Zoznámte sa: toto je hematit

25.06.2020 07:00

Zvláštny kameň s vlastnosťami magnetu je uzemňovacím minerálom. Z človeka, ktorý s ním medituje alebo ktorý ho nosí v podobe šperku, sa vďaka pokladu matky zeme stáva silný, pevný, rázny a rozhodný jedinec, plniaci si svoje sny a túžby - bez ohľadu na možné prekážky či peripetie.



Hematit prináša mier, čistí spory a hádky, urovnáva dlhodobé konflikty. Hovorí sa, že pomáha pri súdoch a úradných naťahovačkách. Zvyšuje sebavedomie, sebaúctu a sebalásku. Dodáva chuť čeliť stále novým a novým životným výzvam. Odstraňuje plachosť a utiahnutosť.

Na fyzickej báze lieči choroby krvi. Blahodarne vplýva na črevný trakt, eliminuje problémy s konečníkom alebo vyprázdňovaním. Zaháňa nespavosť. Osoží pri prekrvovaní organizmu. Samozrejme, nenahrádza klasickú lekársku pomoc; je iba harmonizačným doplnkom.

Z hematitov sa vyrábajú aj takzvaní magnetickí cvrčkovia, slúžiaci na celkovú energizáciu organizmu. V liečiteľskej terminológii sa nazývajú aj spievajúcimi magnetmi. Ide o dva hematitové priťahujúce sa kamene. Pri spojení magnetov z väčšej vzdialenosti vydávajú nevšedný zvuk - pripomínajúci cvrlikanie hmyzu. Tónina vraj blahodarne vplýva na telo aj dušu.

Magický kameň sa čistí pri plameni sviečky - živlom ohňa. Stačí ho na chvíľku nechať pri ohnivom elemente - a kameň sa okamžite "rozjasní". Minerál nabíjame na slnku.