Spirituálny poradca Peter odpovedá: Existuje vôbec stopercentná veštba?

12.11.2015 14:51

Človek je od prírody tvor zvedavý. Túži vedieť, čo ho čaká a čo neminie. Buď len tak – pre zábavu, alebo v dôsledku problému, ktorý ho aktuálne ťaží. Východisko z krízovej situácie nedokáže nájsť sám, a preto hľadá spriaznenú dušu, ktorá mu ukáže ten správny smer. Váha, či sa rozviesť, či zmeniť prácu, odísť do zahraničia, vziať si pôžičku, ísť na operáciu alebo zmeniť bydlisko. Postup býva zväčša rovnaký – nájde si vešticu, mága či jasnovidku a po krátkej návšteve alebo telefonáte má v hlave jasnejšie. Karty, kyvadlo alebo veštecká guľa ukážu optimálne riešenie problému, ba dokonca nazrú aj za brány budúcnosti. 

 

 

Človek sa vďaka ezoterikovi dozvie, akými cestami-necestami sa v nadchádzajúcom období bude uberať jeho život. Po magickom úkone môžu nastať dva scenáre – veštba sa buď splní, alebo nie. Ak áno, klient je spokojný a jasnovidca vyhľadá opäť, prípadne bude jeho dobré meno šíriť medzi známymi a kamarátmi. V opačnom prípade naňho dobrého slovka nepovie, pretože nadobudne pocit, že veštec je šarlatán a pri výklade – jednoducho povedané – klamal. Aj do redakcie portálu Svet pozitívnej mágie sme dostali list s podobnou témou. Pani Anka zo Žiliny sa pred rokom obrátila na miestnu jasnovidku. Privítala ju v útulnom domčeku na okraji mesta. Sadli si za stôl a veštica jej vyložila karty – takzvané lenormandky. Anku zaujímal najmä citový život. Chcela vedieť, či si ešte nájde partnera. Pred siedmimi rokmi prišla o manžela – pri tragickej dopravnej nehode. Druhá oblasť, ktorú chcela „rozlúsknuť“, boli vzťahy s deťmi. Naštrbili sa pre majetkové nedorozumenia. Otázka znela, či sa do rodiny vráti stratená láska a medzi ňou a deťmi nastane zmierenie. Veštica zamiešala karty a vzápätí ich porozkladala po stole. Chvíľu do nich hľadela a potom „spustila“ svoje proroctvá. „Do roka tu máte partnera!“ povedala presvedčivo. Dokonca ho opísala. Bude vraj tmavý, zavalitejší, s briadkou a dioptriami. Údajne pracoval ako vojak alebo policajt. Pozitívna prognóza vyšla aj pri rodinných vzťahoch. „O dva mesiace vás vidím sedieť za jedným stolom!“ prehlásila jasnovidka. Počas hodinovej konzultácie sa Anka spýtala aj na iné veci.

Ako však plynul čas a nič z veštieb sa neplnilo, utrápená a rozčarovaná žena pochopila, že na proroctvách, ktoré získala, čosi nebolo s „kostolným poriadkom“. „Ako je možné, že veštby nevyšli? Na túto ezoteričku som mala dobré referencie od kamarátok...“ píše pani Anka v liste.

Existuje vôbec stopercentná predpoveď? A jestvuje vôbec budúcnosť ako taká? Čo ak je „futúrum“ otvorené a jeho vývoj závisí od nášho aktuálneho nastavenia?  Odpovede na tieto otázky sa nezískavajú jednoducho. Ale poďme po nich pátrať...

 

Predpovedanie budúcnosti má korene hádam už v dobe kamennej. Naši praprapredkovia čítali osud zo zvieracích vnútorností, ale aj z kameňov, stromov, vody a ohňa. V každom kúte Zeme sa vyvíjali iné techniky. Jasnovidectvo zažilo najväčší rozmach v antickom období. Z tejto etapy poznáme slávnu veštiareň v Delfách i povestnú vedmu Sibylu, kráľovnú zo Sáby. Žila približne v rokoch 970 až 870 pred naším letopočtom. Jej vízie sú známe dodnes – niektoré sú až podozrivo presné, v iných sa, takpovediac, sekla.

V stredoveku zažili veštci temné chvíle. Predpovedanie budúcnosti bolo považované za diabolské a čarodejnícke úkony. Okultisti boli tvrdo trestaní, mučení a zabíjaní. Aj napriek tomu ezoterika prežila. Po „odľahčení“ doby nastal priam veštecký „boom“. Popri klasických vykladacích kartách sa rozvinula chiromantia, teda čítanie osudu z dlaní, veštenie z kávy, čajových lístkov, krištáľových gulí, kyvadiel, očí, hviezd, čísel alebo vody. Množstvo techník, množstvo metód, a teda aj pribúdajúci počet ezoterikov. Ktorý však vraví pravdu a ktorý zavádza?

Veštec Peter, ktorý sa v spirituálnej sfére pohybuje už takmer dve desaťročia, má k tejto téme jasný postoj: „Kvalitný vykladač osudu je ten, kto pracuje s láskou a čistým úmyslom pomôcť. Ak sú zachované tieto aspekty, klient dostáva presné, korektné a objektívne odpovede.“ Na otázku, či existuje stopercentný výklad, odpovedá: „Pre človeka, ktorý navštívi veštca, nie je dôležité riešiť budúcnosť. Oveľa podstatnejšie je vedieť, ako žiť tu a teraz, aké mať naladenie, nastavenie, vibráciu, magnetizmus, myslenie a cítenie.“ Podľa Petra je „futúrum“ variovateľné, ohýbateľné, a teda i menné. Platí vraj jednoduchý princíp – konaj dobro a vráti sa ti, buď ľudský a do tvojho života pritečie dostatok univerzálneho Svetla. „Existuje teda iba jediný cieľ, za ktorým by sme počas života mali kráčať – a týmto cieľom je cesta k Najvyššiemu dobru,“ dodáva uznávaný ezoterik.  

 

 

Ako spoznať kvalitnú vešticu:

-        Minulosť, prítomnosť ani budúcnosť vám nevykladá bez toho, aby ste o to požiadali.

-        Na otázky odpovedá jasne a konkrétne, nie „omáčkovito“.

-        Váš život neposudzuje ani nehodnotí.

-        Pracuje s absolútnou diskrétnosťou.

-        Nesľubuje zázraky.

-        Je ľudská, usmievavá a chápavá.

-        Pri číselných údajoch vo veštbách /dátumy, cifry, ceny, termíny/ vás upozorní, že udalosti sú menné, a teda sa na striktné čísla nemožno fixovať.

-        Karty nevykladá pre cudzích ľudí /s výnimkou rodinných príslušníkov, na ktorých vám záleží/, pretože je to neetické a od týchto osôb ste na nazeranie do ich budúcnosti nedostali súhlas.

-        Nehovorí o smrti.

-        Nabáda k viere v Boha a anjelov a sama podľa týchto právd žije. 

-        Nenúti vás kontaktovať ju znova /ak sa rozhodnete opäť využiť jej služby, musí to byť vaša voľba, nie „príkaz“/.

-        Na veštecké úkony má živnosť, a teda nevykonáva „čiernu“ prácu bez odvodov daní.

 

Ak už teda k veštcom či jasnovidcom zájdete, pripravte si konkrétne otázky. Zaujímajte sa o aktuálny stav vášho života, v akom „leveli“ sa práve nachádzate, čo je pre vás dôležité vedieť. Pýtajte sa na alternatívy riešenia konkrétneho problému – čo vám prinesie prvá možnosť a čo zasa druhá? Nechcite, aby ezoterik rozhodol za vás. Vypočujte si jeho rady, odporúčania i nasmerovania, no ku konečnému „verdiktu“ pristúpte vy sami. Ak je veštec aj energo-terapeutom, dajte si zharmonizovať čakry, sceliť auru, prečistiť meridiány, prípadne pomocou jeho schopností nazrite do minulých životov alebo si dajte „rozpustiť“ staré blokády, ktoré vám bránia v šťastnom živote. Budúcnosť ako takú nechajte slobodne plynúť – vtedy prináša najsladšie „ovocie“.

 

Niektorí klienti prichádzajú za vešticami s cieľom vyskúšať a otestovať si ich schopnosti. Nadiktujú nesprávny dátum narodenia, pýtajú sa na neexistujúcich či mŕtvych ľudí alebo dávajú nezmyselné otázky typu „Čo sa mi stalo 12. novembra 2010?“. Samozrejme, staré známe „dôveruj, ale preveruj“ platí aj v tejto oblasti, no bez dôvery voči veštcovi sa ani „lístok nepohne“. Indikátorom toho, že vám daný mág či ezoterik pomohol, má byť finálny pocit. Ak sa po stretnutí a výklade cítite príjemne, ľahšie, čistejšie a rozhodnejšie, práca ezoterika splnila svoj cieľ a pre vaše „ja“ bol nápomocný. Naopak, ak od neho odchádzate unavení, vyšťavení, nespokojní, vystresovaní a napätí, je to signál toho, že táto osoba vám „nesadla“ a jej služby už v budúcnosti nevyužijete. Práve pocity, ktoré klient zažíva pri jasnovidcovi, sú aj ukazovateľom toho, s akými energiami pracuje. Príjemné a harmonické emócie vytvára veštec, ktorý je „napojený“ na svetelné bytosti – anjelov, archanjelov a ďalších „nebeských“ spoločníkov. Zlé, rušivé a skľúčujúce pocity zasa prezrádzajú, že mágovi prisluhujú démonické bytosti. Aj veštec Peter tvrdí, že na vlastné emócie sa oplatí brať zreteľ. „V prípade, že natrafíte na okultistu, ktorý pri práci vzýva temné sily, hrozí, že sa na vás nalepia a budú z vás „piť“ energiu. Z praxe dokonca poznám aj také prípady, keď zákerné veštice „hádzali“ na svojich klientov čiernu mágiu, aby im ju potom mohli za nemalý peniaz odstraňovať a čistiť,“ završuje rozprávanie Peter.

Ak veštcom nedôverujete, no láka vás svet ezoteriky a pozitívnej mágie, existuje ešte jedna možnosť – do tajov duchovna a spirituality sa zahĺbte sami. Čítajte ezoterickú literatúru, kúpte si „samovykladacie“ karty, napríklad anjelské či motivačné, rozviňte channelingové schopnosti, naučte sa komunikovať s anjelskými bytosťami a počúvať ich rady. 

 

 

Zaujímavosti o veštení:

-        Pôvod vešteckých karát je zahalený rúškom tajomstva – nikto presne nevie, kto a kedy ich vytvoril. S najväčšou pravepodobnosťou sa však „zrodili“ v starom Egypte.

-        K najpoužívanejších vykladacím kartám patria tarotové, cigánske, klasické žolíkové a takzvané lenormandky.

-        Jedna z najznámejších veštíc žila v Bulharsku. Volala sa Vanga a úspešne predpovedala zánik Sovietskeho zväzu, smrť princeznej Diany alebo pád Dvojičiek. Najstrašidelnejšia prognóza – tretia svetová vojna v roku 2010 – jej, našťastie, nevyšla.

-        Veštenie sa v posledných rokoch rozvíja najmä v USA, Rusku, Poľsku, ale aj Česku a Slovensku.

-        Aj tí ľudia, ktorí sa vešteniu striktne bránia, aspoň raz do roka „podľahnú“ jeho čaru – a to na Vianoce, keď prekroja jabĺčko. Hviezda vnútri predpovedá šťastie.

-        Existujú aj extrémne veštecké techniky – napríklad takzvaná rumpológia, teda výklad osudu zo zadku. Budúcnosť sa určuje podľa veľkosti, tvaru či pružnosti sedacích svalov.