Desatoro sebalásky. Naučte sa ľúbiť vlastné Ja - a zažijete zázraky

23.05.2021 08:38

 

Máj žičí láske. Za láskou však neslobodno hľadať len vzťah medzi dvoma ľuďmi, ale aj vzťah k vlastnému Ja. Dokonca sa hovorí, že čím väčšmi človek ľúbi seba samého, tým krajšie zväzky ho obklopujú. Pripravil som pre vás magické desatoro na posilňovanie sebahodnoty.



• Denno-denne vyslovujte vďačnosť Bohu za život a za všetko, čo vám venoval. Ďakujte za svoju povahu, múdrosť, fyzickú alebo duševnú krásu.


• Často sa na seba usmievajte – napríklad pri pohľade do zrkadla. Úsmev má zázračnú moc. Takýmto spôsobom sa stotožníte s teóriou, že sa páčite sebe samému. Hladkajte si svoje telo, hovorte mu, aké je krásne a ako ho ľúbite. Prihovárajte sa jednotlivým orgánom a tešte ich hrejivými slovami.


• Kontrolujte svoju prírodnú myseľ – čiže hlavu. Vlievajte do nej pozitívne presvedčenia, mantry, afirmácie. Prinúťte ju, aby sa pre ňu teória o tom, že nadovšetko ľúbite vlastné Ja, stala rýdzou pravdou.


• Prihovárajte sa svojmu najvnútornejšiemu dieťaťu – čiže Božiemu jadru. Robte len to, čo ono samo vníma ako správne. Načúvajte jeho potrebám a plňte ich. Láskou voči internému dieťaťu posilňujete lásku voči svojej celistvosti.


• Starajte sa o svoje fyzično i psychično. Jedzte zdravú stravu, dostatočne sa hýbte, športujte, nezanedbávajte oddych, relax a dovolenky. Aj takýmto spôsobom sa dávajte najavo, že vaša sebaláska je silná a neoblomná.  


• Nasávajte duchovné alebo spirituálne poznatky. Čítajte motivačnú literatúru, navštevujte koučovacie kurzy alebo prednášky. Všetko, čo urobíte pre vlastné Ja, zveľaďuje sebalásku.

 


• Cibrite záľuby a koníčky. Pracujte s estetikou, tvorivým duchom, kreativitou, umením. Zmysel pre krásno je balzamom na sebalásku.


• Vykonávajte také pracovné činnosti, ktoré vás duševne aj materiálne uspokojujú. Vedzte, že ak robíte to, čo vo vás nevytvára pocity šťastia a komplexnej saturácie, idete proti sebe samému, a teda odkrajujete zo sebalásky.


• Obklopujte sa rezonančnými ľuďmi. Odstrihnite sa od jedincov, s ktorými sa necítite dobre – teda ktorí vám kradnú pozitivitu a dopujú vás vlastnými negatívnymi vibráciami. Budujte vzťahy, v ktorých vládne vyváženosť. Jednoducho povedané, funguje v nich jednota medzi vydanou a prijatou energiou. Lásku dávate, ale i prijímate. Naučte sa hovoriť „nie“. Uvedomte si, že máte absolútne právo odmietnuť to, čo nechcete, čo si neželáte, Prejavujte pravú a čistú podstatu osobnosti – bez schovávania alebo skresľovania emócií. Zdravo sebavedomý človek má vlastnú tvár – a nehanbí sa za ňu.


• V rámci alternatívnych harmonizačných techník často siahajte po červených, oranžových alebo zlato-žltých minerálnych kameňoch. Sebalásku umocňuje koral, karneol, adulár, oranžový kalcit alebo jantár. Z aromaterapie vyskúšajte santalové drevo.

 

 

Zdroj obrázkov: pixabay