planéta šťastia sa majú rady. Jupiter sa pod vládou Slnka cíti ako v bavlnke. Prináša mu úspech na všetkých „frontoch“. Z toho možno usúdiť, že novembrovo-decembrové bytosti si na „konto“ pripíšu mimoriadne plodný a dobrý rok. Splní sa im viac-menej všetko, po čom prahnú – aj to, čo majú v hlave dlhodobo, ale aj to, čo sa v ich mysli zrodí v nadchádzajúcich mesiacoch. Existujúce vzťahy budú požehnané. Na úrovni matérie sa dostaví enormný úspech. A to nielen vďaka kvalitným hviezdnym konšteláciám; mohutnú ruku k dielu priložia samotní Strelci, ktorí v „novoročnici“ zažiaria.

 

Rok 2024 podľa mesiacov

Január ponúkne hĺbavé energie. „Ponoríte“ sa do vlastného Ja – a budete nielen bilancovať predošlý rok, ale aj plánovať ten nový. Nebojte sa v hlave „ukuchtiť“ početné plány do nadchádzajúcich mesiacov. Keďže sa nachádzate v dobrom roku, všetky sú alebo budú zrealizovateľné. Počas februára vás niekto požiada o pomocnú ruku. Zvážte, o akého človeka ide. Ak je to jedinec, v ktorom ste sa už kedysi sklamali, do pomyselnej osobnej zóny ho nevpustite – a pomoc odmietnite. Veď už viackrát ste sa presvedčili, že niektorí ľudia po podaní prsta uchmatnú celú ruku. Marec sa postará o nárast sebavedomia. A tiež o povzbudenie životnej sily. Prichádzajúca jar vo vás aktivuje chuť po nových métach. Odštartujte ich rovno v treťom mesiaci. Alebo si ich presuňte na ďalšie mesiace. Napríklad na apríl, ktorý bude mať silný novátorský charakter. Riaďte sa vlastnými optikami či pohnútkami – nie tým, čo chcú iní. Máj bude priam brilantný. Všetko, čo ste si kedy zaumienili, nadobudne skutočné kontúry. Šťastena stojí výsostne na vašej strane. Citovým témam praje jún. Posilnite existujúce „nitky“. Ak ste sám alebo sama, na osudových cestách môžete naďabiť na zaujímavého človeka. S ním alebo s ňou ostaňte na priateľskej úrovni, prípadne kamarátstvo pretavte do fixného zväzku – je to na vás. Júl žehná kľúčovým rozhodnutiam. V auguste uskutočníte počiny, vďaka ktorým sa do osobnej kasy „nahrnú“ peniaze. Ôsmy mesiac je vhodný aj na investície – i zásadnejšie. V septembri na chvíľu vypnite – aby ste nevyšťavili svoje Ja. V prípade, že by ste si neoddýchli, môže vás postretnúť choroba. V októbri zažiarite. Stanete sa magnetom pre okolitý svet. Zažijete udalosť, na ktorú tak skoro nezabudnete. Životná verva vás neopustí ani počas novembra. December praje rozhovorom s blízkymi. Snažte sa im byť naporúdzi – možno ich čosi trápi. A potrebujú vzpruhu.

 

Lásky a vzťahy

Strelci budú v novom roku citovo a vzťahovo spokojní. A to je u ohnivého znamenia zvieratníka rarita. Deti Jupitera radíme do spektra osôb, ktoré na ľúbostnej pôde tápajú – nevediac nájsť celostné uspokojenie. A ak aj nejaký zväzok majú, časom ich zunuje -  a potom hľadajú saturáciu v náručí iného jedinca. Rok 2024 bude iný. Strelci nadobudnú presvedčenie, že aktuálne pomery sú dobré a vyhovujúce. Ak fungujú vo fixných“ nitkách“, stotožnia sa s pravdou, že ich polovička je tým pravým orechovým. A netreba to meniť. Uvedomia si, že v partnerovi alebo partnerke majú všetko, po čom kedy túžili. V prípade, že sú sami, tento fakt prijmú ako momentálne nemeniteľný. A do nových „spojníc“ sa hrnúť nebudú. Všetko nechajú na náhodu. Iste, tá sa môže postarať o stretnutie rezonančnej bytosti. S najväčšou pravdepodobnosťou sa tak stane okolo šiesteho mesiaca. A potom bude na Strelcoch, či danému človeku dajú „zelenú“, alebo – naopak – „červenú“. Ideálne by bolo, keby do vzťahu nevstupovali s energeticky silnejším jedincom. Odporúča sa buď vibračne rovnocenná, alebo potom slabšia bytosť – osoba, ktorú môžu „ohniváci“ viesť. Strelecké rodiny môže postretnúť sťahovanie – aj do ďalekejších „končín“, napríklad aj do zahraničia.

 

Materiálna oblasť

Strelci sa v novom roku blysnú. Zažiaria. A je úplne jedno, či pôsobia v klasickom zamestnaní, alebo podnikajú. V ich hlavách skrsne množstvo nápadov, ako sa mať lepšie. A tieto idey aj pretavia do reality. Mimoriadny úspech je pripravený pre tých novembrovo-decembrových jedincov, ktorí kvôli robote cestujú do zahraničia, alebo pracujú v medzinárodnej firme. Novoročné hviezdy sú vyladené tak, že početná skupina Strelcov zatúži po „vôni“ cudziny – a tak sa rozhodnú odsťahovať. Opustiť domovinu. Zadaní „ohniváci“ na tento krok nahovoria aj polovičku, prípadne rodinu. Počin sa ukáže ako správny. V živote detí Jupitera sa počas nadchádzajúcich mesiacov objaví množstvo príležitostí na zlepšenie finančných tokov. Vo vzduchu visia plodné investičné  zámery. Strelci budú aktívni, dynamickí a hravo zdolávajúci akékoľvek prekážky. Zhora prichádza jediné varovanie: aby nepomáhali ľuďom, v ktorých sa už kedysi sklamali. Teda osobám, ktoré si po ponúknutí pomocného prsta berú celú ruku.

 

Zdravie

V tele Strelcov bude veľa elementu ohňa. Tento „jav“ sa môže pretaviť do problémov s tráviacimi orgánmi – najmä tými, ktoré „sídlia“ pod pravým rebrovým oblúkom. Reč je o pečeni a žlčníku. Menší segment „ohnivákov“ zaregistruje starosti s kardiovaskulárnym systémom. S menšími nepríjemnosťami si poradí príroda, tie zložitejšie treba predebatovať s odborníkmi.

 

Osobná mantra: „Mám alebo dostávam všetko, čo potrebujem“.

 

Kľúčový minerál - jantár

Jantár je vlastne stuhnutá živica, čiže miazga ihličnatých stromov, prípadne iných dobových rastlín, ktorých vek sa odhaduje aj na niekoľko miliónov rokov. Hlavné náleziská minerálu sa nachádzajú na brehoch Baltského mora. Zaujímavosťou je, že v hmote jantárových nálezov sú veľmi často perfektne zachované telá treťohorného hmyzu. Jantár si človek zamiluje na prvý pohľad. Opantá ho jasom, štruktúrou a vyžarovaním. Už od doby bronzovej sa používa na výrobu rozmanitých šperkov. V rámci energetického tela sa stará o harmonizáciu tretej, čiže solárnej alebo osobnostnej čakry. Na fyzickej báze blahodarne vplýva najmä na celý tráviaci trakt. Jantár posilňuje sebaúctu. Prináša šťastie a hojnosť do všetkých sfér života. Odháňa ľudí, ktorí škodia. Aj takzvaných energo-upírov.

Vhodným kameňom je tiež tigrie oko. 

 

Osobná bylinka

Deti Jupitera by si mali raz za čas dopriať aloovú šťavu. Vďaka protizápalovým a laxatívnym zložkám radíme aloe vera do „vejára“ tých darov prírody, ktoré osožia pri poruchách trávenia. Šťava z rastliny napomáha zažívaniu, znižuje vnútornú kyslosť, eliminuje tvorbu kvasiniek, podporuje črevné baktérie a reguluje kinetiku tenkého aj hrubého čreva. Jedna zo štúdií odhalila, že 30 mililitrov šťavy z aloy dvakrát denne znížilo úroveň tráviaceho nepohodlia až u 33 percent pacientov.

 

Anjelská mocnosť

Nositelia deviateho znamenia zvieratníka by sa mali prihovárať archanjelovi Tarazielovi.  Menej známa anjelská mocnosť prináša do života človeka vše-šťastie. „Láme“ finančné blokády. A ukazuje správne smery – smery, ktoré vedú k hojnosti. Taraziel dodáva životnú silu, priťahuje radostné udalosti a odháňa osoby, ktoré by nám mohli akýmkoľvek spôsobom uškodiť.

 

Šťastné čísla

1, 9, 21, 30, 33 a 37

 

...

 

 

Kozorožci – rok karmických „ozvien“ a nevyhnutnej starostlivosti o zdravie

Úroveň životnej energie: 70 %

Kvalita citového života: 65 %
Kvalita materiálneho života: 75 %

Sila zdravia: 65 %

 

Kľúčové úlohy na rok 2024

Akceptovať zákony karmy. Poučiť sa z vlastných chýb alebo zlyhaní. Starať sa o energetické, fyzické aj duševné zdravie.

 

Všeobecná charakteristika roka

Odbitím novoročných hodín sa Kozorožci, ktorých ovláda planéta Saturn, dostávajú do obdobia karmických „ozvien“. Raz za čas prežívajú takzvané osudové časy všetky znamenia zvieratníka. Karmo-etapy sú zrkadliacimi momentmi. Ľudskej bytosti ukazujú, ako žila dosiaľ. Ak sa v karmických rokoch objavia pekné okamihy, príslušný jedinec dostáva „avízo“, že ako človek nezlyhal. A teraz ho Univerzum odmení. Vo väčšine prípadov sú však osudové mesiace zložitejšie – a naplnené karmickými „odozvami“. Skrátka, danej osobe sa vracajú „negácie“, ktoré v ostatnom čase vytvorila. Dopláca buď na nevyhovujúce správanie, alebo na hriechy, pod ktoré sa podpísala. Karmické roky treba prečkať v duchu pokoja – bez toho, aby človek proti karmickým zákonom a normám bojoval.

 

Rok 2024 podľa mesiacov

Január prinesie únavové energie. Buď sa vám do ničoho nebude chcieť, alebo postrehnete, že vám chýba životná sila a verva. Hviezdy radia – lenivé alebo pasívne vibrácie „rozbite“ dynamikou. Skrátka, vzoprite sa vlastnej ego-mysli, vyjdite z komfortnej zóny a oplývajte aktívnym Ja. Aj keď to môže byť chvíľami nepríjemné. V každom prípade však pôjde o lepšie „vyladenie“, než by ste mali ustrnúť v takzvaných ničotných „vodách“ bytia. Práve ony by mohli odkrajovať zo psychického zdravia. Február bude náročnejší. Vo vzduchu visí nielen veľa úloh a povinností, ale aj starostí. Pokúste sa druhý mesiac prečkať bez ujmy. Na komplexné zdravie – energetické, fyzické aj duševné – dbajte počas marca. Kontrolujte stravu, veľa sa hýbte, majte pozitívny um. Meditujte so smaragdom – prikladajte si ho k úrovni hlavy alebo srdca. Prípadne noste na krku smaragdový šperk. Apríl bude duchovný. Zatúžite „nakuknúť“ do tém medzi nebom a zemou. Uspokojte svoje spirituálne Ja. Prihovárajte sa anjelom či archanjelom – aby boli permanentne pri vás. A poskytovali vám nepretržité očistné, ochranné aj liečivé „prúdy“. V máji dbajte na to, aby ste neboli jedovatým a hašterivým človekom. Korigujte emócie. Jestvujte v pokojných vibráciách. Potešte sa. Jún bude karmický. Zrejme sa vo vašom živote odohrajú čudné, prípadne aj naoko záporné momenty. Nebrojte proti nim; akceptujte ich, a to s presvedčením, že majú svoj význam aj osoh. V júli relaxujte. Zájdite na výlet či dovolenku. Počas augustových dní si spravte v radoch ľudí, ktorí vás obklopujú, „sito“. Nezdržiavajte sa pri jedincoch, ktorí vám berú silu. A ani pri takých, ktorí ohovárajú iných. Uvedomte si, že keď dokážu intrigovať proti ostatným, rovnaké „techniky“ vedia použiť aj proti vám. Prelom leta a jesene ponúkne pozitívne materiálne energie. V prípade, že chcete zmeniť robotu, učiňte tak – bez váhania. Transformáciám žehná september aj október. V novembri a decembri sa povenujte rodine. Prípadne upracte príbytok. Hovorí sa, že keď je čistý dom alebo byt, čistá je aj hlava. 

 

Lásky a vzťahy

Karmické vibrácie sa najviac dotknú citovej sféry. A to predovšetkým u tých Kozorožcov, ktorí sa narodili v etape medzi 29. decembrom až 14. januárom. Na úrovni osobných vzťahov – partnerstiev alebo manželstiev – sa môžu odohrať dva scenáre. Pod ten prvý sa podpíše darma – teda dobrá karma. Pod ten druhý karma zlá – čiže karma v pravom slova zmysle. Darma sa dotkne približne 20 až 30 percent Kozorožcov; tých zvyšných poznačí „vratková“ karma. Tá spočíva v princípe, že deťom Saturna sa vrátia energie, ktoré v ostatných mesiacoch, či dokonca rokoch vytvorili. Ak svoju polovičku zanedbávali, teraz začne ona zanedbávať ich. Ak blízkych ľudí týrali škodlivým správaním, zažijú to isté. Ak čiahli po nevere, partnerovi alebo partnerke narastú pomyselné krídla – a začne si užívať po boku iného jedinca. Dôležité bude, ako sa zemskí Kozorožci k zákonitostiam karmy postavia. Ak ju akcepujú – a „navnímajú“ ako prostriedok k prerobeniu a pretvoreniu vlastného Ja, osudový rok ich neskolí. Naopak, aby by karmickým „buchnátom“ podľahli, objaviť sa môžu psychické aj fyzické ťažkosti. Decembrovo-januárovo osoby, ktoré sú samy, samy aj ostávajú. Rok 2024 prináša len minimálny predpoklad na stretnutie rezonančnej polovičky. Na úrovni rodín môže dôjsť k rozhádaniu.

 

Materiálna oblasť

Väčšina Kozorožcov si v „novoročnici“ neužije citovú pohodu. Našťastie, vývoj na „poli“ matérie zemských jedincov poteší. Vo vzduchu visia nové možnosti. Po čerstvých výzvach by mali siahnuť najmä tí „Saturnovci“, ktorým aktuálne činnosti odoberajú energiu. A „odkrajujú“ zo zdravia – napríklad vplyvom početných stresov alebo nevyhovujúcich kolegiálnych zväzkov. Kozorožci, ktorí v nadchádzajúcich mesiacoch rozhodia siete, nájdu uspokojivé zamestnanie. Prácu, v ktorej sa nebudú toľko nervačiť a v ktorej si užijú viac medziľudského pokoja. Mimoriadne prajný rok sa vinie aj pred tými osobami, ktoré v súčasnej robote badajú stagnáciu – a chceli by sa na kariérnom rebríčku posunúť vyššie. Nový džob im tento „rozmer“ ponúkne. V roku 2024 sa zadarí predovšetkým tým Kozorožcom, ktorí pracujú v súkromnom sektore. Peniaze bude v rovnováhe – aj prídu, aj odídu. Niektorí jedinci si uhradia staré finančné resty v podobe lízingov, úverov, pôžičiek, a tak odľahčia svoje Ja. 

 

Zdravie

Mnohí Kozorožci v ostatnom čase na svoje celostné zdravie „kašľali“. Buď sa prejedali, alebo nešportovali, alebo svoje Ja vystavovali početným stresovým faktorom. Isté obdobie to fyzická aj psychická stránka zvládala; teraz však príde „bod zlomu“. Na obzore sú choroby rôzneho druhu – najmä psychické, kardiovaskulárne a také, ktoré sa týkajú pevných častí organizmu. Možno ich však zmierniť, a to veľkou úpravou životosprávy.

 

Osobná mantra: „Zdravie mám len jedno – a preto robím všetko preto, aby fungovalo“. 

 

Kľúčový minerál - smaragd

Človek dneška potrebuje nádej. Vidinu lepšieho a krajšieho života. A zvlášť v ťažkých časoch. Silnými pozitívnymi vibráciami oplýva smaragd, obľúbený kameň Kleopatry. Verila, že vďaka polodrahokamu sa rozplynú všetky problémy a starosti. Smaragd, ktorý patrí do minerálovej „rodiny“ berylov, prináša nositeľovi vnútorný pokoj a mier. Likviduje stresy, ale aj myšlienkové chmáry. Harmonizuje psychiku. Jedincovi, ktorý s ním medituje, umožňuje rýchlo zabudnúť na sklamania, zrady, „podpásovky“. Osoží pri vše-odpúšťaní. Čistí aurický systém. Vplýva na duševné zdravie, posilňuje kardiovaskulárny systém aj pohybový aparát. Podľa niektorých prameňov prináša úspech a prosperitu.

 

Osobná bylinka

Deti Saturna by si mali často dožičiť čaj z upokojujúcej medovky. Starí Rimania ňou tíšili kŕče, tlmili búšenie srdce, ale aj zaháňali depresívne stavy či melanchóliu. Medovka im prinášala príjemné sny a lístky z nej – vložené do vrecka odevu – odháňali bodavý hmyz. Bylinka pomáha najmä proti stresu a vypätiu. Ľahko a rýchlo sa po nej zaspáva. Eliminuje žalúdočnú neurózu a výrazne posilňuje kardiovaskulárny systém. Dáva do poriadku tlak i tep. Rastlinka má blahodarné účinky na hlavu – utlmuje bolesti a migrenózne stavy.

 

Anjelská mocnosť

Nositelia desiateho znamenia zvieratníka by sa mali prihovárať archanjelovi Rafaelovi. Naplní ich pokojom. A tiež presvedčením, že každá udalosť – aj tá naoko negatívna – čoskoro pominie. Rafael je anjelom celostného uzdravovania – lieči každučkú „bunku“ života. A chorému človeku prinavracia silu.

 

Šťastné čísla

10, 12, 19, 30, 35 a 37

 

...

 

Vodnári – rok oddýchnutia si a pohodového režimu

Úroveň životnej energie: 70 %

Kvalita citového života: 70 %
Kvalita materiálneho života: 65 %

Sila zdravia: 65 %

 

Kľúčové úlohy na rok 2024

Venovať sa len tomu, čo človeku dobíja batérie – nie tomu, čo ho unavuje. Spomaliť. Na pomyselný piedestál postaviť vlastné Ja.

 

Všeobecná charakteristika roka

Vodnári, ktorých počas existencie koordinuje Urán – planéta inovácií a rebelantstva, sú väčšinou dynamickými ľuďmi s „napredovačným“ Ja. Už vlani však postrehli, že ich životná sila sa kamsi stratila – a je jedno, či šlo o skôr, alebo neskôr narodených jedincov. Buď boli permanentne unavení, alebo vyhorení. Vodnári a Vodnárky si začali uvedomovať potrebu žiť inak – pomalšie, pokojnejšie, harmonickejšie. Napokon, v ostatných rokoch pripomínalo ich bytie pomyselnú zbesilú jazdu. Tomu je koniec. Zo vzdušných bytostí sa v nadchádzajúcich mesiacoch vykľujú pohodové osoby, ktoré robia len to, čo ich teší – nie to, čo im vybíja batérie. Rok 2024 je aj obdobím vlastného Ja. Teda etapou, keď majú nositelia januárovo-februárových energií pozornosť sústrediť do seba samých. 

 

Rok 2024 podľa mesiacov

Január praje „prerábke“ myslenia. Zvážte, či je vaše uvažovanie pozitívne, alebo negatívne. V druhom prípade čiahnite po náprave. Uvedomte si, že vývoj života nie je fixovaný na osud; to, čo sa stane, si môžeme regulovať práve prostredníctvom kvality myslenia. Vo februári sa nepresilujte. Neriešte „veci“, ktoré vo vás nevytvárajú príjemné a šťastlivé pocity. Ak sa vám do niečoho nechce, jednoducho to odsuňte na vedľajšiu koľaj. Alebo delegujte na iného človeka. V marci sa vzdelávajte. Nasávajte nové poznatky – napríklad aj také, ktorých pomyselným menovateľom je duchovno. Počas apríla sa očistite. „Detox“ doprajte telu, duši, príbytku, v ktorom žijete. Zbavte sa nepotrebných a škodlivých energií. Máj praje cibreniu sebalásky. Myslite najmä na vlastné Ja – nie na potreby iných. Skrášlite sa. „Oprášte“ staré záľuby alebo sa pustite do úplne nových koníčkov. V júni pozor na „váľanie“ cudzích starostí či problémov na váš chrbát. Energeticky sa obrňte. Noste pri sebe strážne šperky z minerálnych kameňov – trebárs z anjelsky krásneho serafinitu. Júl praje cestám. Ak už dlhší čas prahnete po istom výlete či dovolenke, sen si splňte práve teraz. Na peniaze nehľaďte. Počas augustových dní naplňte svoj život harmóniou. Odstrihnite sa od negativistických ľudí alebo skeptikov. Majte radostný um. V septembri si vychutnávajte život. Žite spoločensky, absolvujte zaujímavé stretnutia, zájdite na umelecké podujatia. V októbri pozor na nepremyslené investície. Zvážte, kam a komu dávate svoje financie. November môže byť „chorľavý“. Vo väčšej miere sa starajte o svoje zdravie a vitalitu. V decembri sa obzrite – a spravte si bilanciu toho, čo pekné ste zažili. Tešte sa na nový rok – pasívnejšie vibrácie nahradia energie aktívne a progresívne.

 

Lásky a vzťahy

Existujúce partnerstvá alebo manželstvá ostávajú zachované. Pozitívnou správou je, že sa z nich vytratia napäťové energie. Skrátka, vo vodnárskych vzťahoch bude oveľa menej sporov a hádok. Prispejú k tomu najmä Vodnári samotní – a to tým, že v sebe nebudú mať napätie. V ostatných rokoch sa stávalo, že bývali často pod tlakom – a potom danú tenziu prenášali do osobných „nitiek“. Výsledkom boli početné nedorozumenia. Tým, že sa v novom roku myšlienkovo-emočne „upracú“, v domácnostiach sa nastolia pokojné a pohodové vibrácie. Vodnári budú menej kritickí. A utlmia aj náročnosť voči ostatným. Vzdušné bytosti „vrazia“ veľa času, energie aj peňazí do vlastného Ja. A to je dobre. Veď keby si spravili pomyselný sumár predošlých rokov, zistili by, že potreby a požiadavky duše ignorovali. Robili všetko možné aj nemožné – len nie to, čo by tešilo ich vlastné jadro. „Novoročnica“ je vhodná na skrášľovanie tela alebo zušľachťovanie duše. A tiež na vzdelávanie, absolvovanie dlho odkladaných ciest – aj so spirituálnym fluidom, rozvíjanie sa v záľubách či koníčkoch. Vodnári, ktorí sú sami, budú mávať dvojaké etapy. Niektoré mesiace nadobudnú rýdzo spoločenský charakter, iné zas ráz hĺbavosti – teda „rozmer“, keď vzdušní jedinci zatúžia byť  výsostne sami. V objatí s vlastnou dušou. Nové priateľstvá sa vytvoriť môžu; pravdepodobne však neprerastú do fixných zväzkov. Vodnári, ktorí majú deti, by mali so svojimi ratolesťami viac hovoriť o tom, čo chcú v živote robiť. Vďaka dialógom môžu výrazne a priaznivo ovplyvniť ich budúcnosť. A pomôcť im zorientovať sa v prioritách a potrebách.

 

Materiálna oblasť

Ostatné roky boli pre nositeľov predposledného znamenia zvieratníka zložité. Skrátka, mali toho veľa. A to buď v práci, alebo v domácnosti. Nový rok prináša spomalenie. Priestor na vydýchnutie a oddýchnutie si. Hviezdy žiadne veľké aktivity či projekty neodporúčajú. A ak by sa do nich januárovo-februárové bytosti aj pustili, radou je, aby ich rozvíjali postupne, bez náhlenia sa, s minimalizovaním stresových faktorov. V prípade, že by pomyselnú výzvu na existovanie v pohodovom režime odignorovali, odohrať sa môžu dva scenáre. Buď to, do čoho investujú energiu, nevyjde. Alebo – ak by sa to aj podarilo, Vodnárom to odoberie neskutočne veľa energie. A vplyvom toho môžu ochorieť. Pri každej činnosti si treba položiť otázku, aké pocity vytvára vo vnútornom prostredí. Ak pokoj, eliminovať ju netreba; ak však disharmóniu, bude nevyhnutné „odstaviť“ ju alebo delegovať na iných. Rok 2024 poteší Vodnárov, ktorí akýmkoľvek spôsobom pracujú so slovom, s hovorenou rečou či textami ako takými. Zadarí sa aj umelcom. V rámci financií pozor na investovanie do projektov, v ktorých vládne príliš veľa elementu vzduchu – čiže majú neisté „kontúry“ a nejasné pravidlá.

 

Zdravie

Vodnári a Vodnárky by mali dbať najmä na zdravú a vyváženú psychiku. Treba žiť v pozitívnej „tónine“ – bez negatívneho uvažovania. Často sa usmievať a smiať. Meditovať, rozjímať, prechádzať sa – predovšetkým v ranných hodinách. U niektorých vzdušných bytostí sa objavia bolesti krčnej chrbtice, hlavy či starosti s nervovým systémom.

 

Osobná mantra: „Energiu investujem len do toho, čo lahodí duši“.

 

Kľúčový minerál - serafinit

Serafinit je jeden z najkúzelnejších polodrahokamov. Pri pohľade naň sa v človeku vynára otázka, či má vzácny kameň svoje korene v zemských štruktúrach. Jeho konzistencia je tajomná, pripomínajúca anjelské krídla. Majiteľa opantá tmavozelenou až šedozelenou farbou, popretkávanou svetlejšími žilkami. Zaujímavosťou je, že jediné rozsiahle nálezisko sa nachádza na Sibíri. Majiteľ serafinitu sa mení na pokojnú bytosť, ktorú nič a nik nerozhádže. Dôveruje životu aj nebeským sféram. Vie, že je pod dokonalou ochranou. A že všetko v živote je v poriadku. Minerál posilňuje sebalásku, cibrí chuť po duchovnom vzdelávaní, zveľaďuje intuíciu. Osoží psychickému zdraviu.

 

Osobná bylinka

Deti Uránu by mali popíjať čaj z chmeľu obyčajného. V praxi sa využíva najmä sedatívny účinok rastliny, a to pri nervovej podráždenosti, nepokoji, migrénach, stavoch napätia, vyčerpania, vyhorenia. Horčiny napomáhajú vylučovaniu žalúdočnej šťavy. Chmeľ má aj bakteriostatické účinky. Ženám upravuje menštruačný cyklus. Zápar lieči ochorenia kože a vlasov. Najnovšie výskumy ukazujú, že liečivka pomáha predchádzať rakovine. Sušený chmeľ – vložený do vankúšika – prináša sladké sny.

 

Anjelská mocnosť

Nositelia jedenásteho znamenia zvieratníka by sa mali prihovárať archanjelovi Chamuelovi. Okrem toho, že ide o anjela vše-lásky, mocná bytosť sa stará aj o nastoľovanie pokoja a mieru vo všetkých „bunkách“ života. Anjelské „dotyky“ krešú z jedinca, ktorý sa mu prihovára, harmonickú bytosť, ktorá disponuje zdravou sebaláskou a sebahodnotou.

 

Šťastné čísla

2, 11, 20, 26, 39 a 42

 

...

 

Ryby – rok racia, života v pravde a spoľahnutia sa najmä na vlastné Ja

Úroveň životnej energie: 70 %

Kvalita citového života: 70 %
Kvalita materiálneho života: 70 %

Sila zdravia: 70 %

 

Kľúčové úlohy na rok 2024

Menej snívať – a viac konať. Nič a nikoho si neprikrášľovať. Robiť dobré rozhodnutia.

 

Všeobecná charakteristika roka

Ryby sú posledným znamením zvieratníka. Ich Ja koordinuje Neptún, planéta vody, ilúzií, fatamorgán, spirituality, mystiky. A februárovo-marcoví jedinci skutočne takí i sú. Často majú na nose ružové okuliare. Stavajú si vzdušné zámky. Žijú v nadzmyslových svetoch. A potom – keď príde pomyselné precitnutie – trpia. V roku 2024 dostanú možnosť „seba-prerábky“, a to kvôli tomu, že „záštitu“ nad ich bytím prevezmú pragmatické hviezdy. Tie sa postarajú najmä o to, že Ryby budú menej snívať a fantazírovať. Na všetko – vrátane ľudí – sa pozrú očami pravdy. To im zabezpečí ochranu pred sklamaniami či „buchnátmi“. Nasledujúce mesiace prinášajú viac sebaúcty, plodných rozhodnutí a dobrej sexuality.

 

Rok 2024 podľa mesiacov

V januári treba počúvať „šepoty“ vnútorného dieťaťa. Povedie vás, a to cez „pocitovosť“. Ak sa pri určitých aktivitách budete cítiť zle, je to prejav toho, že s vami nerezonujú. A platí to aj pri ľuďoch – v prípade, že v blízkosti istých jedincov nadobudnete disharmonické emócie, je to kvôli tomu, že s nimi nesúladíte. Vo februári sa pred vami otvorí „časo-priestor“ vhodný na skoncovanie s tým, čo nefunguje – teda s tým, čo vnútri vás vytvára negatívu „pocitovosť“. Zatvorte staré – a otvorte nové „dimenzie“. Ak zmenové obdobie prepasiete, to ďalšie sa pred vami „rozvinie“ v letnej etape. Počas marcových dní vytvárajte pozitívne hodnoty. Šírte okolo seba optimistické vibrácie – vrátia sa vám, a to hneď niekoľkonásobne. V apríli dbajte na sebalásku. Ľúbte sa – a dajte si to patrične najavo. Uvedomujte si svoju vnútornú aj vonkajšiu krásu – a prezentujte ju. Vylepšite sexuálny život. Nebojte sa nových praktík. V posteli (alebo aj mimo nej) disponujte tvorivým Ja. Máj prináša priam rozprávkové energie. Vydarí sa vám všetko, do čoho sa pustíte. Jún bude spoločenský. Dostanete pozvania medzi ľudí. Nepovedzte im „nie“. V júli vstúpite do druhej zmenovej etapy. Ak vo vašom živote ostalo čokoľvek, čo oplýva záporným, deštruktívnym alebo toxickým fluidom, nadobro s tým skoncujte. A to buď počas júlových, alebo augustových dní. Koncom leta môžete odštartovať čerstvé aktivity – napríklad aj novú robotu či podnikateľskú činnosť. Rozhodnutia, ktoré urobíte, budú správne. V septembri dbajte na harmonickú psychiku. Myšlienkovo-emočným „splínom“ neprepadajte ani počas októbra. V novembri utužte rodinné „nitky“. Ak máte potomstvo, zaujímajte sa, s kým trávi čas. A odsledujte, aby nesiahalo po návykových látkach. V decembri oddychujte. A nezaoberajte sa zbytočnosťami.

 

Lásky a vzťahy

Ryby si zvyknú svoje polovičky „čačkať“ a prikrášľovať. Skrátka, vidia ich v ideálnej optike; nie však vo vibráciách pravdy. A potom trpia. Už minulý rok si veľká časť „vodákov“ sňala z nosa ružové okuliare. A na partnerov či partnerky sa pozrela „neskaleným“ zrakom. V praxi to prinieslo dva scenáre. Buď sa vzťahové energie dorovnali – a teda rybie zväzky nadobudli viac racionálne než iluziórne „odtiene“, alebo sa nefunkčné „nitky“ nadobro rozpadli. Nositelia posledného znamenia zvieratníka, ktorí tak neučinili vlani, majú danú výzvu pred sebou v nadchádzajúcich mesiacoch. Po transformačných „vlnách“ sa tie vzťahy, v ktorých došlo alebo ešte len dôjde k už spomenutej „harmonizácii“ (a ktoré krízu prekonali), premenia na rovnovážne a recipročné „spojnice“. Rok 2024 má silný ráz sexuality. Ryby opeknejú. Vykľujú sa z nich sebavedomé bytosti, ktoré „žiaria“. A ktoré dokážu očariť viac-menej každého. Okrem toho budú „vodáci“ mimoriadne náruživí. S polovičkou skončia v posteli oveľa častejšie než dosiaľ. A pod perinou sa nudiť určite nebudú. Deti Neptúna vyskúšajú nové techniky a praktiky. A to oboch partnerov naplní spokojnosťou. Ryby, ktoré sú samy, budú často v spoločnosti. A pravdepodobne si aj vyberú človeka na vzťah. Rozhodovať sa však nebudú emočne, ale pragmaticky. A to je dobre – vďaka tomu nenaďabia na pochybných jedincov, v ktorých by sa neskôr sklamali. Ryby, ktoré majú vlastné deti alebo vnúčatá, by mali dbať na to, aby ich ratolesti nečiahali po návykových látkach.

 

Materiálna oblasť

Pracujúce aj podnikajúce Ryby budú do vykonávaných činností vkladať dobrú energiu. A to je pozitívna správa. Prajné vibrácie sa postarajú o to, že dané aktivity pôjdu ako po masle. A prinesú úspech – vrátane finančného zdaru. Určitá časť Rýb – najmä tých, ktoré sa narodili od 3. do 20. marca – zmení zamestnanie, prípadne vstúpi do podnikateľských vôd. Daný krok bude kóšer. Vo všeobecnosti platí, že rozhodnutia, aj tie materiálne, ktoré vodné bytosti uskutočnia v „novoročnici“, prinesú zber sladkých plodov. Hviezdy budú na nebeskej „klenbe“ rozložené tak, že Ryby čiahnu po výsostne správnych a progresívnych verdiktoch. Peňazí pribudne. Stať sa tak môže aj na základe mimopracovných činností. Prípadne vďaka výhram alebo dedičstvám. V novom roku sa pani Šťastena usmeje predovšetkým na tie Ryby, ktoré pracujú s papiermi, financiami alebo v doprave. A tiež na osoby pôsobiace mimo domoviny.

 

Zdravie

Ryby by mali dbať najmä na zdravú a vitálnu chrbticu. Je možné, že už dlhší čas hapruje. A teraz – v roku 2024 – sa jej disharmónia prejaví naplno. U mladších ročníkov sa objavia bolesti chrbta – predovšetkým v krčnej úrovni, tých starších môžu paralyzovať aj zásadnejšie deštrukcie pohybového aparátu. Odporúčajú sa cviky, ktoré osožia chrbtici, prípadne aj rehabilitačné procedúry. Niektoré Ryby zaregistrujú nepríjemné „točáky“.

 

Osobná mantra: „Na všetko hľadím očami pravdy“. 

 

Kľúčový minerál - achát

Achát, ktorý môže oplývať pestrým spektrom farieb, je minerálom „uzemňovania“. Človeku pomáha s pomyselným zakoreňovaním - teda spájaním sa s vibráciami Matky Zeme. Dodáva odvaha, vervu, chuť pustiť sa po nových a nepoznaných cestičkách, entuziazmus, nadšenie a optimistického ducha. Achát je tiež kameňom nových vetrov - rozdynamizúva všetko, čo stojí alebo stagnuje. Uzatvára staré kapitoly životnej knihy a otvára nové "levely". Eliminuje materiálne blokády, brániace v priťahovaní vše-hojnosti. "Láme" strachy a obavy, ktoré sme prebrali od predkov - matky alebo otca. Osoží pri zásadných rozhodnutiach. Na fyzickej báze stabilizuje pohybový aparát, najmä chrbticu.

 

Osobná bylinka

K deťom Neptúna pasuje žihľava. Už naše prababičky vedeli, že „pŕhľava“ má mnohoraké liečivé využitie – od zmierňovania bolestí pohybového aparátu, cez prečisťovanie tela, až po elimináciu kyslosti v organizme. Obsahuje vitamíny C, B1, provitamín A, triesloviny, sacharidy, kyselinu octovú, mravčiu, minerálne látky ako vápnik, fosfor či železo. Čerstvý žihľavový list je plný chlorofylu, ktorý pôsobí ako tonikum. Žihľava je považovaná za najúčinnejšiu detoxikačnú krv a lymfu čistiacu bylinu. Podporuje trávenie a skvalitňuje metabolizmus.

 

Anjelská mocnosť

Februárovo-marcové bytosti by mali viesť spirituálne dialógy s archanjelom Sandalfonom. Hovorí sa, že anjel bol kedysi ľudskou bytosťou – a preto dôverne pozná človeka ako takého. Nebeská mocnosť vedie jedinca, ktorý ho osloví, po správnych cestách. Dodáva mu silu na uskutočňovanie podstatných rozhodnutí. Povzbudzuje sebavedomie a zdravé racio.

 

Šťastné čísla

2, 4, 11, 20, 40 a 44

 

 

Viac horoskopov nájdete v diári BALANS na rok 2024.