Voda - zázračný živel. Uzdravuje, čistí, predvída budúcnosť

30.03.2022 14:58

 

Aktuálny mesiac patrí vode. Po celom svete sa environmentalisti alebo aktivisti snažia poukázať na nenahraditeľnú silu mocného živlu. Ale tiež na fakt, že jeho zásoby nie sú nevyčerpateľné. Odhady odborníkov hovoria jasnou rečou: v roku 2030 bude viac ako 45 percent populácie žiť v oblastiach s nedostatkom vody. O vzácny element sa treba starať – šetriť ním a chrániť ho. Potrebu starostlivosti o vodu podčiarkuje aj staré slovenské príslovie: Cenu vody objavíš až po tom, keď vyschnú studne.
Živel vody sa spomína aj v ezoterickej rétorike. Majstri spirituálnych vied často pracujú s programovaním prírodného elementu. Niektorí z vody dokonca veštia. Tečúci živel má svoje pevné postavenie aj vo filozofii feng-šuej.




Vytvorte si uzdravujúcu vodu
Liečebný „vodný rituál“ je jednoduchý. Stačí vám krčah s čerstvou vodou – inteligentným živlom - a tiež konkrétna predstava, akou uzdravujúcou energiou chcete tekutinu dobiť či naprogramovať. Ak vás trápia kardiovaskulárne ťažkosti – vysoký krvný tlak, poruchy tepu alebo zlá zrážanlivosť krvi – na papier napíšte svoju úprimnú prosbu pre vodu: „Uzdraviť srdce“, „Znížiť tlak“ alebo „Upraviť tep“. Papier nalepte na džbán s tekutinou - tak, aby napísaný text smeroval dovnútra. Hoci to znie zvláštne, voda si vaše želanie "prečíta" a na tomto základe sa aktivuje vo váš prospech. Tekutinu nechajte v pomyselnom programovacom režime celú noc a na druhý deň liečivý mok popíjajte.

 

Energo-tekutinu možno vyrobiť aj „vylúhovaním“ minerálnych kameňov vo vode. Dôležité je vedieť, akými kvalitami disponujú konkrétne polodrahokamy.
Vami vybraný kamienok nechajte pôsobiť v krčahu s vodou aspoň 30 minút, potom tekutinu popíjajte. Samozrejme, pred samotným úkonom minerál dôkladne poumývajte – aby ste z neho zmyli bacily. 
Tu je zoznam polodrahokamov a konkrétna indikácia.
Achát – pohybový aparát
Granát – krv
Rubín – črevo
Záhneda – lymfatický systém
Karneol  – urogenitálny trakt
Tigrie oko – žalúdok a okolité orgány
Ruženín – kardiovaskulárny systém
Tyrkys – dýchací trakt
Krištáľ - imunita
Ametyst – psychické ťažkosti
Ametrín – migrény



Uzdravujúcu vodu si môžete „vyrobiť“ aj priamo v sprche. Postavte sa pod prúd životadarnej tekutiny a predstavujte si, ako vám telo obmýva farebná voda. Každý odtieň má iné uzdravujúce účinky.
-        Červená farba – pohybový aparát, hrubé črevo, konečník
-        Oranžová farba – pohlavné orgány, močový trakt, obličky
-        Žltá farba – žalúdok, žlčník, pečeň, slezina, pankreas
-        Zelená alebo ružová farba – srdce a cievy
-        Modrá farba – dýchacie cesty, zmyslové orgány a nervy
-        Biela alebo fialová farba – psychika, mozog, spánok

Samozrejme, techniky, ktoré sme spomenuli, patria do spektra vitalizačných praktík, ktoré v žiadnom prípade nenahrádzajú majoritné liečebné metódy.




Vedeli ste, že voda má aj mystické schopnosti?  
Jednou z najstarších metód vykladania budúcnosti je veštenie z vodnej hladiny. Postup zvládne každý: ujasnite si otázku alebo problém, nájdite si pokojné miesto pri vode, pohodlne sa usaďte, uvoľnite sa a vyprázdnite myseľ. Hľaďte do vody, až kým nedosiahnete stav „medzi bdelosťou a spánkom“. V tomto rozpoložení by vám malo napadnúť riešenie problému alebo vám vodná hladina zvestuje odpoveď či indíciu.
Zaujímavá je aj iná veštecká technika. Položte otázku a na hladinu jazera alebo rybníka hoďte kameň. Spočítajte kruhy, ktoré sa vytvoria. Ak je ich počet nepárny, odpoveď na otázku je „áno“, ak ide o párny počet, odpoveď je „nie“.
Pri plnení túžob môže byť nápomocná takzvaná studňová mystika. Studne boli odjakživa považované za brány do iných svetov. Hovorí sa, že každá „diera v zemi“ má svojich láskavých, no ráznych strážnych duchov. Keď ich žiadate o splnenie sna, do studne treba hodiť obetný dar. Typickými obetinami boli v minulosti kamienky alebo mince. Táto forma mágie sa zachovala dodnes – každý z nás aspoň raz v živote hodil do studne peniaz - a v mysli pritom vykreoval svoje veľké želanie.
Chcete vedieť, či vás niekto uriekol? Pravdu odhalíte pomocou vody. Potrebujete nádobu s čistou tekutinou, pohár a čajovú lyžičku. Z nádoby odoberte 6 lyžičiek vody a dajte ich do pripraveného pohára. Zájdite k umývadlu. Z pohára odoberte 1 lyžičku vody, dajte ju do úst, premieľajte a následne vypľujte. Toto spravte trikrát. Potom namočte svoj pravý ukazovák do pohára a krúžte ním vo vode. Vzápätí si namočeným ukazovákom robte okolo pravého oka kruhy. Rovnako postupujte ľavým ukazovákom na ľavom oku. Na konci očistného rituálu by mali v pohári ostať necelé 3 lyžičky vody. Ak je tekutiny viac, znamená to, že máte porobené. V takomto prípade treba magický úkon opakovať znova.


Vodný živel podľa feng-šuej
Voda v sebe ukrýva energetický kód, ktorý vyživuje, inšpiruje a lieči. Aj preto by mala tvoriť súčasť každej domácnosti. Najpoužívanejšími vodnými komponentmi v bytoch alebo domoch sú fontány a akváriá.
V prípade fontán zvoľte také, ktoré vodu vystrekujú nahor a tá vzápätí pozvoľne steká na všetky strany. Je to sťa prírodný gejzír – nekonečná zásobáreň energie. Ideálnym materiálom, z ktorého by mali byť fontánky vyrobené, je kameň, prípadne keramika. S kovovými prvkami opatrne.
Akváriá sú nielen harmonizujúcou dekoráciou, ale aj symbolom hojnosti a prosperity. Aby do domu prinášali luxus a prepych, treba ich umiestniť do severnej, východnej, prípadne juhovýchodnej časti príbytku. Do akvária dávajte iba živé rastlinky, pridať môžete aj obliaky či mušle. Pozitívne alebo negatívne vplývajú aj samotné ryby – a to v závislosti od ich tvaru, farby či správania. Rýchle a dynamické ryby, ktoré majú viac jangovej energie, zabezpečujú rýchly tok energií, ryby so žiarivými farbami pôsobia povzbudzujúco, a pomalé, pokojné rybky s tlmenými farbami vytvoria jinovú energiu a zároveň pokojnejšiu a mierumilovnejšiu atmosféru.
Aj v prípade fontánok, aj v prípade akvárií platí jasné pravidlo: aby mohli spĺňať svoju magickú funkciu, treba sa o ne patrične starať. Voda musí byť čistá a pravidelne menená.
A kam voda podľa feng-šuej nepatrí? Jednoznačne do spálne, kde sa neodporúčajú ani fontány či akváriá. Stopku dajte aj obrazom s vodnou tematikou. Hovorí sa, že vodný element ruší vášeň a zdravú intimitu.


Prečo piť vodu? Tu sú silné argumenty
- Voda pomáha pri zhadzovaní nadbytočných kilogramov. Znižuje apetít a pri diétach alebo kúrach rozpúšťa tukové bunky.
- Blahodarne pôsobí na pokožku, ktorá je krajšia a sviežejšia.
- Tlmí bolesti všetkého druhu. Nedostatok vlahy v tele sa často prejavuje bolesťami hlavy. Miesto ružovej tabletky siahnite po pohári čistej vody.
- Reštartuje telo, likviduje únavu a zvyšuje produktivitu.
- Z tela odplavuje toxíny. Keď ochoriete, pite veľa vody, nech sa škodliviny rýchlo vylučujú z organizmu. Prírodná vlaha čistí vnútorné orgány a črevný trakt.
 
 
Zdroj obrázkov: pixabay