Poznáte runy? Spájajú s božstvami

03.06.2020 15:06

 

Človek odpradávna túžil komunikovať s nebeskou ríšou – samotným Bohom, anjelmi, archanjelmi, božstvami, bytosťami svetla. Hľadal a nachádzal pritom rozličné techniky. Jednou z nich sú runy – dávnoveké symboly, zahalené oparom tajomna a mystiky. Slúžia na nadväzovanie dialógov s transcendentálnym svetom – a na zužitkovanie jeho darov v prospech celostného dobra. Runové znaky sa kedysi ryli do kameňov, stromov či vetiev. Doba pokročila – dnes ich moc a vibráciu možno využiť jednoduchou vizualizáciou magického symbolu a privolaním prajných síl, prípadne nosením amuletu s vyobrazením príslušných runových „kódov“. Ak to, po čom túžite, rezonuje s vaším božím ja, bytosti dobra vám to rady splnia.
Pripravil som pre vás prehľad 9 najosožnejších rún.

 


Runa Rad – ochráni vás na cestách
Symbol prináša rozpohybovanie stojacich a pasívnych životných energií. Zabezpečuje rast, progres, napredovanie. Uzatvára minulosť a v človeku posilňuje schopnosť vidieť a cítiť nové vetry. Dodáva odvahu do nových krokov alebo rozhodnutí. Zabezpečuje plynulú a zdravú komunikáciu – otvorené prejavovanie emócií. Symbolizovať môže aj cestovanie. Pri fyzických presunoch zabezpečuje mocnú ochranu – aby sa človeku počas ciest nič zlé nestalo. Runa je symbolom manifestácie vlastnej sily – vďaka nej sa ľudská bytosť prestáva spoliehať len na hry osudu; musí pochopiť, že život má najmä vo vlastných rukách.

Runa Gyfu – pritiahne k vám pravú lásku
Kúzelný symbol v tvare písmena X prináša harmonické energie do všetkého, čo súvisí so vzťahmi a láskou ako takou. Vnútri človeka ruší škodlivé myšlienkové balasty, pre ktoré nevie alebo nedokáže nájsť spriaznenú dušu. V hlbinách rozpúšťa staré ľúbostné krivdy, bolesti, zrady alebo sklamania. Otvára srdce – a tak mení osobnú vibráciu ľudskej bytosti, aby dala okoliu najavo, že je pripravená na prítok prajných citov. Runa Gyfu blahodarne vplýva aj na partnerské alebo manželské vzťahy, ktoré – v mene najvyššieho dobra – utužujte a sceľuje. Zlepšuje komunikáciu, cibrí vzájomný rešpekt a toleranciu, skvalitňuje intímny život. Pozitívne ovplyvňuje aj zväzky rodinné, priateľské alebo kolegiálne.

Runa Sol – skvalitní váš život
Mocný symbol v tvare písmena S prebúdza pravú, čiže čistú alebo Božiu podstatu človeka. Každý z nás dostal z najvyšších sfér prekrásny dar – sebalásku. Žiaľ, pozemské štruktúry túto pravdu nohladávajú – a z ľudí sa tak stávajú jedinci bez úcty voči vlastnému ja, teda bez osobného svetla. Runa Sol tento aspekt neguje – v ľudskej bytosti aktivuje zdravú sebahodnotu. Symbol prináša tvorivú a kreatívnu silu – človek, ktorý ju nosí so sebou, srší dobrými nápadmi, ktoré sa nebojí pretavovať do reality. Odvážne a s plnou vervou. Runa má aj ochrannú funkciu, pretože stráži pred energo-upírmi alebo osobami, ktoré kradnú cudziu vitalitu.
 
Runa Dag – otvorí pred vami nové cesty
Symbol, ktorý prislúcha k letnému slnovratu, prináša zmeny, korektúry, transformácie, obraty, zvraty i prerody. V človeku posilňuje vedomie, že je čas posunúť sa z pomyselného bodu A do bodu B. Rozbíja stagnačné a mŕtve energie. Láme nerozhodnosť. Ľudská bytosť, ktorá si vizualizuje runu Dag, prípadne nosí amulet s jej vyobrazením, načúva vnútornej múdrosti – a tá ju povedie po správnych životných cestách. Mocný symbol rúca všetko, čo je skostnatené, zošnurované, dogmatické. Mení uhol pohľadu. Zvyšuje bázu zdravého sebavedomia. Vďaka rune vidíme možnosti a alternatívy; nie prekážky a peripetie.

Runa Thorn – odstrihne od vás nepriateľov
Symbol je zasvätený bohovi Thórovi, ktorý mohutným kameňom zneškodňoval zlých obrov. Z toho vyplýva, že runa pomáha pri eliminovaní všetkých vonkajších vplyvov, ktoré by mohli záporne zasiahnuť do našich životov. Vytvára pomyselný strážny štít, za ktorý nepreniknú energie nepriateľov, sokov, zlomyseľníkov, intrigánov alebo dlhoprstých. Runa je silne nápomocná pri čistení dlhodobých medziľudských sporov a konfliktov – a to tak, aby v nich zvíťazila pravda. Thorn predstavuje mužskú silu, nebojácnosť, plodnosť, potenciu, schopnosť seba-prezentácie a seba-manifestácie. systému.

Runa Algiz – umocní vaše „spojivo“ s osobnými anjelmi
Symbol v tvare otočenej vtáčej nôžky prináša absolútnu ochranu – strážny štít pred vlastnými aj cudzími zápornými vibráciami. Odbúrava zlovestné myšlienky a deštruktívne emócie – a tým pádom blokuje vstup externých negácií do nášho ja. Energie urieknutí alebo porobenín sa tak ešte pred vliatím do info-poľa človeka rozpustia, roztrieštia alebo vrátia k odosielateľovi. Runa Algiz spája so strážnymi anjelmi – a vysiela k nim pomyselnú prosbu, aby zintenzívnili svoje nebeské dotyky a objatia. Symbol tiež cibrí spojivo s takzvaným vnútorným anjelom, ktorý v ľudskej bytosti posilňuje aureolu, čiže prirodzené Božie svetlo. Keď ho máme aktívne, sme automaticky chránení pred jedovatými šípmi rôzneho druhu.

Runa Ing – prebudí ducha tvorivosti
Symbol prináša kreativitu, inovatívnosť, plodnosť, nadšenie a vervu. Jeho vibrácia mení človeka na neskrotnú šelmu, ktorá si plne uvedomuje svoje kvality a prezentuje ich. Nápady či idey – požehnané runou Ing – zabezpečujú celostnú hojnosť, vrátane tej materiálnej. Dobrí duchovia symbolu ukazujú ľudskej bytosti, ktorá sa o niečo snaží, vhodné cesty, techniky a metódy, aby sa jej chcenie pretavilo do zberu sladkého ovocia. Robia to vo forme vnuknutí. Nositeľ runy srší sexepílom a kvalitnou osobnou vibráciou. Ľudia ho ospevujú a velebia.

Runa Beorc – z vášho života vyzametá všetko nežiaduce
Mocný symbol v tvare písmena B je spojený s jarnou rovnodennosťou, teda obdobím, keď sa Gaia – Matka Zem – prebúdza zo zimného spánku a obsypáva svoje koberce pestrými kvetmi, novou úrodou, sviežimi vôňami. A presne takýto je aj význam runy Beorc – človeku, ktorý sa stotožní s jej vibračnými vlnami, prináša komplexnú transformáciu – uzatvorenie všetkého, čo je staré a prežité, a otvorenie sa prítoku nových vetrov. Symbol zabezpečuje zrod nových nápadov a ideí – takých, ktoré dokážu výrazne skvalitniť každodenný život. Cibrí intuíciu – schopnosť väčšmi počúvať interné hlasy a riadiť sa nimi. Keďže ide aj o runu plodnosti, je nápomocná pre tie páry, ktoré sa snažia o splodenie potomstva.

Runa Peorth – otvorí skryté zmysly
Magický symbol umožňuje človeku, ktorý s ním pracuje, vidieť pod povrch vecí. Odkrýva všetky tajomstvá bytia. Prostredníctvom Peorthu nám duchovné ríše vyjavujú skutočné spúšťače životných udalostí a situácií – aby sme zistili, že aj naoko negatívne momenty majú pre naše ja dôležitý význam. Pomocou nich sme múdrejší, rozhľadenejší a skúsenejší. Kúzelný symbol k nám priťahuje také informácie a poznatky, ktoré naša duša v danej chvíli potrebuje ako soľ. V neposlednom rade cibrí intuíciu, zvyšuje túžbu po spirituálnom raste a v citlivých jedincoch môže výrazne posilniť mimozmyslové vnímanie – teda videnie takých vecí, ktoré sú pre bežné oko skryté.



Ďalšie mystické symboly:
Runa Feoh - človeku osoží pri magnetizovaní materiálneho zdaru a finančnej plodnosti.
Runa Úr - zakoreňuje a zbavuje strachov.
Runa Ós - pomáha pri duchovnom zrení a skvalitňuje komunikačnú bázu.
Runa Cen - očisťuje myšlienky, a tak mení vibráciu ľudskej bytosti.
Runa Wyn - priťahuje spriaznené duše.
Runa Haegl - je nápomocná pri prekonávaní buchnátov osudu.
Runa Nyd - uzdravuje a harmonizuje.
Runa Isa - rozpúšťa pasivitu a lenivosť.
Runa Jera - zabezpečuje mohutné životné zmeny.
Runa Éoh - dodáva životnú vitalitu.
Runa Týr - osoží pri súdnych alebo inštitucionálnych naťahovačkách.
Runa Eh - skvalitňuje kolegiálne väzby a klímu na pracovisku.
Runa Man - cibrí sebaúctu.
Runa Lagus - prebúdza chuť spirituálne zrieť.
Runa Odal - dáva do poriadku rodinné zväzky. 

 
 
Zdroj obrázkov: pixabay