Farby liečia! Prezradím vám, aké uzdravujúce účinky majú jednotlivé kolóry

02.05.2019 07:24

 

Do spektra alternatívneho uzdravovania patrí aj kolorterpia, čiže liečba farbami. Funguje to jednoducho. Stačí, ak viete, ktorý odtieň momentálne vaše telo či duša potrebuje – a doprajete mu ho prostredníctvom oblečenia, doplnkov či minerálnych kameňov. Mágiu farieb praktizovali už starí Egypťania. Vedeli, že ten či onen odtieň ovplyvňuje myšlienky a pocity človeka, a teda aj príslušné orgány v tele. Ich filozofia znela: ak sa určitou farbou eliminujú škodlivé myšlienkovo-emočné balasty, organizmus prejde reštartom. A teda zmizne aj samotná choroba. 
 
 
*Červená farba zvyšuje životnú silu
Červená prislúcha k elementu ohňa. Plamene sú mocné, rozpínavé, nebojácne, ale aj ničivé a deštruktívne – a rovnaké atribúty sa viažu aj k farbe krvi.  Človeka, ktorý sa ňou obklopuje, poháňa vpred. Láme strachy a obavy všetkého druhu. Ničí lenivosť, pasivitu a nečinné vyčkávanie na zázraky z nebies. V hĺbkach živej bytosti prebúdza silnú vôľu, zdravé chcenie, vervu, nadšenie, odvahu a odhodlanie. Aktivuje pomyselný myšlienkový kód, že všetky sny a túžby, ktorými disponujeme, sú zrealizovateľné – len si vyžadujú našu snahu. 
Červená je i farbou vášne a emócií. Ľudia, ktorí ju nosia na oblečení, pôsobia dojmom neoblomných a ráznych jedincov, vzbudzujúcich rešpekt. Prehnané obklopovanie sa touto kolórou z nás však robí chladné kráľovné bez štipky citov. 
V rámci zdravia dáva do poriadku pohybový aparát, ale aj hrubé črevo a lymfu.  
 
*Oranžová cibrí tvorivého ducha
Farba pomarančov pôsobí vitálne, energicky, optimisticky, vzpružujúco. Je to kolóra mladosti. Hovorí sa, že ľudia, ktorí sa ňou obklopujú, udržujú svoje ja v móde celoživotnej sviežosti, takže aj v starobe môžu pôsobiť veľmi mladistvo. 
Oranžová uzatvára minulosť – človeku pomáha zbaviť sa všetkého starého, prežitého, skostnateného a negatívne vrytého do mysle. Obzvlášť účinná je pri eliminácii minulostných citových bôľov a sklamaní. Zo srdca vyníma emócie zrady a nahrádza ich prekrásnymi lúčmi odpustenia. 
Oranžová cibrí optimistického ducha a pomáha pri kreovaní krajšej budúcnosti, a to správnym navibrovaním mysle. Tým, že človek uvažuje pozitívne, dokáže si vytvoriť plnohodnotnejšie futúrum. 
Na fyzickej báze sa spája s urogenitálnym traktom, ale aj s krvou.  
 
*Žltá je farbou takzvaného jánstva
Psychológovia, ktorí sa zaoberajú vplyvom farieb na človeka, hodnotia žlté odtiene ako najoptimistickejšie. Aj preto sa táto farba hojne využíva pri budovaní detských ihrísk, zábavných parkov či športových centier. Človeku dodáva presvedčenie, že zem je prekrásne miesto na život a oplatí sa tu byť. 
Žltá farba zvyšuje bázu vše-radosti. Ruší negativizmus, skepsu, ale aj strachy a obavy. Tomu, kto sa ňou obklopuje, umožňuje vidieť pozitívne črty bytia – a tie negatívne absolútne odignorovať a hodiť za hlavu. 
Žiarivá farba – slnečná „kolóra“ – zveľaďuje sebalásku, sebaúctu a sebahodnotu. Jedným slovom jánstvo.  
V rámci zdravia dáva do poriadku trávenie.  
 
 
*Zelená prináša pokoj a mier
Spája sa s ústredným orgánom tela – srdcom. Nastoľuje harmóniu, jednotu, súlad, mier a pokoj. Utlmuje všetky škodlivé a deštruktívne emócie – žiaľ, zlobu i nenávisť. 
Zelená kolóra je i farbou sebalásky. Človek, ktorý sa ňou obklopuje, miluje vlastné ja – a to bezpodmienečne. Má svoje prirodzené hranice a nikdy nedovolí okoliu, aby ho využilo, zneužilo či zmanipulovalo vo svoj prospech.
Farba lesov a hôr disponuje vše-liečivými atribútmi, a to preto, že je energeticky prepojená s archanjelom Rafaelom – Božím lekárom. 
Zelené odtiene zlepšujú vzťahy a pomáhajú pri magnetizovaní takzvaných dvojplameňov – duchovných polovičiek.
Na fyzickej báze blahodarne vplývajú na celé telo, najmä však na kardiovaskulárny systém. 
 
*Ružová harmonizuje vzťahy
Osoby, ktoré dokážu astrálne cestovať a navštívili nebeské kráľovstvo, hovoria, že v Božej ríši dominujú práve ružové kolóry /popri iných prekrásnych odtieňoch/ – predstavujúce dobro, milotu, úctu, harmóniu. 
Človek - zahalený do ružových farieb - disponuje neuveriteľným pokojom, ktorý rozdáva aj okoliu. Sála z neho priateľský duch, a tak sa stáva akousi bútľavou vŕbou pre iných. Radi mu zveria svoje tajomstvá a trápenia. 
Ružová farba cibrí sebalásku – človek si vďaka nej plne uvedomuje svoju hodnotu. Nebojí sa žehnať vlastnému ja. Nebeský odtieň zlepšuje vzťahy, a to tak osobné, ako i rodinné, kamarátske či kolegiálne. 
V priestore vytvára romantické fluidum. V rámci zdravia dáva do poriadku srdce. 
 
*Biela má očistný charakter
Ide o farbu čistoty, nepoškvrnenosti, nevinnosti. Indikuje nové a svieže energie – aj preto sa hojne využíva v nemocničných alebo sociálnych zariadeniach. 
Ľudia, ktorí sa ňou obklopujú, sršia pokojom, harmóniou a vnútornou vyrovnanosťou. Šíria mierové myšlienky, sú priateľskí, nápomocní, empatickí a obetaví. Majú jasno v hlave, a preto nevytvárajú chaotické energie. 
Biela má i očistnú funkciu – z hĺbok človeka vyťahuje zaseknuté nezdravé emócie, ktoré spôsobujú životný nezdar. Hravo si poradí so smútkom, citovou bolesťou, krivdou, sklamaním či nenávisťou. 
Na fyzickej báze rozjasňuje psyché, likviduje migrény, skvalitňuje spánok a povzbudzuje imunitný systém. 
 
*Modrá je farbou osobnostného prerodu
Modrá farba má viacero odtieňov. Pokým tyrkysová zlepšuje komunikáciu, a tak z nás robí smelých jedincov, indigová umožňuje nadviazať transcendentálny dialóg s najvnútornejším dieťaťom – načúvať jeho potrebám a požiadavkám. Vďaka „indigu“ si uvedomujeme, že nie všetko, do čoho sme dosiaľ vkladali osobnú energiu, je pre naše ja skutočne dôležité. Skrátka, farba nám pomáha urobiť si vnútornú inventúru či selekciu, a teda započať mocný osobnostný prerod. 
Modrá sa vo všeobecnosti považuje za farbu mystikov, spirituálnych lektorov a liečiteľov. Cibrí tretie oko a umožňuje odštartovať kontakt s duchovnými pláňami. Spĺňa tiež ochranné funkcie – stráži pred ťaživými vibráciami. 
Tyrkysová harmonizuje respiračný trakt, indigová neurovegetatívny systém. 
 
*Fialová prináša spirituálny rast
Spomedzi všetkých farieb je najmagickejšia, najduchovnejšia a najzáhadnejšia. Už Leonardo da Vinci skonštatoval, že pri fialovom svetle sa myseľ človeka ponára do ohromných hĺbok. Niet divu, že tento odtieň s obľubou využívajú jasnovidci, liečitelia alebo veštci. 
Hovorí sa, že ľudia, ktorí sa obklopujú fialovou, priťahujú mocné svetelné bytosti - anjelov či archanjelov. Cibrí sa ich šiesty zmysel, majú silné napojenie na vyššie dimenzie, prehlbujú svoju intuíciu, vidia alebo počujú aj to, čo je pred bežným zrakom či sluchom skryté. Fialová na posteľnej bielizni zlepšuje spánok.
Mystická farba pomáha aj pri uzdravovaní. Má blahodarné účinky na psychiku. Odháňa stresy a napäťové situácie, čistí hlavu.
 
 
Zdroj obrázkov: pixabay