Všetko, čo chcete vedieť o roku 2016. Prečítajte si maxi-horoskop veštca Petra

01.12.2015 16:04

BARAN

*Láska a vzťahy

Karta „Afrodita“

Kvalita citovej sféry v percentách: 70 %

Rok prináša Baranom viac túžob či pokušení, a teda i rizika vkĺznutia do neuvážených vzťahov, flirtov alebo milostných pletiek. Zadaní Barani by mali zachovať vernosť svojim polovičkám a „nepokukovať“ po iných sukniach alebo nohaviciach.  Ako sa hovorí, lož má krátke nohy – a to znamená, že klamstvo a neúprimnosť by vyplávali na povrch rýchlosťou blesku. Rok 2016 preverí baranie vzťahy. Ak včas ustriehnu svoje hormóny a nenechajú sa opantať vôňou nepoznaného, ich zväzky ostanú zachované. V prípade, že dajú nevere zelenú, riskujú odhalenie, a teda i stroskotanie existujúceho vzťahu. Osamelí Barani prežijú počas nového roka množstvo vzrušujúcich chvíľ. Pôjde však len o krátkodobé citové záležitosti. Na dlhodobý a vyvážený zväzok si budú musieť ešte nejaký čas počkať. Rok je ako stvorený na budovanie sebalásky, investície do vlastnej krásy či cibrenie sexepílu.

 

*Práca, kariéra a peniaze

Karta „dieťa“

Kvalita pracovnej sféry v percentách: 90 %

Barani, fúkajú k vám nové životné vetry! V rámci práce či kariéry sa pripravte na veľké zmeny. Ak máte v zamestnaní pevné miesto, povýšia vás alebo vám dvihnú plat. V prípade, že túžite po inej robote, objavia sa nové príležitosti a možnosti. Otázkou bude, či máte v sebe dostatok odvahy pustiť sa do nich. Ak tak spravíte, neoľutujete. Pamätajte, že akékoľvek pracovné „korekcie“, ktoré sa dostavia samy alebo ktoré spravíte vo vlastnej réžii, prinesú sladké plody. Na pracovnej pôde buďte rázny a rozhodný, nenechajte sa ovládať cudzími názormi. Zabudnite tiež na detinskosť, prehnanú žoviálnosť či snahu byť so všetkými za dobre. Financií bude počas nového roka dostatok, objaviť sa môžu aj nové investície, prinášajúce osoh. 

 

*Zdravie, vitalita a životná sila

Karta „zvažovanie alternatív“

Kvalita zdravotnej sféry v percentách: 65 %

Ľudia narodení v znamení Barana sa počas roka 2016 dostanú do mnohých situácií, pri ktorých budú zvažovať medzi dvoma, či dokonca viacerými alternatívami. Dlhodobá nerozhodnosť sa môže pretaviť do ťažkostí s dolnými končatinami, najmä kolenami. Štrajkovať bude tiež chrbtica, hlava, zuby alebo oči. Menej pozitívnych vibrácií prúdi aj do obličkového systému.

 

*Karmická úloha

Správne sa rozhodnúť

 

*Najpozitívnejšia črta roka

Duchovne vyspelí Barani zažijú silnejší dotyk spirituálnej ríše. Mnohí sa naučia komunikovať so svojimi osobnými anjelmi či archanjelmi – počúvať ich a riadiť sa „svetelnými“ radami. 

 

*Výstraha

Nenechajte sa ovládať vášňami a neduhmi.

 

*Osobný archanjel

Haniel

 

*Liečivý minerál

Rubín

 

*Harmonizujúca farba

Červená

 

*Energizujúca drevina

Tis

 

*Kľúčová vôňa

Santalové drevo

 

*Šťastné číslo

5

 

*Najlepší mesiac

Júl

 

*Najkomplikovanejší mesiac

Október

 

*Osobná mantra

„Ovládam svoje emócie.“

 

...

 

BÝK

*Láska a vzťahy

Karta „osudová skúška“

Kvalita citovej sféry v percentách: 70 %

„Roháčov“ čaká v roku 2016 skúška ohňom. Ich vzťahy – aj tie dlhodobé – sa môžu otriasť v základoch. Dôvodom je, že mnohí Býci prežívajú na citovej báze nudu, nespokojnosť či namrzenosť. Navyše, ich srdce piští po niečom novom – nepoznanom a neošúchanom. Súčasný zväzok na nich pôsobí ako väznica, v ktorej nemôžu voľne dýchať. Potrebujú viac slobody a ľahkosti. Pokiaľ im to polovička dokáže poskytnúť a na „zarytých“ Býkov nebude tlačiť, ich vzájomný vzťah krízu prekoná.  V opačnom prípade pôjde naštrbený vzťah do záhuby, čo v praxi znamená, že ľuďom narodeným v tomto znamení „naservírujú“ sudičky nové partnerstvo. Duchovná ríša má pre „roháčov“ ešte jedno posolstvo – nadchádzajúci rok je ako stvorený na dočistenie karmických zväzkov. Býci, ktorí sa nevedia odpútať od minulých vzťahov – ovplyvnených karmou – zažijú v tomto smere prerod a staré citové „spojidlá“ tak budú definitívne rozviazané.

 

*Práca, kariéra a peniaze

Karta „vyťaženosť“

Kvalita pracovnej sféry v percentách: 50 %

Býci, v nasledujúcom roku si poriadne vyhrňte rukávy! Čaká vás more práce, povinností i zodpovednosti. Nadriadení na vás naváľajú toľko kompetencií, že vám z toho – ľudovo povedané – praskne hlava. Ak si pri čítaní týchto riadkov mädlíte ruky, mysliac si, že viac práce prináša aj viac peňazí, mýlite sa. V roku 2016 ich napriek „mase“ roboty bude pomenej. Navyše, v zamestnaní sa stretnete s využívaním a  so zneužívaním vašej dobroty. Naučte sa hovoriť „nie“ a dôsledne zvážte, za aké hranice či mantinely už nie ste ochotný zájsť. V prípade, že okoliu dovolíte, aby s vami narábalo ako s „handrou“, zaregistrujete mohutný úbytok energie. A od oslabenej vitality to k úplnej vyťaženosti tela i duše nie je ďaleko. Výsledkom preťaženia môžu byť choroby rôzneho druhu. 

 

*Zdravie, vitalita a životná sila

Karta „oheň“

Kvalita zdravotnej sféry v percentách: 60 %

Ľuďom narodeným v „rohatom“ znamení hrozia najmä zápalové ochorenia. Život im môže znepríjemniť oslabená imunita či ťažkosti spojené s dýchacím traktom. Býci by mali v roku 2016 ustriehnuť aj zuby, chodidlá, močový mechúr a vypätú psychiku.

 

*Karmická úloha

Naučiť sa hovoriť o svojich skutočných pocitoch

 

*Najpozitívnejšia črta roka

Býkov čaká v nasledujúcom roku bohatý spoločenský život. Zúčastnia sa na viacerých akciách, podujatiach či milých stretnutiach. O priateľov a známych nebude núdza.

 

*Výstraha

Nedovoľte okoliu, aby vami manipulovalo.

 

*Osobný archanjel

Gabriel

 

*Liečivý minerál

Akvamarín

 

*Harmonizujúca farba

Modrá

 

*Energizujúca drevina

Jaseň

 

*Kľúčová vôňa

Eukalyptus

 

*Šťastné číslo

3

 

*Najlepší mesiac

August

 

*Najkomplikovanejší mesiac

Január

 

*Osobná mantra

„Som sám sebou.“

 

...

 

BLÍŽENCI

*Láska a vzťahy

Karta „uvedomenie si vlastných chýb“

Kvalita citovej sféry v percentách: 60 %

Blížencov čaká hĺbavý rok, počas ktorého zmenia životnú optiku. Na udalosti, situácie alebo momenty, ktoré prežili či prežívajú, sa začnú pozerať inými očami. Ak za citové rany, bolesti či sklamania doteraz vinili druhú stranu, v nasledujúcich mesiacoch prejdú veľkou transformáciou a pochopia, že za problémy vo vzťahovej sfére nesú vinu aj oni sami. Snímu si ružové okuliare, ktorými dosiaľ nazerali na vlastnú osobnosť, a priznajú si chyby alebo neduhy, driemajúce v ich hĺbkach. Na základe tohto prerodu vstúpia duchovne vyspelí Blíženci do novej etapy života, v ktorej môžu zažiť silný recipročný vzťah. Pozitívne city v ňom rovnako prijmú, ako aj odovzdajú. Duchovná ríša má pre ľudí narodených v tomto znamení ešte jedno posolstvo – v roku 2016 nepreberajte zodpovednosť za iného člena rodiny na svoje plecia. Pamätajte, že každý si je zodpovedný za vlastný životný „náklad“.

 

*Práca, kariéra a peniaze

Karta „kráľ“

Kvalita pracovnej sféry v percentách: 95 %

Blíženci, pripravte sa na plodný a štedrý nový rok! Sudičky vám v ňom „naservírujú“ všetko, po čom túžite – aspoň čo sa týka pracovnej a finančnej sféry. Budete mať dostatok tvorivosti, kreativity a dobrých nápadov, vďaka ktorým sa na kariérnom rebríčku posuniete vyššie. Prebudí sa vo vás šelma, bažiaca po moci, riadení a koordinovaní iných. Mimoriadne pestrý rok čaká tých Blížencov, ktorí pracujú na vyšších postoch alebo si zarábajú sami na seba. Pre podriadených sa stanete múzou aj inšpiráciou a v prípade, že podnikáte alebo živnostníčite, o klientov, partnerov alebo objednávky nebude núdza. Vaša šikovnosť, obratnosť a schopnosť pretavovať plány do reality prinesie aj viac peňazí do osobnej kasy. Hviezdy však pre Blížencov majú aj jedno upozornenie: napriek tomu, že sa vám na pracovnej báze bude dariť, držte uzdu svojmu „egu“ nakrátko, aby vám, takpovediac, neprerástlo cez hlavu.

 

*Zdravie, vitalita a životná sila

Karta „vnútorné hlasy“

Kvalita zdravotnej sféry v percentách: 80 %

Osoby narodené v znamení Blížencov žiadne zdravotné pohromy či katastrofy nečakajú. Silná orientácia na materiálnu rovinu – prácu, kariéru či financie – môže spôsobiť vyťaženosť alebo únavu. Pozor si treba dávať aj na zmyslové orgány, najmä oči a uši. Slabší bude i nervový systém.

 

*Karmická úloha

Pozerať sa na seba samého, okolie i svet cez prizmu pravdy

 

*Najpozitívnejšia črta roka

Viacerým Blížencom sa v roku 2016 podarí zvíťaziť nad nepriateľmi, neprajníkmi alebo sokmi. Potešia ich tiež výhry v úradných alebo súdnych procesoch či „naťahovačkách“.

 

*Výstraha

Ukážte svoju silu, no poznajte svoje hranice.

 

*Osobný archanjel

Michael

 

*Liečivý minerál

Olivín

 

*Harmonizujúca farba

Zelená

 

*Energizujúca drevina

Ginko

 

*Kľúčová vôňa

Vanilka

 

*Šťastné číslo

9

 

*Najlepší mesiac

Február

 

*Najkomplikovanejší mesiac

August

 

*Osobná mantra

„V mojom živote vládne dokonalá harmónia.“

 

...

 

RAK

*Láska a vzťahy

Karta „testovanie známych“

Kvalita citovej sféry v percentách: 70 %

Osobné vzťahy Rakov budú v nasledujúcich mesiacoch postavené na pevných základoch. Zväzky či manželstvá zotrvajú, ba dokonca sa do nich „vleje“ viac lásky. Úsmev na tvári sa zjaví najmä Račiciam – partneri im splnia všetky túžby, aj tie najtajnejšie. Nie je vylúčené, že nežné, no prísne „prívrženkyne“ tohto znamenia budú v roku 2016 viackrát obdarované.  Narastie tak ich sebavedomie, ako aj presvedčenie, že sú pre okolie nenahraditeľné. Raci sú zrejme najcitlivejším znamením zverokruhu, a preto je evidentné, že uspokojivý osobný život – popretkávaný láskou, empatiou a emočnou reciprocitou – sa pretaví do celistvej spokojnosti a vyváženej psychiky. V priateľských, kamarátskych alebo pracovných vzťahoch to až také ružové nebude. Mnohí Raci sa v nadchádzajúcich mesiacoch stretnú s intrigami a klamstvami, čoho výsledkom bude selekcia známych. Skrátka, v okruhu blízkych ľudí si spravia akúsi inventúru.

 

*Práca, kariéra a peniaze

Karta „požehnanie zhora“

Kvalita pracovnej sféry v percentách: 95 %

Uspokojivá práca, dynamický kariérny rast a s tým spojený silnejší finančný „magnetizmus“ – to všetko sú základné črty nasledujúcich 12 mesiacov. Zamestnaní Raci sa dočkajú povýšenia alebo dvihnutia platu. Vylúčená nie je ani zmena roboty – samozrejme, k lepšiemu. Šťastena sa usmeje aj na tie osoby, ktoré sú bez zamestnania. Pozitívna vibrácia osobnosti, ale aj vlastná šikovnosť, húževnatosť či chtivosť prispejú k objaveniu vysnívaného džobu. Svoju rolu zohrá aj náhoda. Rok 2016 je vynikajúcim obdobím na výhry, víťazstvá a plodné investície. Viac než pre ktorékoľvek iné znamenie platí staré známe – risk je zisk. Získané peniaze si užívajte naplno; schovávanie „dukátov“ v pančuche už vyšlo z módy.

 

*Zdravie, vitalita a životná sila

Karta „pád“

Kvalita zdravotnej sféry v percentách: 70 %

Stabilná citová aj pracovná sféra priaznivo ovplyvní zdravie Rakov. Vitality a energie budú mať nadostač. Životnú silu im neukradnú ani komplikované či kritické situácie, ktoré by ich v predošlých rokoch zložili na kolená. Teraz nad nimi iba mávnu rukou. Jediné, čo môže potrápiť ľudí narodených v tomto znamení, sú pevné časti organizmu, teda chrbtica, kosti či kĺby.

 

*Karmická úloha

Prestať sa zaoberať tým, čo si myslí okolie

 

*Najpozitívnejšia črta roka

Raci budú mať v nasledujúcich mesiacoch oveľa viac dôvodov na radosť než v predchádzajúcich rokoch. Úsmev na tvári im vyčarujú najmä najbližší.

 

*Výstraha

Vystríhajte sa slov, ktoré ubližujú vám alebo okoliu.

 

*Osobný archanjel

Chamuel

 

*Liečivý minerál

Ruženín

 

*Harmonizujúca farba

Biela

 

*Energizujúca drevina

Borovica

 

*Kľúčová vôňa

Klinčeky

 

*Šťastné číslo

2

 

*Najlepší mesiac

Október

 

*Najkomplikovanejší mesiac

Február

 

*Osobná mantra

„Vychutnávam si život naplno.“

 

...

 

LEV

*Láska a vzťahy

Karta „kráľ“

Kvalita citovej sféry v percentách: 80 %

Levom a Leviciam sa v roku 2016 splní veľký sen – byť stredobodom pozornosti. Sudičky im nachystajú dostatok sebavedomia a sebalásky, na okolie budú pôsobiť ako magnet. Príťažlivosť, neodolateľný sexepíl a schopnosť vplývať na druhých z nich spravia, doslova, Afrodity či donchuanov. Obzvlášť prajné obdobie zažijú tí „nositelia“ tohto znamenia, ktorí sú nezadaní. Nápadníci či nápadníčky budú prichádzať zo všetkých svetových strán – stačí si vybrať.  Rok praje zábave, flirtom a slobodomyšlienkarstvu – samozrejme, treba si stanoviť mantinely. Osoby, ktoré sú vo vzťahu, prežijú v nadchádzajúcich mesiacoch stabilné partnerstvo. Majú po svojom boku jedinca, ktorý sa už naučil akceptovať „leviu“ tvrdšiu a nevyspytateľnú povahu. Do života Levov zavíta v roku 2016 množstvo nových ľudí – osožných a nápomocných. 

 

*Práca, kariéra a peniaze

Karta „zasiať semienko“

Kvalita pracovnej sféry v percentách: 90 %

Pre Levov sa otvárajú nové životné levely. Hviezdy sú naklonené veľkým plánom a projektom – predovšetkým takým, do ktorých sa „prívrženci“ tohto znamenia pustia vo vlastnej réžii. Dariť sa bude najmä osobám vykonávajúcim v rámci zamestnania samostatnú prácu – bez kooperácie kolektívu, a potom tým Levom, ktorým učaroval svet živnostníčenia alebo podnikania. Rok 2016 je obdobím tvorivosti, kreativity, inšpiratívnosti a múzy. Ľudia narodení v tomto znamení budú nové nápady, doslova, chrliť z rukáva. Aktivity, ktoré odštartujú, by mali doviesť do zdarného konca – bez ohľadu na to, čo si o nich myslia ostatní. Nie je vylúčené, že okolie „ovenčí“ nápady kritikou či „oparom“ skepsy. Pre Levov však viac než inokedy platí, že sa nesmú nechať ovplyvňovať inými ľuďmi. Skrátka, treba si stáť za svojím. Neústupčivosť prinesie zber sladkej úrody. 

 

*Zdravie, vitalita a životná sila

Karta „mamona“

Kvalita zdravotnej sféry v percentách: 75 %

Úspech vo všetkých sférach života môže Levom dvihnúť „hrebienok“ – nadobudnú pocit, že svet patrí iba im. Na silné ego potom zareaguje fyzické telo – objaviť sa môžu drobné úrazy končatín, ale aj vážnejšie starosti s kolenami. Pozor tiež na tlak a tep.

 

*Karmická úloha

Nestratiť ľudskosť

 

*Najpozitívnejšia črta roka

V roku 2016 čaká Levov viacero dobrých správ – a to osobných, teda od blízkych ľudí, ale aj úradných, na základe ktorých sa „nositeľom“ tohto znamenia skvalitní život.  

 

*Výstraha

Nedržte ľudí v neistote; narovinu im povedzte pravdu.

 

*Osobný archanjel

Raziel

 

*Liečivý minerál

Čaroit

 

*Harmonizujúca farba

Biela

 

*Energizujúca drevina

Lieska

 

*Kľúčová vôňa

Lotosový kvet

 

*Šťastné číslo

5

 

*Najlepší mesiac

Júl

 

*Najkomplikovanejší mesiac

Január

 

*Osobná mantra

„Ovládam svoje ego.“

 

...

 

PANNA

*Láska a vzťahy

Karta „smrť a znovuzrodenie“

Kvalita citovej sféry v percentách: 75 %

Panny, otvorte svoje srdcia dokorán, prichádza k vám láska! Mnohí ľudia, ktorí prišli na svet v tomto znamení, doteraz v citovej sfére tápali. Jednak hľadali samých seba, jednak spriaznenú dušu, ktorá by uspokojovala ich nemalé nároky. Skúšali jeden vzťah za druhým, no ustavične v nich rezonovala téza, že ešte stále to nie je ten pravý alebo tá pravá. Okolie im často vyčítalo prelietavosť či nestabilitu, no práve v nasledujúcich mesiacoch sa ukáže, že všetky tieto kroky mali svoj význam – do ich života zavíta princ alebo princezná na bielom koni. Po boku novej osoby prežijú vyvážený a harmóniou popretkávaný vzťah, ktorý neistým a pochybovačným Pannám dodá presvedčenie, že skutočná láska predsa len existuje. Zväzky, ktoré sa vytvoria v roku 2016, prípadne ktoré vznikli v posledných mesiacoch predošlého roka, budú dlhodobé a perspektívne. 

 

*Práca, kariéra a peniaze

Karta „do boja“

Kvalita pracovnej sféry v percentách: 85 %

Mnohé Panny to v posledných rokoch nemali jednoduché – ani v pracovnej, ani v citovej sfére. Nadobudli pocit, že sa im smola lepí na päty a ich životy uviazli v hustom bahne, z ktorého nevidia východisko. Našťastie, tieto problémy sú zažehnané! Rok 2016 bude pre citlivé a vnímavé Panny, doslova, transformačnou etapou, prinášajúcou zmeny a korekcie. Dá sa povedať, že ani kameň neostane na kameni. Ľudia narodení v tomto znamení nájdu vysnívaný džob, ktorý im poskytne pevnú pôdu pod nohami, ako aj stabilný príjem – a práve ten im dosiaľ spôsoboval poriadne vrásky na tvári. Hviezdy hovoria, že viaceré Panny nájdu v nadchádzajúcom roku svoje karmické zamestnanie – teda takú robotu, ktorá rezonuje s potrebami ich duše. Vhodným krokom v rámci hľadania práce je tiež vycestovanie do cudziny. V každom prípade platí, že Panny by sa nových životných výziev nemali báť. Už dávno pochopili, že strach je ich najväčším nepriateľom.

 

*Zdravie, vitalita a životná sila

Karta „nová organizácia života“

Kvalita zdravotnej sféry v percentách:75 %

Transformačné momenty, ktoré sudičky nachystali pre Panny, sa pretavia aj do zdravotnej sféry. Telo bude poslúchať väčšmi než doteraz. Hviezdy odporúčajú siahnuť po novej – teda kvalitnejšej a prospešnejšej životospráve. Mnohé Panny zmenia v roku 2016 stravu a do každodenného života pridajú viac pohybu. Už totiž vedia, že ak sa o organizmus nestarajú, štrajkuje – a to najmä tráviaci trakt. 

 

*Karmická úloha

Zmeniť svoj život od základov

 

*Najpozitívnejšia črta roka

Pannám sa v roku 2016 podarí odpútať od minulosti. Zbavia sa ľudí, ktorí im škodili, ale aj nezdravých myšlienkových foriem či starých návykov a zlozvykov.

 

*Výstraha

Nespoliehajte sa na druhých; máte v rukách obrovskú silu, a preto ju využite vo svoj prospech.

 

*Osobný archanjel

Jofiel

 

*Liečivý minerál

Pyrit

 

*Harmonizujúca farba

Zlatá

 

*Energizujúca drevina

Jelša

 

*Kľúčová vôňa

Levanduľa

 

*Šťastné číslo

2

 

*Najlepší mesiac

Február

 

*Najkomplikovanejší mesiac

September

 

*Osobná mantra

„Milujem život.“

 

...

 

VÁHY

*Láska a vzťahy

Karta „úder blesku“

Kvalita citovej sféry v percentách: 55 %

Váhy, vyzbrojte sa odvahou, optimizmom a silou! Rok 2016 prinesie v citovej oblasti viac peripetií a starostí než šťastia a radosti. Osoby, ktoré fungujú vo vzťahoch, by sa mali pripraviť na hádky a konflikty – a tie budú z lásky a pozitívnych citov postupne „odkrajovať“. Takto nahlodané zväzky časom stroskotajú. Rozpadnúť sa môžu aj dlhodobé partnerstvá či manželstvá. Samozrejme, vždy je možné kritickú situáciu zvrátiť. Od Váh sa v nadchádzajúcich mesiacoch očakáva, aby tlmili svoju výbušnosť, jedovitosť, prípadne aj žiarlivosť, pomstychtivosť či tendenciu hľadať chyby len na tom druhom. Ak sa spamätajú, naštrbenému vzťahu hodia „záchranné koleso“. Ľudia narodení v tomto znamení by sa mali pripraviť nielen na skúšky v osobnom citovom živote, ale aj vo vzťahoch ako takých.  Turbulencie zažijú priateľské, kamarátske aj kolegiálne zväzky. Viaceré Váhy nadobudnú pocit, že po svojom boku už nemajú osobu, na ktorú sa môžu stopercentne spoľahnúť. Hviezdy však vravia, že pozitívnym prístupom tieto problémy zdolajú.

 

*Práca, kariéra a peniaze

Karta „energetický upír“

Kvalita pracovnej sféry v percentách: 55 %

Ľudia, ktorí prišli na svet v znamení Váh, prežijú „zemetrasenia“ nielen v citovej, ale aj pracovnej sfére. Obklopovať ich budú manipulátorské osoby – teda jedinci, ktorí z nich „vycicajú“ maximum energie, a to bez adekvátneho ohodnotenia. Mnohé Váhy sa v zamestnaní stretnú s využívaním a diktátorskými technikami. Oporu nenájdu ani u tých kolegov, s ktorými si dosiaľ rozumeli. Výsledok tohto stavu môže byť dvojaký – buď sklopia zrak a budú „plávať“ vo vlnách nespokojnosti a namrzenosti, čo však môže priniesť psychické ťažkosti, alebo im – ako sa ľudovo hovorí – rupnú nervy a šéfovi hodia na stôl výpoveď. Ak sa rozhodnú ísť druhým smerom, rázny krok sa vyplatí, pretože prajné sudičky pre nich „ukuchtia“ novú robotu. Hneď po vstupe do nej by si však mali stanoviť jasné pravidlá, aby sa situácia s manipulátorstvom a so zneužívaním nezopakovala. Hviezdy majú pre Váhy ešte jedno odporúčanie – vyhýbajte sa intrigám ako takým. Do žiadnych nevstupujte a pokiaľ sa dozviete, že určité klamstvá kolujú o vašej osobe, pokúste sa nad tým iba pousmiať. Finančná sféra by mala byť napriek otrasom stabilná.

 

*Zdravie, vitalita a životná sila

Karta „minulosť“

Kvalita zdravotnej sféry v percentách: 65 %

Napriek tomu, že citová aj pracovná oblasť vám dá v roku 2016 poriadne zabrať, telo by malo byť relatívne poslušné. Objaviť sa môžu akurát stresy, nervozita a s tým spojené psychické neduhy. Zároveň si dávajte pozor na ochorenie, ktoré už vo vašom živote kedysi bolo. Vyhýbajte sa fyzickým aj duchovným spúšťačom tejto choroby.

 

*Karmická úloha

Napriek starostiam sa udržať vo forme.

 

*Najpozitívnejšia črta roka

Kritický rok preverí silu, energiu, vitalitu a pozitívnu myseľ tohto znamenia. Viaceré Váhy peripetie a skúšky zdolajú, na základe čoho vstúpia do ďalšieho obdobia ako psychicky silné a vyrovnané. Skrátka, posilní sa ich osobnosť.

 

*Výstraha

Nezdržiavajte sa na miestach, kde sa necítite dobre, a ani tam, kde sa už vaše poslanie naplnilo. 

 

*Osobný archanjel

Uriel

 

*Liečivý minerál

Granát

 

*Harmonizujúca farba

Červená

 

*Energizujúca drevina

Topoľ

 

*Kľúčová vôňa

Medovka

 

*Šťastné číslo

4

 

*Najlepší mesiac

Marec

 

*Najkomplikovanejší mesiac

November

 

*Osobná mantra

„Môj vnútorný úsmev mi nik nevezme.“

 

...

 

ŠKORPIÓN

*Láska a vzťahy

Karta „rodina“

Kvalita citovej sféry v percentách: 90 %

 

Škorpiónov čaká príjemný rodinný rok. Starosti či peripetie z predošlých období upadnú do zabudnutia. Do naštrbených a narušených vzťahov sa opäť „vlejú“ esencie lásky, konflikty a spory sa vďaka nájdeniu kompromisu vyčistia a definitívne „zhoria“ aj staré citové krivdy, bolesti, zrady alebo sklamania. Rodiny budú fungovať, doslova, ako švajčiarske hodinky. Škorpiónov to naplní absolútnou spokojnosťou, pretože lásku v rovnakej miere odovzdajú, ako aj prijmú. V uplynulých rokoch mali často pocit, že iba dávajú a pozitívne city k nim neprichádzajú v adekvátnej miere. Duchovne vyspelí Škorpióni sa v nasledujúcom roku pustia aj do očisty rodových „nitiek“, pretože už pochopili, že starosti citového charakteru, ktoré raz za čas „dorazia“ do ich životov, súvisia vo veľkej miere s rodovými ťarchami a blokádami. Osamelých jedincov čaká v roku 2016 hodnotný vzťah s dlhodobou perspektívou. Škorpióni zažijú aj príjemné rodinné stretnutia alebo oslavy.

 

*Práca, kariéra a peniaze

Karta „vzlet“

Kvalita pracovnej sféry v percentách: 90 %

Škorpióni, môžete si mädliť ruky! Energia prosperity, blahobytu a hojnosti sa opäť stáva neodškriepiteľnou súčasťou vášho každodenného života. V posledných mesiacoch roka 2015 ste zaregistrovali stagnáciu a mierny úbytok finančných vibrácií; teraz sa k vám pani Šťastena znova obracia tvárou. Zamestnaných Škorpiónov čakajú pracovné postupy, a to tak kariérne, ako aj finančné. Je čas o túžbach spojených s robotou nielen snívať, ale si ich aj plniť. Osoby, ktoré si zarábajú sami na seba, odštartujú nové obchody či kontrakty, prinášajúce materiálny osoh. Tí Škorpióni, ktorí sú bez práce, nájdu plnohodnotný džob, nesúci prívlastok „karmický“. Skrátka, pôjde o robotu, ktorá plne korešponduje s „navibrovaním“ ich duše. Ľudom narodeným v tomto znamení nebude chýbať tvorivosť a silná múza. Väčšinu svojich nápadov pretavia do úspešných a financie prinášajúcich projektov.

 

*Zdravie, vitalita a životná sila

Karta „pád“

Kvalita zdravotnej sféry v percentách: 70 %

Silné pracovné nasadenie, rýchle tempo a snaha zarábať viac sa môžu odzrkadliť v zdravotnom stave. Škorpióni by mali v roku 2016 dbať na to, aby počas dňa striedali vypätie a nervozitu s oddychom a meditáciou. V opačnom prípade hrozia úrazy alebo zdravotné ťažkosti spojené s pohybovým aparátom, prípadne i hrubým črevom. Pozor tiež na zhoršujúci sa zrak. Ak na relax nezabudnete, telo bude poslúchať.

 

*Karmická úloha

Kráčať si za svojimi snami

 

*Najpozitívnejšia črta roka

Ľudia narodení v tomto znamení konečne pocítia, aká sila sa ukrýva v slovnom spojení „skutočná láska“. Ak doteraz v tomto smere tápali a hľadali, rok 2016 prináša radikálny prelom – Škorpióni si naplno vychutnajú hodnotné, vyvážené a harmonické vzťahy.

 

*Výstraha

Nedovoľte finančným démonom, aby vás ovládali. Neklaďte peniaze na vrchol životného rebríčka a podeľte sa o ne s tými, ktorí to potrebujú.

 

*Osobný archanjel

Jofiel

 

*Liečivý minerál

Citrín

 

*Harmonizujúca farba

Žltá

 

*Energizujúca drevina

Javor

 

*Kľúčová vôňa

Kadidlo

 

*Šťastné číslo

1

 

*Najlepší mesiac

Február

 

*Najkomplikovanejší mesiac

Október

 

*Osobná mantra

„Prijímam a dávam.“

 

...

 

STRELEC

*Láska a vzťahy

Karta „meč v skale“

Kvalita citovej sféry v percentách: 55 %

Nespokojnosť, namrzenosť, stagnácia a ustrnutosť – to sú základné atribúty citovej oblasti pre ľudí narodených v znamení Strelca. V roku 2016 sa dostanú do situácií, ktoré im absolútne nebudú vyhovovať, no nenájdu v sebe silu alebo odhodlanie, aby ich zvrátili alebo zmenili. V osobných vzťahoch Strelcov sa očakávajú nezhody, napätie, citová „zaseknutosť“, ba dokonca aj chladnutie emócií. Mnohé osoby, ktoré prišli na svet v tomto znamení, budú v nadchádzajúcom roku fungovať bok po boku s človekom, voči ktorému neprecítia dostatok čistej lásky, no i napriek tomu sa pre radikálnu zmenu nerozhodnú, dúfajúc, že situácia naberie iný – pozitívnejší smer. Časom si však aj tak uvedomia, že túžby tohto druhu sú nezrealizovateľné a v konečnom dôsledku im neostane nič iné, iba sa uberať novými „cestičkami lásky“. K takýmto krokom však pristúpia až v roku 2017. Mnohí Strelci sa budú v nasledujúcich 12 mesiacoch cítiť nepochopení, odstrčení, ale aj izolovaní a osamelí. Hviezdy im radia, aby sa vo väčšej miere zdržiavali v milej spoločnosti.

 

*Práca, kariéra a peniaze

Karta „oslobodiť sa“

Kvalita pracovnej sféry v percentách: 75 %

Obdobie nespokojnosti a vnútornej „rozháranosti“ čaká Strelcov nielen v oblasti vzťahov, ale aj v pracovnej či kariérnej sfére. Už dlhší čas si uvedomujú, že ich „ja“ baží po zmenách, aby sa – ľudovo povedané – mali lepšie. Chcú kvalitnejšiu robotu, hodnotnejší kolektív, ale aj viac peňazí. Pokým v citovej oblasti sa nevyhnutné zmeny v roku 2016 neodohrajú, respektíve budú iba čiastkové, rovina práce sa, takpovediac, zatrasie v základoch. Mnohým Strelcom prasknú nervy a rozhodnú sa pre veľkú životnú transformáciu. „Korektúry“ tohto typu budú neočakávané a náhle. A práve to môže byť na škodu – ľudia narodení v tomto znamení urobia pracovné zmeny nepremyslene a v amoku. Výsledok by mohol byť alarmujúci – buď sa ocitnú na úrade práce a dlhší čas sa im nepodarí nájsť adekvátnu náhradu, alebo objavia robotu, v ktorej zafunguje princíp „z blata do kaluže“, takže sa v nej stretnú s rovnakými alebo podobnými problémami ako dosiaľ. Pre Strelcov platí, aby nevyhovujúcu prácu zmenili, ale premyslene, rozvážne a uvážene. V takomto prípade sa dočkajú pozitívnej transformácie.

 

*Zdravie, vitalita a životná sila

Karta „spálenie“

Kvalita zdravotnej sféry v percentách: 70 %

Strelci by si mali v roku 2016 dávať pozor na zápalové procesy v tele. Ohrozená je tiež krv a lymfa. Dôvody sú jasné – vnútorná „rozorvanosť“, silné negatívne emócie a neschopnosť spraviť dôležité životné zmeny. Ľudia narodení v tomto znamení by mali veľa meditovať a komunikovať so svojím vnútorným dieťaťom – aby zistili, čo je pre ich „ja“ skutočne prospešné.

 

*Karmická úloha

Vedieť sa správne rozhodnúť

 

*Najpozitívnejšia črta roka

Rok 2016 je vynikajúcim obdobím na cestovanie a spoznávanie nových kultúr. Strelci, ktorí milujú svet, by mali tejto záľube venovať maximum pozornosti. Dynamika ich životu mimoriadne prospeje. 

 

*Výstraha

Neprepadajte panike, a to ani v takých situáciách, ktoré sa vám zdajú absolútne neriešiteľné. Nezabúdajte, že po každej búrke vychádza slnko.

 

*Osobný archanjel

Gabriel

 

*Liečivý minerál

Krištáľ

 

*Harmonizujúca farba

Fialová

 

*Energizujúca drevina

Smrek

 

*Kľúčová vôňa

Jazmín

 

*Šťastné číslo

5

*Najlepší mesiac

Marec

 

*Najkomplikovanejší mesiac

August

 

*Osobná mantra

„Rozhodnutia, ktoré činím, sú správne.“

 

...

 

KOZOROŽEC

*Láska a vzťahy

Karta „rodič-dieťa“

Kvalita citovej sféry v percentách: 90 %

Kozorožci by mali v nadchádzajúcom roku investovať energiu do posilňovania a skvalitňovania rodinných vzťahov. Ak v nich jestvujú medzigeneračné spory alebo nedorozumenia, v roku 2016 sa konečne rozlúsknu. Mnohí ľudia narodení v tomto znamení si urovnajú zväzky s rodičmi, starými rodičmi, prípadne aj vlastnými deťmi. Do rodových „štruktúr“ sa tak vnesú priaznivé vibrácie v podobe odpustenia, pochopenia a prijatia. Osobné – teda partnerské alebo manželské vzťahy budú postavené na pevných základoch. Kozorožci dostanú od svojich polovičiek maximum nezištnej a bezpodmienečnej lásky. Hviezda šťastia „bliká“ aj nad nezadanými osobami – môžu stretnúť svoj „dvojplameň“. Duchovná ríša vraví, že vzťahy, ktoré sa zrodia v nadchádzajúcich 12 mesiacoch, budú poznačené spirituálnym učením – teda jedna osoba bude životným „pedagógom“, druhá zasa žiakom. Kozorožci, ktorí túžia po dieťatku, sa v roku 2016 môžu dočkať splodenia potomstva.

 

*Práca, kariéra a peniaze

Karta „kráľovná s jablkom“

Kvalita pracovnej sféry v percentách: 90 %

Pre Kozorožcov sa črtá vynikajúci rok, a to nielen s ohľadom na citovú, ale aj pracovnú sféru. Kariérna oblasť bude stáť na pevných pilieroch - osobám narodeným v tomto znamení sa vydarí všetko, po čom túžia. Prispeje k tomu ich sila, vytrvalosť, životná vitalita, ale aj schopnosť získať si iných ľudí na svoju stranu. Kozorožci budú, doslova, sršať dobrými nápadmi a tvorivosťou. Rok 2016 je rokom plodnosti a blahobytu – a to znamená, že zasievanie zdravých „semienok“ prinesie aj mimoriadne sladké „plody“. Rodinná kasa tohto znamenia nebude zívať prázdnotou. Kľúčovým slovom nadchádzajúceho roka je „nóvum“. V praxi to znamená, že mnohí Kozorožci sa pustia do nových životných príležitostí, odštartujú dosiaľ nepoznané projekty alebo aktivity a spoznajú nových ľudí – nápomocných a osožných. Nie je vylúčené, že niektoré osoby vstúpia aj do podnikateľskej „ríše“ – a bude sa im dariť. Skrátka, strachy a obavy treba nechať bokom; pred Kozorožcami sa otvárajú nové a mimoriadne prajné životné výzvy.

 

*Zdravie, vitalita a životná sila

Karta „strach“

Kvalita zdravotnej sféry v percentách:65 %

Hviezdy radia, aby si ľudia narodení v tomto znamení dávali pozor na pohybový aparát. U starších osôb sa objaví aj dna alebo reuma. Oslabená je tiež koža a Kozorožcov môžu potrápiť i nepríjemné bolesti hlavy. Dôvodom týchto fyzických neduhov sú vedomé alebo podvedomé strachy. Rok 2016 preverí, nakoľko s nimi dokážete pracovať.

 

*Karmická úloha

Plodiť a tvoriť

 

*Najpozitívnejšia črta roka

Mnohí Kozorožci zistia, aké silné prepojenie majú s prírodným prostredím. Čím viac sa budú zdržiavať pod holým nebom, nasávajúc vibrácie lúk, lesov, stromov, hôr, potokov alebo jazier, tým silnejšia bude ich vnútorná sila.

 

*Výstraha

Nesnažte sa mať život tip-top a vyhnite sa nalinajkovaným spôsobom myslenia.

 

*Osobný archanjel

Raziel

 

*Liečivý minerál

Ametyst

 

*Harmonizujúca farba

Ružová

 

*Energizujúca drevina

Jablko

 

*Kľúčová vôňa

Ružový olej

 

*Šťastné číslo

9

 

*Najlepší mesiac

September

 

*Najkomplikovanejší mesiac

Apríl

 

*Osobná mantra

„Verím a dôverujem.“

 

...

 

VODNÁR

*Láska a vzťahy

Karta „ťahať za nitky“

Kvalita citovej sféry v percentách: 75 %

Oslobodzovanie sa – slovné spojenie, vystihujúce kľúčovú úlohu Vodnárov v nasledujúcom roku. Ak mali dosiaľ pocit, že žijú po boku partnerov či partneriek, ktorí ich nezdravo zväzujú alebo nimi manipulujú, prichádza vhodná etapa na zbavenie sa týchto „reťazí“. Platí to aj naopak - teda ak pomyselné putá nasadili Vodnári svojim polovičkám. Je čas pochopiť a prijať tézu, že sloboda – samozrejme, nezneužívaná – je základným atribútom kvalitných a hodnotných vzťahov. Po procese oslobodenia sa môžu nastať dva životné scenáre – zväzky Vodnárov, v ktorých bola jedna osoba uzatvorená v „zlatej klietke“, zaniknú, alebo dôjde k uvedomeniu si vlastných „múch“, teda manipulátorská osoba skoncuje so svojimi nezdravými pohnútkami a túžbou vlastniť druhú stranu. V takomto prípade môže byť vzťah zachránený. Hviezdy tiež vravia, že v nadchádzajúcom roku prejdú mnohí Vodnári emočným „detoxom“ – zbavia sa starých citových alebo intímnych rán, kódov, prípadne aj nerestí alebo zlozvykov, ktoré zaťažujú ich ľúbostný život.

 

*Práca, kariéra a peniaze

Karta „anjel“

Kvalita pracovnej sféry v percentách: 90 %

Pracovná a kariérna oblasť Vodnárov by mala byť budúci rok orientovaná na pomoc iným ľuďom. Vynikajúco sa bude dariť najmä tým osobám, ktoré pracujú v sociálnej, zdravotníckej alebo spirituálnej sfére. Čím väčšiu dávku dobra odovzdajú, tým viac priaznivých životných „vetrov“ k nim doveje. V prípade, že máte zamestnanie iného rázu, pokúste sa v sebe oživiť „kód“ ľudskosti a humánnosti -  podporte charitu, založte zbierku, vystrite pomocnú ruku marginalizovaným skupinám obyvateľstva. Existujú tisíce spôsobov, ako byť nápomocný pre spoločnosť. Vodnári, ktorí sa v zdravej miere obetujú pre druhých, zažijú, doslova, zázrak. Univerzum k nim bude štedré a na „oplátku“ im zošle nečakané financie. Mimoriadne plodný rok čaká aj tých Vodnárov, ktorí sa venujú duchovným alebo ezoterickým praktikám. Ich nadzmyslové schopnosti sa posilnia, ba dokonca v sebe objavia aj nové vlohy. A vďaka nim môžu v ešte väčšej miere pomáhať iným ľuďom – chorým, nešťastným a utrápeným.

 

*Zdravie, vitalita a životná sila

Karta „nevyváženosť“

Kvalita zdravotnej sféry v percentách: 80 %

Vodnári, ktorí žijú dlhší čas v disharmonických zväzkoch – popretkávaných manipulátorstvom, prípadne inými škodlivými citovými „kódmi“ - môžu v roku 2016 zaregistrovať starosti s kardiovaskulárnym systémom. Pod drobnohľadom treba mať srdce, cievy, tlak aj tep. Štrajkovať môžu aj obličky, prípadne celý urogenitálny trakt.

 

*Karmická úloha

Odstrániť všetky putá a mreže zo života

 

*Najpozitívnejšia črta roka

Ľudia narodení v znamení Vodnára budú počas roka 2016 mimoriadne ľudskí. A tento aspekt prinesie sladké „ovocie“ – obklopia ich vynikajúci priatelia, známi aj kamaráti. Doslova z každej svetovej strany budú počuť blahodarné „ďakujem“.

 

*Výstraha

V nasledujúcom roku sa vystríhajte flirtov, citových vzplanutí a nevery. Ako sa hovorí, lož má krátke nohy, a preto by klamstvo mohlo rýchlosťou blesku vyplávať na povrch.

 

*Osobný archanjel

Metatron

 

*Liečivý minerál

Serafinit

 

*Harmonizujúca farba

Tyrkysová

 

*Energizujúca drevina

Lipa

 

*Kľúčová vôňa

Cédrové drevo

 

*Šťastné číslo

7

 

*Najlepší mesiac

August

 

*Najkomplikovanejší mesiac

Február

 

*Osobná mantra

„Som slobodný človek, no slobodu nezneužívam.“

 

...

 

RYBY

*Láska a vzťahy

Karta „práca“

Kvalita citovej sféry v percentách: 90 %

„Rybie“ vzťahy budú v nadchádzajúcom roku stabilné, pevné a progresívne. Osoby, ktoré vstúpili do partnerského alebo manželského zväzku v predošlých rokoch a vzniknuté peripetie úspešne zdolali, v započatom vzťahu pokračujú. Počas nasledujúcich mesiacov zažijú s polovičkou množstvo príjemných udalostí či momentov, ktoré posilnia vibrácie lásky. Ryby a ich „dvojplamene“ nájdu spoločné záľuby alebo koníčky, vďaka čomu sa ich životné „spojidlá“ ešte viac zintenzívnia. Takéto vzťahy budú popretkávané zdravou komunikáciou, empatiou, dôverou, ale i duchovnými aspektmi – osoby narodené v citlivom a hĺbavom znamení sa s polovičkami zhodnú aj v mimoriadne zložitých témach ako karma, životné poslanie či veci medzi nebom a zemou. Hviezdy tiež prezrádzajú, že v živote Rýb sa počas budúceho roka objaví množstvo spirituálne zmýšľajúcich ľudí. Vytvoria sa tak hodnotné priateľstvá, ktorých spoločným cieľom bude hľadanie hlbších zmyslov života. Osamelé Ryby by mali do nových vzťahov vstupovať pomalými a rozvážnymi krokmi.

 

*Práca, kariéra a peniaze

Karta „klietka“

Kvalita pracovnej sféry v percentách: 55 %

Pokým citová oblasť zažije v nasledujúcich 12 mesiacoch duchovný rast a progres, pracovná sféra bude stagnovať. Mnohé Ryby ostávajú „uväznené“ v takých zamestnaniach, ktoré nerezonujú s potrebami a požiadavkami ich duše. Stretnúť sa môžu s viacerými problémami – so zneužívaním na pracovisku v duchu teórie „veľa roboty za málo peňazí“, s podradnými úkonmi, ktoré absolútne nezodpovedajú vzdelaniu či schopnostiam Rýb, alebo s nevyhovujúcim kolektívom, naplneným intrigami a závisťou. Dôvod je jasný – ľudia narodení v tomto znamení permanentne zabúdajú na sebalásku a sebahodnotu. Nedokážu prejaviť a ukázať svoje kvality, mysliac si, že spoločnosť sama odhalí najsilnejšie stránky ich osobnosti. Je to však chybný pohľad – to, či si ich okolie začne vážiť, závisí predovšetkým od toho, do akej miery milujú vlastné „ja“. V prípade, že zdravá sebaúcta absentuje, stávajú sa terčom využívania, podceňovania, či dokonca opovrhovania. Pokým neprídu na to, koľko sily, dynamiky a vervy v nich drieme, vysnívanú robotu nájdu len veľmi ťažko. Priaznivé obdobie sa nečrtá ani pre tie Ryby, ktoré sú bez zamestnania.

 

*Zdravie, vitalita a životná sila

Karta „hromadenie“

Kvalita zdravotnej sféry v percentách: 70 %

Ustrnutá životná energia a problémy na pracovnej či finančnej báze spôsobia zdravotné ťažkosti spojené s nohami. Objavia sa bolesti či drobné úrazy. Ryby by mali odsledovať aj krv a lymfatický systém. Pozor tiež na priberanie – získané kilogramy by sa zhadzovali veľmi ťažko. 

 

*Karmická úloha

Ponoriť sa do hĺbok vlastnej duše

 

*Najpozitívnejšia črta roka

Ryby budú v roku 2016 obklopené príjemnými, milými a duchovne vyspelými ľuďmi. Vďaka nim dokážu na životné udalosti – aj tie negatívne a na prvý pohľad neriešiteľné - hľadieť inou optikou.

 

*Výstraha

Počas celého roka sa vyhýbajte závislostiam všetkého druhu – od cigariet, alkoholu, sladkostí, ale aj od nepriaznivých či nerestných myšlienok. Zároveň sa vystríhajte ľudí s takýmito problémami.

 

*Osobný archanjel

Rafael

 

*Liečivý minerál

Tyrkys

 

*Harmonizujúca farba

Oranžová

 

*Energizujúca drevina

Breza

 

*Kľúčová vôňa

Šalvia

 

*Šťastné číslo

7

 

*Najlepší mesiac

Január

 

*Najkomplikovanejší mesiac

August

 

*Osobná mantra

„Moje myšlienky aj skutky rezonujú s potrebami vnútorného dieťaťa.“