Ak ste sa narodili pod vládou VENUŠE, toto vás počas života čaká a neminie...

08.03.2019 08:29

 

Každý z nás má svoje dominantné planéty – riadiace to, kým sme, ako sa správame a kam smerujeme. Kľúčom k ich odhaleniu alebo určeniu je dátum nášho narodenia.

 

Venuša je kráľovským útvarom pre dvoje znamení zvieratníka – aj pre Býkov, čiže osoby narodené medzi 21. aprílom až 20. májom, aj pre Váhy, teda bytosti, ktoré uzreli svetlo sveta medzi 23. septembrom až 22. októbrom.

Sekundárne ovplyvňuje všetkých ľudí, ktorí prišli na svet 6., 15. alebo 24. dňa v ktoromkoľvek mesiaci.

Venuša je druhá planéta slnečnej sústavy – smerom od Slnka. Po žeravej guli a po Mesiaci ide o najjasnejší objekt viditeľný zo Zeme. So Slnkom a Lunou patrí medzi jediné tri nebeské telesá, ktorých svetlo vrhá na našu rodnú planétu tiene viditeľné voľným okom. Venuša je podobná Zemi – aspoň čo sa týka veľkosti a skladby, a preto ju často nazývame sesterskou planétou. Objekt je obklopený mimoriadne hustou atmosférou, ktorá na jeho povrchu udržuje najvyššie teploty spomedzi všetkých planét v slnečnej sústave. Keďže je Venuša k Slnku bližšie ako Zem, nájdeme ju takmer vždy neďaleko ohnivej gule. Zo Zeme ju možno vidieť hneď dvakrát, a to buď ráno pred východom Slnka, alebo večer bezprostredne po západe. Niekedy sa označuje ako Zornička alebo Večernica. Výnimočne možno Venušu voľným okom registrovať aj vo dne. Rok na planéte trvá 225 pozemských dní.

Planéta lásky a krásy fascinovala ľudí od nepamäti. Skúmali ju napríklad i starí Babylončania, a to okolo roku 1600 pred naším letopočtom. Jej symbolom je metaforické znázornenie bohyne Venuše držiacej zrkadlo – kruh s malým krížom pod ním. Dané označenie sa používa aj v biológii, a to na určenie jedincov ženského pohlavia.

Prvú misiu na Venušu vyslali Rusi. Vesmírnu sondu Venera 1 vypustili v roku 1961, ale stratila kontakt so základňou. Podrobná štúdia horúceho nebeského objektu sa skončila v roku 2015. Postarala sa o ňu vesmírna loď Venus Express. Kým nebola zničená nepriaznivými poveternostnými vplyvmi, podarilo sa zistiť, že na povrchu Venuše sa nachádza viac ako tisíc sopečných centier väčších než 20 kilometrov.

 

Venuša je planétou aktivity, a preto sú osoby pod jej vplyvom činorodí, vášniví a citliví. Ich telá disponujú príťažlivosťou a špecifickým magnetizmom – najmä tvár a ramená. Oči pripomínajú otvorený lotos. Ide o živých, hravých, milujúcich, trochu frivolných a vynachádzavých jedincov, ktorí majú vždy silne vyvinutý niektorý zo zmyslov (prípadne aj viaceré).

 

Nebeský objekt lásky je kľúčovým planetárnym aspektom pre Býkov, zemských jedincov s pôžitkárskou dušou. Svojim zverencom prináša zväčša harmonickú a vyrovnanú povahu s trpezlivým osobnostným fluidom. Prajné city, romantiku a pevné rodinné zázemie potrebujú ako soľ, hoci o tom často nehovoria. Veď Býci si svoje emócie zvyknú nechávať vo svojich útrobách. Venuša sa u „roháčov“ stará aj o žiarlivosť. U niektorých je jemná a láskavá, lichotiaca polovičke, u iných môže nabrať katastrofálne rozmery. Vtedy je žiaduce korigovať ju – aby nebola pre vzťah zničujúcim faktorom.

Býci patria vďaka venušovským vplyvom k takzvaným vychutnávačným bytostiam. Milujú vône, chute, dobré jedlá, sladkosti alebo korenené pokrmy. Potrebujú veľa dotykov. Občas sa ich zmocňuje prehnaná sexuálna túžba. Našťastie, temer vždy ju dokážu „ukočírovať“ – a potlačiť takzvané kučeravé myšlienky. Zemskí jedinci radi paktujú s umením. Buď sa mu sami venujú, alebo vyhľadávajú akcie, prostredníctvom ktorých môžu spoznávať čaro divadelníctva, sochárstva, maliarstva či hrania na hudobných nástrojoch.

Aprílovo-májové osoby prahnú po harmonickom zväzku bez otrasov a turbulencií. Hovorí sa, že patria do vejára najvernejších ľudí. Problémom býva, že vo vzťahu ostávajú aj po tom, keď z neho vyprchá lásky. K polovičke ich za takýchto okolností ťahajú pragmatické či racionálne dôvody – napríklad neschopnosť riešiť majetkové vysporiadania či nevôľa hľadať a budovať nový príbytok. Býci, ktorí sú v partnerstve alebo manželstve nespokojní, bývajú letargickí, pasívni, unudení, leniví a často spiaci. Potom majú tendenciu priberať.

 

Okrem Býkov ovplyvňuje magická Venuša aj Váhy, vzdušných jedincov, ktorí svetlo sveta uzreli v jesennom období. Svojim zverencom prináša esteticky naladený, tvorivý, kreatívny a nápaditý um. Aj preto sa mnohé Váhy pohybujú v oblasti umenia či zveľaďovania ľudskej krásy. V radoch vzdušných bytostí nájdeme špičkových vizážistov, kaderníkov, maskérov, pedikérov. Často paktujú s módou.

Váhy potrebujú k životu ľudí. Bez spoločenskosti si pozemské bytie nedokážu predstaviť. Zbožňujú zábavy, hravé podujatia, oslavy, párty, jubileá. Často majú veľa priateľov a dobrých známych. Rady sa obliekajú pekne, prípadne i nevšedne alebo originálne.

Venuša je pre Váhy aj planétou učenia sa – a to najmä na úrovni vzťahov. Septembrovo-októbroví jedinci bojujú s početnými problémami na ľúbostnej báze. Buď nevedia, čo vlastne chcú, alebo sú dlhodobo sami, alebo magnetizujú nevhodných jedincov, napríklad zadaných. Dôvodom je, že si v sebe nosia deštruktívne emočné kódy z minulosti. Často pochádzajú z rodinného prostredia. Planéty lásky ich vyzýva či pobáda k tomu, aby popracovali na očistení daných blokov, napríklad skrze odpustenia matke alebo otcovi. Keď sa tak stane, pritiahnu si rezonančného jedinca, takzvaný dvoj-plameň.

Váhy občas súperia s promiskuitou. Deje sa tak preto, že nenachádzajú vnútornú harmóniu. Hľadajú ju vždy v nových a nových ľuďoch. Zväčša však neúspešne.

 

Planéta Venuša vplýva predovšetkým na dýchací, urogenitálny a kardiovaskulárny systém. Objekt lásky, krásy a tvorivého ducha sa priatelí s Merkúrom a so Saturnom. Nepriateľstvo prechováva voči Slnku a Mesiacu.

Kúzelný planetárny útvar je hviezdnym tútorom nielen pre Býkov a Váhy. Jeho silu zužitkúvajú aj takzvaní šestkoví ľudia – teda všetci tí, ktorí na narodili 6., 15. alebo 24. dňa v ktoromkoľvek mesiaci. Hovorí sa im aj milovníci života.

Ide o magnetických jedincov, ktorí pôsobia jemne a citlivo. Ich hlas je príjemný a mäkký. Milujú luxus, umenie, zväčša oplývajú brilantným vkusom. Ľahko priťahujú potenciálnych milencov a milenky. Sú spoločenskí, zbožňujú cestovanie. Neznášajú veci, ktoré nelahodia oku, ale aj špinu a zlé zaobchádzanie s ľuďmi.

Keď niečo robia, najskôr si to premyslia – a až potom učinia verdikt. Držia sa hesla – pomaly ďalej zájdeš. Pri práci ich nesmie nik vyrušovať – potom sú rozčúlení.

Sú univerzálnymi priateľmi, starostliví a láskaví, schopní podať pomocnú ruku. Radi skúšajú nové sexuálne praktiky.

Duchovné sféry prinášajú pre „šestkovcov“ aj viaceré výstrahy – je žiaduce strániť sa alkoholu, mimomanželských intímnych zväzkov a finančnej rozhadzovačnosti. Pozor si tiež treba dávať na zadaných jedincov, lenivosť, používanie vulgarizmov, zbytočné škriepky a náladovosť.

 

Raz za čas vstupujeme do venušovského roka všetci – bez ohľadu na to, či sme Býci a Váhy, alebo patríme do rodiny takzvaných milovníkov pozemského bytia. Ide o šestkový rok, prinášajúci dôležité zmeny na poli vzťahov alebo lásky, emočné očistenie sa, povzbudenie úcty voči vlastnému Ja, investície do bývania, obdarúvanie seba alebo blízkych, silnú tvorivosť a zlepšenie peňažných tokov. Hoci sa v astro-kuloároch hovorí a píše, že roky s číslom 6 sú výsostne pozitívne s ohľadom na partnerstvá alebo manželstvá, nie je to celkom tak. Venuša testuje a preveruje všetky zväzky, v ktorých človek funguje. A ak uzná, že ich grom nie je láska, postará sa o ich ukončenie.

To, kedy vkročíme do roka Venuše, môžeme zistiť prostredníctvom numerologického alebo astrologického výpočtu. V tomto smere poradí skúsený ezoterik, prípadne i počítačový softvér.

 

 

Zdroj obrázkov: pixabay